Varză călită cu cabanos, un preparat tradițional care-ți lasă gura apă

Împreună cu prietenii de la Cris-Tim venim către tine cu o sugestie delicioasă: varză călită cu cabanos. Poftă bună!
Varză călită cu cabanos, un preparat tradițional care-ți lasă gura apă
Foto: shutterstock / Varză călită cu cabanos, un preparat tradițional care-ți lasă gura apă

Ai poftă de un preparat tradițional, dar nu știi ce să gătești? Împreună cu prietenii de la Cris-Tim venim către tine cu o sugestie delicioasă: varză călită cu cabanos. Pentru această rețetă nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar vedeta rețetei sunt cabanoșii de la Cris-Tim, care fac parte din produsele cu etichetă curată. Nu conțin gluten, nu conțin soia, arome artificiale și monoglutamat de sodiu adăugat.

Rețetă varză călită cu cabanos

Ingrediente:

  • varză murată potrivită
  • 150ml de ulei
  • 300g cabanos de la Cris-Tim
  • 2 cepe
  • 2-3 foi de dafin
  • 5-6 boabe de piper
  • 50g pastă de tomate
  • Mărar (opțional)

Mod de preparare:

Se taie cabanosul rondele. Se pune la prăjit până se rumenește. Se scoate cabanosul și în același ulei se pune ceapa la călit până devine aurie, se pune pasta de tomae, se amestecă și după se pune varza murată tocată împreună cu foile de dafin și piperul.

Se lasă la foc mic cam 30 de minute, amestecând din când în când, să nu se lipească. După care se pune cabanosul și se mai lasă la fiert cam 10 minute. Se servește cu mămăligă și ardei iute. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee