Tratamentul chirurgical al rupturilor de menisc

Dr. Liviu Ojoga, şeful Secţiei de Ortopedie din Spitalul Clinic Sanador, detaliază simptomele şi opţiunile de tratament pentru ruptura de menisc.
24.08.2020 | Redactia CSID
Tratamentul chirurgical al rupturilor de menisc

Leziunile de menisc sunt unele dintre cele mai întâlnite afecţiuni ce apar în urma unor traumatisme la nivelul genunchilor.

Persoanele active cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani se confruntă, cel mai frecvent, cu acest tip de leziuni. 

Primul simptom este durerea, care poate varia ca intensitate, dar care se poate atenua complet în repaus. În acelaşi timp, genunchii se pot umfla şi, în cazurile avansate, se pot bloca.


De aceea este important să nu neglijaţi aceste simptome şi să vă prezentaţi la medic imediat ce ele apar!

Diagnosticul se pune în urma unui examen clinic şi după efectuarea diverselor teste clinice. Dacă există suspiniciunea unor leziuni, va trebui să efectuaţi o investigaţie imagistică prin rezonanţă magnetică.

În funcţie de rezultatul acestuia, sunt posibile două variante de tratament:

  • recuperare medicală, în cazul leziunilor care nu afectează suprafeţele articulare ale meniscului şi, în consecinţă, nu necesită intervenţie chirurgicală;
  • tratament chirugical prin artroscopie, pentru leziunile de grad III.

În cadrul Spitalului Clinic Sanador, abordarea leziunilor de menisc este multidisciplinară, existând o strânsă colaborare între medicii ortopezi, medicii specializaţi în Radiologie-imagistică medicală şi cei de Recuperare, medicină fizică şi balneologie.

Intră pe sanador.ro si vezi care sunt tehnicile de tratament chirurgical şi cum decurge perioada de recuperare prostoperatorie.

Informaţii oferite de Dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie şi traumatologie cu competenţă în chirurgie artroscopică, şeful Secţiei de Ortopedie din Spitalul Clinic Sanador.