Cum se îngrijesc bebelușii prematuri

Dr. Cornelia Preda, Șef Secție Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic SANADOR, explică pe larg în interviul video cum se îngrijesc bebelușii prematuri.
  • Publicat:

Bebelușii prematuri sunt principala categorie de nou-născuți care beneficiază de îngrijire în secțiile de terapie intensivă. Anual, 15 milioane de copii se nasc la nivel global înainte de termen. Aceasta înseamnă că vin pe lume înainte de săptămâna 37 de sarcină. La ora actuală, mulți dintre bebeluși pot fi salvați și pot trăi pe termen lung dacă primesc cea mai bună îngrijire din partea medicilor neonatologi.

Prematuritatea are mai multe cauze explicate în interviul video de Cornelia Preda, medic primar neonatologie, Șef Secție Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Sanador.

„În aproape două treimi dintre nașterile premature, cauzele nu sunt cunoscute. Femeile sunt sfătuite să-și monitorizeze cu atenție sarcina ca să vadă dacă se încadrează în sarcinile cu risc de prematuritate. Acest risc apare atunci când se depistează factori favorizați precum sarcinile multiple.

Bebelușii prematuri pot fi născuți de mame care au colul scurtat sau malformații uterine. Și existența în antecedent a unei nașteri premature crește riscul la următoarele sarcini.

Mămicile care au boli cronice pulmonare, cardiace, diabet zaharat sau hipertensiune pulmonară au risc de a naște prematur. Infecțiile precum bacteriovaginozele, cele urinare cresc riscul de prematuritate. La fel și infecțiile dentare” ne-a declarat dr. Cornelia Preda.

Cum sunt astăzi salvați bebelușii prematuri și ce presupune îngrijirea acestora pentru ca micuții să nu aibă probleme puteți afla din interviul video realizat cu dr. Cornelia Preda!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Recomandări: