Beneficiile laserului dentar, explicate de dr. Mihaela Chivu, Sanador

Dr. Mihaela Chivu, medic specialist Stomatologie generală
, Coordonator al Clinicii de Stomatologie Sanador, vorbește pe larg în interviul video despre beneficiile laserului dentar.

Medicina dentară de top oferă la ora actuală o mulțime de soluții pentru diverse probleme stomatologice, cu minimum de disconfort pentru pacienți. Laserul dentar este o tehnologie care ușurează mult misiunea medicilor dentiști și contribuie semnificativ la restaurarea sănătății orale. Beneficiile laserului dentar sunt multiple, iar tehnologiile de ultimă generație pot fi folosite cu succes atât în cazul copiilor, cât și al adulților.

Care sunt beneficiile laserului dentar?

Cele mai importante beneficii ale laserului dentar vizează durerea și rata de vindecare. Asfel, utilizarea tehnologiilor performante precum WaterLase iPlus a dus la reducerea semnificativă a durerii și la grăbirea proceselor de vindecare.

La ora actuală, laserul dentar poate fi folosit pentru tratarea țesuturilor moi de la nivelul cavității bucale, precum gingiile inflamate, dar și pentru tratarea problemelor de la nivelul țesuturilor dure precum smalțul sau dentina.

În cazul țesuturilor moi, beneficiile laserului dentar se pot observa în tratarea aftelor, herpesului și a bolii parodontale. De asemenea, laserul dentar se folosește pentru excizii, biopsii și tratamente de stimulare.

Cât privește țesuturile dure, medicii dentiști apelează la laser pentru tratarea cariilor, a hipersensibilității dentare și în dezinfecția canalelor în tratamentul endodontic.

Însă beneficiile laserului dentar nu se opresc aici. Tehnologiile au un mare avantaj că pot fi folosite și în cazul persoanelor care au diabet, boli cardiace sau patologii de coagulare.

Avantajele laserului în albirea dentară

Tratamentele de albire dentară au devenit foarte populare în ultimii ani. În aceste condiții, medicii sfătuiesc orice persoană care își dorește dinții mai albi să solicite o evaluare în cabinetul stomatologic. După ce specialiștii analizează sănătatea cavității orale și constată că toți dinții sunt sănătoși, pot aplica substanțele de albire dentară. Și laserul poate fi folosit pentru a obține un zâmbet curat, alb, impecabil.

Despre toate beneficiile laserului dentar vorbește pe larg în interviul video pe care ni l-a acordat, dr. Mihaela Chivu, medic specialist Stomatologie generală
, Coordonator al Clinicii de Stomatologie Sanador.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Mihaela Chivu - Medic dentist Stomatologie generală
Dr. Mihaela Chivu este Medic dentist Stomatologie generală la Spitalul Clinic SANADOR din București. Competențe în: Endodonție, Parodontologie EDUCAȚIE 1994: Absolventă a Facultății de Stomatologie din Constanța 2011: Absolventă a cursurilor de restaurări directe (anterior și ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic dentist Stomatologie generală
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult