ÎNGERAŞUL (Sirop minerale)

Siropul de minerale pentru copii este un produs natural obţinut dintr-un amestec de săruri de calciu şi magneziu, uşor absorbabile, provenite din surse naturale (alge marine calcaroase), cu vitamina D3, raportul Ca/Mg = 2:1 asigurând absorbţia optimă a calciului în organism.

Calciu şi magneziu sunt elemente indispensabile organismului, ele intervenind în procesele de creştere la copii, în special în formarea scheletului, motiv pentru care, în perioada copilăriei este necesar un aport suplimentar al acestor elemente.

DESPRE  MAGNEZIU

În organism, peste 50% din cantitatea totală de magneziu se află în oase (sub formă de fosfat de magneziu şi carbonat de magneziu), alături de calciu jucând un rol important în formarea ţesutului osos. Restul de magneziu se regăseşte în muşchi, sânge şi in ţesuturi moi.

Rolul magneziului în organism:

Magneziu îndeplineşte numeroase funcţii, el intervenind în:

– homeostazia calciului şi procesul de mineralizare (formarea oaselor şi a dinţilor)

– contracţia musculară

– transmisia influxurilor nervoase

– producerea şi transportul energiei necesară diferitelor procese fiziologice

– metabolismul glucidelor şi lipidelor.

Doza zilnică recomandată:

– pentru copii între 1 şi 3 ani: 80 mg

– pentru copii între 4 şi 8 ani: 130 mg

– pentru copii între 9 şi 13 ani: 240 mg

– pentru tineri între 14 şi 18 ani: 400 mg

Carenţa de magneziu:

La copii, deficitul de magneziu poate conduce la apariţia spasmelor musculare (tetanie, spasmofilie,

DESPRE VITAMINA D3 (COLECALCIFEROLUL)

Colecalciferolul este o vitamină liposolubilă care favorizează absorbţia intestinală a calciului şi fixarea lui în oase. În organism, vitamina D3 se sintetizează în piele din 7-dehidrocolesterol, sub influenţa razelor ultraviolete.

Rolul vitaminei D3 în organism:

– intervine în procesul de dezvoltare a oaselor şi menţinerea integrităţii osoase

– ajută la formarea unei danturi sănătoase

– previne apariţia rahitismului.

Doza zilnică recomandată2:

– pentru copii şi adolescenţi: 600 UI.

Carenţa de vitamina D3:

La copii, hipovitaminoza D conduce la apariţia hipocalcemiei, decalcefierii osoase şi rahitismului.

1. Conform recomandărilor din Vitamin and mineral requirements in huma nutrition. Second Edition (2004), World Health Organization, Food and Agricultural Organiyation of the United Nations.

2. http://www.iom.edu/Reports/2010/Dietary-Reference-Intakes-for-Calcium-and-Vitamin-D/DRI-Values.aspx. (conform Institute of medicine of the National Academies)

DESPRE CĂTINĂ

Cătina este un arbust spinos, folosit în Mongolia, China şi Tibet timp de secole. Fructele de cătină conţin de 2 ori mai multă vitamina C decât măceşul şi de 10 ori mai mult decât citricele. Planta are, de asemenea, o compoziţie bogată în: vitamine B1, B2, E, P, PP, provitamine D, carotenoide (α şi β-caroten, licopină, zeaxantină), acid folic, flavonoide (quercetină, kaempferol, siringetină, isoramnetină, miricetină), proantociani, acizi fenolici (galic, protocatechic, vanilic, salicilic, cinamic, cafeic, ferulic, p-cumaric), trans-resveratrol, acizi triterpenici (ursolic şi oleanolic), lipide (gliceride ale acizilor palmitic, oleic, linoleic, linolenic), oligoelemente (Ca, P, Mg, K, Fe, Na), steroli (β-sitosterol) etc.

Actiuni

 Mineralizantă, favorizează absorbţia intestinală a calciului şi fixarea acestuia în oase, ajută la consolidarea oaselor şi a dinţilor.

Contribuie la

– susţinerea organismului în perioada de creştere

– absorbţia intestinală a calciului şi fixarea acestuia în oase

– procesul de consolidare al oaselor şi dinţilor

– menţinerea concentraţiei normale a calciului în sânge

– combaterea crampelor musculare datorate deficitului de calciu şi magneziu

– procesul de remineralizare al organismului.

Indicatii

Se utilizează ca adjuvant în: perioada de creştere la copii, adolescenţă, rahitism, hipocalcemie, carenţa de magneziu, spasmofilie, tetanie, crampe musculare.

Precautii

La copii sau tinerii în tratament cu tetracicline, produsul se va administra la 3 ore după antibiotic. Persoanele cu diabet zaharat trebuie să reducă din alimentaţia zilnică echivalentul de hidraţi de carbon corespunzător cantităţii de fructoză din sirop (5ml sirop conţin 3,5 grame fructoză).

Contraindicatii

Hipercalcemie, hiperparatiroidism, hipervitaminoză D, calciurie severă, litiază urinară, insuficienţă renală severă, metastaze osoase.

Forma de prezentare: 200ml

Administrare:

Copii sub 3 ani: după sfatul medicului.

Copii între 3 şi 8 ani: câte 5 ml de sirop de 3 ori pe zi.

Copii şi tineri între 9 şi 18 ani: câte 10 ml de sirop de 3 ori pe zi.

Siropul se administrează ca atare sau diluat în 100 ml de ceai (1/2 de pahar), cu 30 minute înaintea mesei.
A se agita înainte de utilizare!

Ingrediente:

Ingrediente/100g: sirop de fructoză 70%, alge marine calcaroase Aquamin (Lithothamnion sp.) – pulvis (16 g) (echivalent a 2000 mg calciu şi 240 mg magneziu); citrat de magneziu anhidru – pulvis (4,75 g) (echivalent a 760 mg magneziu); cătină (Hippophae rhamnoides) – extract hidroalcoolic 10:1 din fructe (0,05 g); ulei esenţial de portocale (Citrus aurantium) (0,005 g); vitamina D3 (colecalciferol) – pulvis (50 micrograme) (echivalent a 2000 UI).

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal