Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină

Dr. Laura Ciutacu, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul SANADOR, explică în ce constă pregătirea corectă a unei sarcini.

Pregătirea unei sarcini este o etapă extrem de importantă înainte de concepție. Aceasta pentru că se pot pune în evidență probleme care ar putea afecta mama și fătul. Acestea pot fi rezolvate înainte de instalarea sarcinii. Astfel, cu 3 luni înainte de a concepe o sarcină, este nevoie de o vizită la medic în vederea efectuării unui set de teste și analize.

„În primul rând, vor fi testați ambii parteneri. Se face un set de analize uzuale care includ o hemogramă, testarea funcțiilor renale și hepatice, o coagulogramă, grupul de sânge și Rh-ul, o probă de urină (un sumar de urină și o urocultură), analizele virusologice pentru hepatite, HIV și sifilis. Partenera va face un consult ginecologic ce constă în prelevarea secreției și a culturilor din col, inclusiv pentru bolile cu transmitere sexuală și o ecografie transvaginală prin care se vor urmări uterul, anexele și structurile pelvine” ne-a declarat în interviul video dr. Laura Ciutacu, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul SANADOR.

Există o serie de probleme medicale pe care medicii le pot depista în urma unui control preconcepțional și a seriei de analize și investigații. Odată depistate, acestea pot fi abordate medical astfel încât să nu pericliteze atât instalarea sarcinii, dar și evoluția ulterioară.

„Cel mai frecvent, observăm anomalii ale secreției vaginale, ale culturilor din col, boli cu transmitere sexuală (aici mă refer în special la infecția cu Chlamydia) și probleme ce țin de dezechilibre hormonale (hiper și hipotiroidism, hiperprolactinemie, sindromul ovarelor micropolichistice, una dintre cauzele frecvente de anovulație și infertilitate). Cu ajutorul ecografiei transvaginale, putem observa fibroame, polipi, patologii ale anexelor, chisturi ovariene de diferite tipuri” completează medicul ginecolog.

Cum se poate interveni în cazul acestor patologii înainte de concepție puteți afla din interviul video realizat cu dr. Laura Ciutacu, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul SANADOR.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Laura Ciutacu - Medic primar obstetrică-ginecologie
Dr. Laura-Andreea Ciutacu este Medic specialist Obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR din București. EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ August 2022 - prezent: Medic Specialist Obstetrică Ginecologie, SANADOR; Ianuarie 2022 - August 2022: Medic Specialist Obstetrică Ginecologie, ...
citește mai mult
Recomandări: