Fasole (Phaseolus vulgaris)

Denumire științifică: Phaseolus vulgaris
Denumire populară: Fasole
Fasole (Phaseolus vulgaris)

Descriere

Fasolea este o plantã leguminoasã binecunoscutã în alimentaţie. Fructul se prezintã sub formã de pãstãi, iar dupã îndepãrtarea boabelor se obţin tecile, utilizate în scop medicinal.

Fasole – Compoziţie

Tecile de fasole au un conþinut însemnat de flavonoizi, argininã, galedinã.

Fasole – Acţiune

Tecile au acţiune diureticã şi substanţe de naturã proteicã, care conferă proprietãţi hipoglicemiante.

Indicaţii terapeutice

Fitoterapia cu teci de fasole este indicată în cazul pacienţilor cu diabet.

Decoctul se preparã din 1 lingurã de teci de fasole uscate şi mãrunţite, la 1 canã cu apã. Se fierb 5 minute şi se beau 3 cãni pe zi

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica