SANADOR sărbătorește Ziua Națională a Supraviețuitorului de Cancer!

  • Publicat:
  • Actualizat:
SANADOR sărbătorește Ziua Națională a Supraviețuitorului de Cancer!

Se spune că dacă viața ar fi perfectă, tot nu am fi fericiți. O altă zicală spune că după furtună iese soarele. Așa se întâmplă și în viața de zi cu zi – după necaz, vine bucuria reușitei de a merge mai departe!

Sănătatea este cel mai de preț lucru pe care îl avem! Și, adeseori, conștientizăm acest lucru abia când ne confruntăm cu diverse situații care ne afectează starea generală. Sunt cunoscute multe povești ale unor oameni care și-au schimbat cu totul percepția despre cum trebuie viața trăită după ce au avut probleme mari de sănătate. Au știut apoi că toate dificultățile pot fi depășite, că toate supărările sunt trecătoare și că viața este frumoasă și merită trăită!

TOTUL PENTRU VIAȚĂ este și deviza Centrului Oncologic SANADOR! Întreaga echipă SANADOR luptă împreună cu pacienții pentru ca aceștia să își recâștige buna calitate a vieții.

În data de 5 iunie SANADOR a sărbătorit pentru prima dată Ziua Națională a Supraviețuitorului de Cancer. A fost încă un prilej prin care echipa SANADOR a sărbătorit curajul, optimismul și, nu în ultimul rând, victoria. Deoarece boala poate fi tratată și vindecată!

Alături de SANADOR au sărbătorit și doi dintre pacienții Centrului Oncologic SANADOR, supraviețuitori ai cancerului. Gabriela și Liviu sunt mai mult decât supraviețuitori, sunt învingători!

Diagnosticat cu cancer colorectal, Prof. Univ. Dr. Ing. Liviu Dumitrașcu a fost operat în anul 2017 la Spitalul Clinic SANADOR de echipa condusă de Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală. Apoi a urmat tratamentul oncologic recomandat de Dr. Mircea Dediu, șeful Secției de Oncologie din Centrul Oncologic SANADOR.

De la 3 luni, când ne vedeam, am ajuns la 6 luni, acum am ajuns la 1 an, și eu m-am rugat lui Dumnezeu să am noroc de doctor. Și am avut, povestește Liviu despre parcursul tratamentului său oncologic.

„Să nu amâni niciodată vizita la doctor. Mai ales dacă îl găsești pe cel corespunzător!” este sfatul pe care Liviu îl dă oamenilor care se confruntă cu probleme de sănătate. Întreaga poveste poate fi urmărită aici.

Deși nu a avut niciodată probleme de sănătate, Gabriela Popa a fost diagnosticată cu cancer la sân la vârsta de 61 de ani. Din fericire a descoperit tumora în stadiu incipient.

Cu toate acestea, Gabriela a ales să facă rapid toate investigațiile și a fost operată la Spitalul Clinic SANADOR, de echipa condusă de Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției Chirurgie Generală. A urmat apoi tratamentul oncologic recomandat de Dr. Eniko-Reka Fejer, medic primar oncologie la Centrul Oncologic SANADOR.

Au trecut cinci ani de zile. Vin din trei în trei luni, îmi fac toate analizele. Mamografie, ecografie, analize, tot ce îmi spune doamna doctor să fac pentru mine este literă de lege, povestește Gabriela cu seninătate.

Întrebată ce le-ar transmite femeilor din întreaga lumea, spune prompt: „Mesajul meu: oferiți-vă cadou de ziua dumneavoastră în fiecare an o mamografie și o ecografie. Fiți optimiste!”

„Cum a învins Gabriela cancerul” în materialul următor, aici.

Mesajul medicilor specialiști oncologi este la fel de optimist.

În măsura în care se stabilește diagnosticul de neoplazie, pacienții să se adreseze cu încredere medicilor specialiști, pentru că astăzi există metode moderne, extrem de eficiente de diagnostic și tratament, care nu de puține ori asigură o supraviețuire îndelungată și, de ce nu, o vindecare, spune Dr. Mircea Dediu, medic primar in oncologie.

La Centrul Oncologic SANADOR pacienții beneficiază de servicii integrate de oncologie, radioterapie, chimioterapie, chirurgie oncologică, medicină nucleară, fiind cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale.

Pacienții găsesc aici tehnologie de top și medici de elită care dau dovadă de devotament și dedicare în gestionarea cazurilor oncologice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân