4 moduri în care să mănânci humus, sub 300 de calorii

Principalul ingredient din humus este năutul, cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate și gustul inconfundabil.
  • Publicat:
4 moduri în care să mănânci humus, sub 300 de calorii
Foto: shutterstock

Principalul ingredient din humus este năutul, cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate și gustul inconfundabil, motiv pentru care a devenit unul dintre cele mai populare preparate în întreaga lume.

Pe lângă conținutul de proteine și fibre pe care îl prezintă, năutul este una dintre cele mai la îndemână surse de proteină, devenind astfel pentru vegetarieni și vegani una dintre cele mai bune variante atât din punct de vedere nutrițional, cât și în privința raportului calitate-preț. Dacă nu ai timp să-l prepari în casă, îl găsești gata făcut în gama Bunătăți de la Cris-Tim. Și, dacă nu știi exact cum să-l consumi astfel încât să te bucuri de o masă care să-ți potolească foamea, venim către tine cu patru sugestii delicioase.

Consumă-l cu diferite legume

Dacă nu ai mai mâncat humus înainte, cea mai bună metodă prin care să te familiarizezi cu gustul lui este în combinație cu legume proaspete. Poți opta pentru felii de ardei gras, ridichi, roșii cherry, castravete, morcovi sau florete de broccoli.

Dressing la salată

Optează pentru o variantă mai cremoasă de salată și înlocuiește sosurile, uleiul și oțetul pe care le folosești de obicei, cu humusul.

În sandwich

Fiind foarte versatil, humusul poate înlocui crema de brânză și poate oferi sandwich-ului tău o textură diferită, mai multă cremozitate și savoare. Poți opta pentru un sandwich cu humus, frunze de salată verde, morcovi și avocado, iar organismul se va bucura de nutrienții esențiali precum vitamina A, dar și de o cantitate generoasă de proteine. Bonus: optează pentru pâine integrală pentru a avea un mic dejun complex și sănătos, cu fibre și carbohidrați complecși.

Lipie cu humus din gama Bunătăți de la Cris-Tim

Dacă vrei un prânz sănătos și sățios, o alegere excelentă este lipia cu humus. Optează pentru o lipie integrală peste care să pui humus. Adaugă o omletă pentru un plus de proteine, baby spanac și legumele favorite. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân