Dr. Gabriel Mitulescu: exenterația, soluția pentru cancerele pelvine local avansate

Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR, a oferit informații, în CSID.RO Live, despre protocolul de tratament în cancerele pelvine local avansate.

„Din punctul de vedere al chirurgului oncolog, cancerul trebuie extirpat în întregime. Adică nu trebuie să rămână nimic, nici măcar o celulă. Și atunci trebuie extirpată tumora, cu organul care a produs tumora, dacă se poate și cu o margine de țesuturi sănătoase din jur.

Sigur că un cancer masiv, local înseamnă extirparea tuturor structurilor și organelor pelvine. Deci se extirpează vezica urinară, porțiunea terminală a ureterelor, uterul cu ovare, trompe, vagin și uneori, chiar și vulva, rectul și canalul anal.  Aceasta înseamnă că în cavitatea pelvină nu mai rămâne niciun organ.

Provocarea este să nu lăsăm niciun țesut restant în urmă. Este singura șansă pe care o au acești pacienți. Un cancer masiv, invaziv, foarte extins nu mai poate fi abordat cu tratament citostatic. Iar iradierea nu se poate face când tumora este atât de mare. Iar în cazul recidivelor, iradierea nu se poate repeta pentru că pacientul a suportat deja doza maximă admisă de iradiere. Și atunci singura șansă pe care o are este intervenția chirurgicală.

Soarta pacientului depinde de acuratețea actului chirurgical prin care ar trebui să nu rămână nici un țesut malign în urmă” ne-a declarat în emisiunea CSID.RO live Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR.

La ora actuală, soluția chirurgicală pe care o oferă medicina pacienților cu cancere pelvine local avansate este exenterația. Aceasăa metodă este singura șansă de vindecare pentru cancerele masiv extinse local, cu punct de plecare în colul uterin, endometru, ovare, vagin, vulvă, vezică urinară, prostată, rect, anus și porțiunea inferioară a retroperitoneului.

Acest tip de intervenție se poate efectua în cadrul Spitalului clinic SANADOR de către o echipa complexă de medici, condusa de dr. Gabriel Mitulescu. Echipa medicală condusă de dr. Gabriel Mitulescu a făcut cel mai mare număr de exenterații totale cu reconstrucții, efectuate de o singură echipa din Europa și este singura echipă din România care efectuează astfel de operatii în sistem privat.

Mai multe informații despre exenterație și operațiile de reconstrucție care o pot însoți puteți afla din intervenția video din CSID.RO Live a medicului Gabriel Mitulescu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Gabriel Mitulescu - Medic primar chirurgie generala si oncologica
Dr. Gabriel Mitulescu este medic primar chirurgie generală și oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanado, cu competențe avansate în: chirurgie laparoscopică, chirurgie oncologică, chirurgie hepatică și transplant hepatic. Specializări: Chirurgie (generală) • Din 1993 → Medic ...
citește mai mult