Dr. Alina Dascălu: analize și investigații recomandate în sarcină

Dr. Alina Dascălu, medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul Sanador, trece în revistă analizele și investigațiile care se fac pe parcursul celor nouă luni de sarcină.

Dr. Alina Dascălu, medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Clinica Sanador, a subliniat la începutul interviului pe care ni l-a acordat importanța pregătirii unei sarcini. La modul ideal, o femeie care își dorește un copil ar trebui să țină cont de câteva recomandări importante pentru ca sarcina să se instaleze și să se dezvolte fără probleme.

„Este important ca o femeie să înceapă să-și pregătească organismul și să-și verifice starea de sănătate ca să vadă dacă este totul ok pentru o sarcină. Prima vizită la medic nu ar trebui făcută atunci când apare sarcina și e mare bucurie, ci puțin înainte. Aceasta pentru a ne asigura că sarcina poate fi dusă până la capăt fără probleme.

Prima vizită la medic, înainte de a rămâne însărcinată, constă într-un examen ginecologic obișnuit, de control. În plus, se recomandă o serie de analize de sânge pentru anumiți paraziți și virusuri. Orice femeie trebuie să știe clar că nu are așa ceva. Dacă, din nefericire, constatăm prezența unor infecții, acestea trebuie tratate, iar tratamente există.

Multe paciente spun că nu au niciun fel de simptom și că sunt sănătoase. Însă aceste boli sunt parșive, pentru că se pot confunda ușor cu diverse răceli sau stări de disconfort. În plus, înainte de a rămâne însărcinată, o femeie trebuie să ia acid folic.

Iar în momentul în care testul de sarcină este pozitiv, femeia ar trebui să vină la medic pentru un prim control prin care se certifică sarcina. E foarte important să se știe de la început dacă sarcina este situată intrauterin, așa cum este normal. Dacă este extrauterină, este o problemă și trebuie să intervenim la timp” spune medicul ginecolog Alina Dascălu.

Programul de analize și ecografii va continua pe tot parcursul sarcinii. Aceasta pentru a evalua atât starea de sănătate a viitoarei mame, dar și pe cea a fătului. În ce constă programul de teste și analize, explică în interviul video dr. Alina Dascălu, medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul Sanador!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult