Ce medicament experimental pentru COVID-19 i s-a administrat președintelui Donald Trump

  • Publicat:
Ce medicament experimental pentru COVID-19 i s-a administrat președintelui Donald Trump

Starea de sănătate a președintelui american Donald Trump s-a înrăutățit la scurt timp după ce i-a fost administrat un medicament experimental cu anticorpi pentru boala COVID-19. Prima Doamnă, Melania Trump, este de asemenea infectată cu virusul SARS-CoV-2, dar starea ei de sănătate este stabilă și prezintă doar o tuse ușoară și dureri de cap, nefiind necesară internarea sa în spital.

Potrivit presei străine, Trump a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Militar Walter Reed din Bethesda, Maryland, vineri după-amiaza, el acuzând febră și stare pronunțată de oboseală.

La câteva minute după sosirea sa la spitalul din Maryland, președintele Trump a postat un scurt clip video în care îi asigură pe oameni că este în regulă, „crede” că se simte bine, dar pentru a se asigura că nu este nimic grav, a decis să se interneze pentru investigații amănunțite.

Ce se cunoaște despre medicamentul experimental cu anticorpi luat de Trump

Președintele Trump a primit o injecție cu 8 miligrame de Regeneron (REGN-COV2), o combinație de anticorpi monoclonali sintetici care ar putea reduce încărcătura virală cu SARS-CoV-2 și diminua astfel simptomatologia, prevenind totodată agravarea bolii COVID-19.

Noi nu avem încă acces la acest medicament decât prin protocoale de cercetare, nu este aprobat de FDA. Președintele a avut acces probabil printr-o procedură de autorizare pe bază individuală, în cadrul unui protocol de cercetare, a explicat dr. Adrian Popp la postul digi24.

Medicamentul nu este încă aprobat de Food and Drug Administration (FDA), dar poate fi folosit ca tratament compasional. Acesta a fost inclus într-un studiu pe 275 de oameni și rezultatele au fost promițătoare.

Sperăm că tratamentul cu anticorpi să-i dea un avânt sistemului său imunitar, astfel încât să poată câștiga lupta și să se recupereze complet, a declarat dr. Leonard Schleifer, unul dintre medicii care au contribuit la dezvoltarea medicamentului Regeneron.

Testele clinice efectuate până în prezent pe medicamentul REGN-COV2 au arătat că acesta nu are efecte secundare, reduce încărcătura virală și ameliorează simptomele pacienților infectați cu SARS-CoV-2, dar numai dacă este administrat în faza incipientă a bolii, înainte ca propriul sistem imunitar al pacienților să înceapă să reacționeze la prezența virusului în organism.

Trebuie menționat însă că participanții la studiu avea vârsta medie de 44 de ani, peste 40% dintre aceștia erau obezi și peste 60% aveau cel puțin o afecțiune sau un factor de comorbiditate.

Președintele Trump are 74 de ani și este supraponderal, fiind, așadar, într-o grupă de risc pentru forme moderate și grave ale bolii COVID-19.

De asemenea, Trump a luat zinc, vitamina D, melatonină, aspirină și un antiacid.

Donald Trump este tratat cu Remdesivir în spital

La puțin timp după mesajul video postat de președintele Trump, Administrația Casei Albe a transmis un comunicat în care medicul lui Trump, Sean P. Conley, oferă câteva detalii despre starea de sănătate a șefului statului.

Sunt bucuros să anunț că starea președintelui este foarte bună. Nu are nevoie de oxigen, dar după ce ne-am consultat cu specialiștii am ales să începem tratamentul cu Remdesivir. I-a fost administrată prima doză, iar acum se odihnește liniștit, a precizat medicul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030