Rețetă de pizza turcească

Azi am decis să venim cu o rețetă de pizza turcească cu mozzarella și Salam Săsesc de la Cris-Tim. Poftă bună!
  • Publicat:
Rețetă de pizza turcească
Foto: shutterstock

Pizza turcească, cunoscută și sub numele de Pida, este un preparat des întâlnit pe străzile din Istanbul. Deși are o formă diferită față de pizza clasică, aceasta imitând forma de bărcuță, în mod normal pida conține carne tocată, dar ea poate fi consumată cu diferite umpluturi. Azi am decis să venim cu o rețetă de pizza turcească cu mozzarella și Salam Săsesc de la Cris-Tim.

Rețetă pizza turcească

Ingrediente pentru blat:

  • 4 căni de făină
  • 2 lingurițe de sare
  • 10g drojdie
  • 400ml apă călduță
  • 60ml ulei
  • 2 lingurițe zahăr granulat

Ingrediente pentru compoziție:

Mod de preparare:

Într-un bol mare pun cele 4 căni de făină, se adaugă 2 lingurițe de sare și se formează o gaură în centru. Toarnă apa călduță, drojdia, uleiul, zahărul și începe să amesteci. Acoperă bolul cu o o folie de plastic sau un prosop și lasă aluatul la dospit timp de 40 de minute. Transferă aluatul pe un pat de făină, apoi formează o bilă pe care să o divizezi în opt bucăți. Fiecare bilă trebuie să fie transformată într-o formă ovală subțire. Marginile aluatului se ung cu gălbenuș de ou, apoi se adaugă sosul de roșii, mozzarella și Salamul Săsesc de la Cris-Tim. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 230°C până se rumenesc marginile, apoi se lasă 10 minute la răcit. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Pizza rapidă cu salam săsesc
Pizza rapidă cu salam săsesc
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân