Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism

Dr. Mihaela Chivu, medic specialist stomatologie generală
, Coordonator al Clinicii de Stomatologie Sanador, descrie care sunt soluțiile pentru pacienții afectați de bruxism.

Conform statisticilor, o persoană din cinci se confruntă cu episoade de bruxism în timpul zilei. De asemenea, o persoană din 10 scrâșnește dinții în timpul nopții. Bruxismul diurn afectează mai mult femeile, iar cel nocturn, femeile și bărbații în proporții egale.

Persoanele care suferă de bruxism constată că acest fenomen are numeroase consecințe. Printre acestea, sunt deteriorarea dinților și diversele tipuri de dureri.

Stresul, anxietatea, o personalitatea agresivă, competitivă, hiperactivă, pot duce la apariția bruxismului. În aceste condiții, vizita la stomatolog se impune pentru a evalua situația dinților afectați de bruxism.

„Bruxismul este o parafuncție ale cărei consecințe se văd în cavitatea bucală. Nu este vorba numai de deteriorarea zâmbetului. Dinții se macină, devin din ce în ce mai mici, apar fisuri, apar fracturi. Pot să apară leziuni albe la nivelul limbii, de exemplu.

Pacienții cu bruxism se pot confrunta cu senzația de arsură la nivelul obrazului. În plus, pot apărea dureri la nivelul urechii, articulației temporomandibulare, dureri musculare, dureri de cap. Deci este o afecțiune extrem de complexă.

În cazul bruxismului diurn, aceste încleștări ale dinților se accentuează în timpul zilei și seara, se poate simți o contractură musculară. Bruxismul nocturn este legat de tulburări din timpul somnului, precum apneea sau sforăitul.

Bruxismul este sesizat de către partenerul de viață, iar durerile apar dimineața, la trezire, și se reduc pe parcursul zilei” afirmă dr. Mihaela Chivu, medic specialist stomatologie generală
, Coordonator al Clinicii de Stomatologie Sanador.

Ce soluții propun medicii pacienților cu bruxism puteți afla din interviul video realizat cu medicul stomatolog Mihaela Chivu!

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?