Tratamentul chirurgical al rupturilor de menisc

Dr. Liviu Ojoga, şeful Secţiei de Ortopedie din Spitalul Clinic Sanador, detaliază simptomele şi opţiunile de tratament pentru ruptura de menisc.
Tratamentul chirurgical al rupturilor de menisc

Leziunile de menisc sunt unele dintre cele mai întâlnite afecţiuni ce apar în urma unor traumatisme la nivelul genunchilor.

Persoanele active cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani se confruntă, cel mai frecvent, cu acest tip de leziuni. 

Primul simptom este durerea, care poate varia ca intensitate, dar care se poate atenua complet în repaus. În acelaşi timp, genunchii se pot umfla şi, în cazurile avansate, se pot bloca.

De aceea este important să nu neglijaţi aceste simptome şi să vă prezentaţi la medic imediat ce ele apar!

Diagnosticul se pune în urma unui examen clinic şi după efectuarea diverselor teste clinice. Dacă există suspiniciunea unor leziuni, va trebui să efectuaţi o investigaţie imagistică prin rezonanţă magnetică.

În funcţie de rezultatul acestuia, sunt posibile două variante de tratament:

  • recuperare medicală, în cazul leziunilor care nu afectează suprafeţele articulare ale meniscului şi, în consecinţă, nu necesită intervenţie chirurgicală;
  • tratament chirugical prin artroscopie, pentru leziunile de grad III.

În cadrul Spitalului Clinic Sanador, abordarea leziunilor de menisc este multidisciplinară, existând o strânsă colaborare între medicii ortopezi, medicii specializaţi în Radiologie-imagistică medicală şi cei de Recuperare, medicină fizică şi balneologie.

Intră pe sanador.ro si vezi care sunt tehnicile de tratament chirurgical şi cum decurge perioada de recuperare prostoperatorie.

Informaţii oferite de Dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie şi traumatologie cu competenţă în chirurgie artroscopică, şeful Secţiei de Ortopedie din Spitalul Clinic Sanador.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Liviu Ojoga - Medic primar Ortopedie și traumatologie
Dr. Liviu Ojoga este Medic primar Ortopedie și traumatologie, Doctor în Științe Medicale și Șef Secție Ortopedie-Traumatologie, Spitalul Clinic SANADOR. EDUCAȚIE Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, 1990 - 1996 Asistent de Cercetare ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: