Dr. Cornelia Preda, Sanador: îngrijirea nou-născuților în secția de terapie intensivă

Dr. Cornelia Preda, medic primar neonatologie, trece în revistă situațiile în care bebelușii nou-născuți trebuie să stea în terapie intensivă.
  • Publicat:

Dr. Cornelia Preda, Șef Secție Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic SANADOR, ne-a spus că 10-15 la sută din toți bebelușii beneficiază de susținere în secția de terapie intensivă.

„În principal, copiii care sunt îngrijiți în secțiile de terapie intensivă sunt cei născuți prematur, cei cu greutate mică la naștere, cei cu probleme de adaptare respiratorie, circulatorie sau digestivă. De asemenea, au nevoie de îngrijire în terapie intensivă copiii cu malformații sau boli genetice.

Îngrijirea bebelușilor în terapie intensivă este diferită în funcție de patologie și de tipul de bebeluș. Într-un fel îngrijim un prematur, în alt fel îngrijim un copil mare, cu hipoxie la naștere. Dar, în principal, toți bebelușii beneficiază de menținerea temperaturii corporale prin folosirea de mese radiante și incubatoare.

De asemenea, copiii beneficiază de susținere respiratorie cu ajutorul ventilatoarelor. Există mai multe moduri de ventilație (invazivă, non invazivă, cu frecvență înaltă). Copiii au parte de susținerea circulatorie și a tensiunii arteriale prin folosirea perfuziilor. Tot cu ajutorul perfuziilor, copiii pot fi hrăniți.

Copiii beneficiază și de monitorizare permanentă ca să știm exact unde ne aflăm, dacă tratamentele dau rezultate, dacă nu funcționează. Monitorizarea ne ajută să vedem dacă un copil a făcut o complicație și dacă este necesar să intervenim în alt mod” ne-a declarat dr. Cornelia Preda.

Mai multe informații despre îngrijirea copiilor în terapie intensivă puteți afla din interviul realizat cu medicul primar neonatologie, Cornelia Preda!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult