Paste Carbonara cu Salam Săsesc Picant

Clasica rețetă de paste carbonara poate fi reinterpretată, iar în acest context poți opta pentru folosirea Mini Salamului Săsesc Picant de la Cris-Tim, un produs cu etichetă curată.
  • Publicat:
Paste Carbonara cu Salam Săsesc Picant
Foto: shutterstock

Ai citit bine! Clasica rețetă de paste carbonara poate fi reinterpretată, iar în acest context poți opta pentru folosirea Mini Salamului Săsesc Picant de la Cris-Tim, un produs cu etichetă curată.

Rețetă de paste carbonara cu Salam Săsesc

Ingrediente:

  • 400 g de paste (de preferat fettuccine, spaghetti sau linguine)
  • 200 g de Mini Salam Săsesc Picant de la Cris-Tim
  • 3 ouă mari
  • 1 cană (aproximativ 100 g) de parmezan ras
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • legătură de pătrunjel proaspăt pentru decor

Mod de preparare:

Pregătirea pastelor: Fierbeți pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le când sunt al dente.

Pregătirea ingredientelor: Tăiați salamul în felii subțiri sau cubulețe. Într-un bol, bateți ouăle și amestecați-le cu parmezanul ras. Adăugați sare și piper după gust.

Gătirea sosului: Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați salamul tăiat și usturoiul și gătiți-le până când salamul începe să se rumenească și să elibereze aromele.

Asamblarea pastelor: Adăugați pastele fierte și scurse în tigaie, amestecându-le bine cu salamul și usturoiul.

Adăugarea sosului: Turnați amestecul de ou și parmezan peste pastele fierbinți, amestecând continuu. Sosul va deveni cremos și va acoperi pastele. Adăugați sare și piper, după gust. Puteți, de asemenea, adăuga mai mult parmezan, dacă doriți un gust mai intens.

Servirea: Presărați pătrunjel proaspăt mărunțit deasupra pastelor și serviți imediat.

Aceasta este o versiune simplă și gustoasă de paste carbonara cu un twist adăugat dat de Mini Salamul Săsesc Picant de la Cris-Tim. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Aperitiv pentru masa de sărbători
Aperitiv pentru masa de sărbători
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân