Dr. Cornelia Preda, Sanador: de ce este importantă alăptarea

Dr. Cornelia Preda, medic primar neonatologie, Șef Secție Neonatologie, Sanador, explică pe larg în interviul video de ce este importantă alăptarea pentru bebeluși și mame.
  • Publicat:

La ora actuală, alăptarea este recomandată de către toți neonatologii și medicii pediatri, cu numeroase beneficii pentru sănătatea copiilor și a mamelor. Alăptarea poate începe încă din primele ore de viață și este recomandată exclusiv ca sursă de hrană pentru bebeluși cel puțin în primele 6 luni de viață, până la diversificare.

Până la vârsta de 2 luni, bebelușii sunt de obicei alăptați la 2-3 ore. Pe măsură ce cresc, intervalele dintre orele de masă ajung la 4-5 ore.

Alăptarea are o mulțime de beneficii

Pentru bebeluși, alăptarea înseamnă un start bun în viață pentru că laptele matern are o proporție ideală de proteine, grăsimi și vitamine.

În plus, conține o mulțime de anticorpi care vor reduce riscul de infecție și pe cel de alergii. Bebelușii vor fi mai feriți de astm, infecții respiratorii și episoade de diaree.

Laptele matern conține o mulțime de substanțe benefice, printre care și leptina. Aceasta reglează sațietatea și acumularea de țesut adipos.

În plus, un bebeluș alăptat va avea din start un risc mai scăzut de a se confrunta pe termen lung cu obezitatea, diabetul și hipertensiunea arterială.

Un alt beneficiu al alăptării este dat de faptul că aceasta va crea premisele unei vieți psihice sănătoase pentru copil și va contribui la un bun coeficient de inteligență.

De ce e importantă hrănirea bebelușului la sân pentru mame?

Alăptarea este benefică și pentru mame. Aceasta crește șansele ca mamele să-și revină optim la greutatea de dinainte de sarcină. În plus, hrănirea la sân reduce riscul de cancer mamar pe termen lung și grăbește recuperarea uterului după naștere.

În interviul video pe care ni l-a acordat, dr. Cornelia Preda, medic primar neonatologie, Șef Secție Neonatologie, Sanador, vorbește pe larg despre importanța hrănirii naturale a bebelușilor. În plus, medicul oferă informații despre metodele de a stimula lactația din care fac parte dieta echilibrată și hidratarea optimă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Recomandări: