Venlafaxină Actavis, 25 mg / 37,5 mg / 50 mg / 75 mg, comprimate filmate

Producător: ACTAVIS S.R.L.
Substanță activa
Venlafaxină
Clasa ATC
N06AX
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
depresie, alte probleme cum sunt tulburările anxioase
Producător
Actavis Group Hf.
Acțiune terapeutică
antidepresiv care face parte dintr-un grup de medicamente denumit inhibitori ai recaptării serotoninei şi norepinefrinei (INRS), creşte nivelurile de serotonină şi noradrenalină din creier

Ce este Venlafaxină Actavis şi pentru ce se utilizează

Venlafaxină Actavis este un antidepresiv care face parte dintr-un grup de medicamente denumit inhibitori ai recaptării serotoninei şi norepinefrinei (INRS). Acest grup de medicamente este utilizat pentru a trata depresia şi alte probleme, cum sunt tulburările anxioase. Se consideră că persoanele care suferă de depresie şi/sau anxietate au niveluri mai mici de serotonină şi noradrenalină (norepinefrină) în creier. Modul de acţiune al antidepresivelor nu este pe deplin înţeles, dar ele pot fi benefice prin creşterea nivelurilor de serotonină şi noradrenalină din creier.

Venlafaxină Actavis este un tratament destinat adulţilor cu depresie. Tratamentul corespunzător al depresiei este important pentru a vă ajuta să vă simţiţi mai bine. Dacă aceasta nu este tratată, starea dumneavoastră ar putea persista, devenind mai gravă şi mai greu de tratat.

Înainte să luaţi Venlafaxină Actavis

Nu luaţi Venlafaxină Actavis

 • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la venlafaxină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.
 • Dacă luaţi sau aţi luat, de asemenea, în ultimele 14 zile, oricare din medicamentele denumite inhibitori ireversibili de monoaminooxidază (IMAO), care sunt utilizate pentru tratamentul depresiei sau bolii Parkinson. Administrarea IMAO ireversibili concomitent cu alte medicamente, inclusiv Venlafaxină Actavis, poate cauza reacţii adverse grave sau chiar care pot pune viaţa în pericol. De asemenea, trebuie să aşteptaţi cel puţin 7 zile după ce încetaţi să mai luaţi Venlafaxină Actavis înainte de a lua orice IMAO ireversibil (vezi şi pct. „Sindromul serotoninergic” şi „Utilizarea altor medicamente”).

Aveţi grijă deosebită când luaţi Venlafaxină Actavis

 • Dacă utilizaţi alte medicamente care, luate concomitent cu Venlafaxină Actavis, pot creşte riscul de apariţie a sindromului serotoninergic (vezi pct. „Utilizarea altor medicamente”)
 • Dacă aveţi probleme oculare, cum sunt unele tipuri de glaucom (presiune crescută în interiorul ochiului).
 • Dacă aţi avut tensiunea arterială crescută.
 • Dacă aţi avut probleme cu inima
 • Dacă aţi avut convulsii (accese convulsive).
 • Dacă aţi avut niveluri prea mici de sodiu în sânge (hiponatremie).
 • Dacă aveţi tendinţa de a face vânătăi sau de a sângera cu uşurinţă (istoric de tulburări de sângerare) sau dacă luaţi alte medicamente care pot creşte riscul de sângerare.
 • Dacă nivelurile colesterolului dumneavoastră cresc
 • Dacă aţi avut în trecut manie sau tulburare bipolară (stare de hiperactivitate sau euforie) sau dacă cineva din familia dumneavoastră a avut asemenea probleme.
 • Dacă aţi avut un comportament agresiv.

Venlafaxină Actavis poate cauza o senzaţie de nelinişte sau incapacitatea de a rămâne aşezat sau nemişcat. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă vi se întâmplă acest lucru.

Dacă oricare din cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Venlafaxină Actavis.

Gânduri de sinucidere şi agravarea depresiei sau a tulburării anxioase

Dacă suferiţi de depresie şi/sau tulburare anxioasă, puteţi avea uneori gânduri de a vă face rău singur sau de a vă lua viaţa. Acestea se pot accentua când începeţi să luaţi antidepresive, deoarece aceste medicamente au nevoie de un anumit timp pentru a intra în acţiune, de obicei două săptămâni, dar uneori mai mult.

Aveţi o probabilitate mai mare de a avea asemenea gânduri:

 • Dacă aţi avut anterior gânduri de a vă face rău singur sau de a vă lua viaţa.
 • Dacă sunteţi un adult tânăr. Informaţiile obţinute din studiile clinice au indicat un risc crescut de comportament suicidar la adulţii tineri (cu vârsta mai mică de 25 de ani) cu probleme psihice, care au fost trataţi cu un antidepresiv.

Dacă, în orice moment, aveţi gânduri de vă face rău singur sau de a vă lua viaţa, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la spital.

S-ar putea să vă fie de ajutor să spuneţi unui prieten apropiat sau unei rude că sunteţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare anxioasă şi să le cereţi să citească acest prospect. Puteţi să le cereţi să vă spună dacă cred că depresia sau anxietatea dumneavoastră se agravează sau dacă sunt îngrijoraţi de schimbările apărute în comportamentul dumneavoastră.

Gură uscată

Au fost înregistrate cazuri de gură uscată la 10% dintre pacienţii trataţi cu venlafaxină. Aceasta poate creşte riscul apariţiei cariilor. Prin urmare, trebuie să acordaţi o importanţă deosebită igienei dentare.

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani

În mod normal, Venlafaxină Actavis nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. De asemenea, trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani prezintă un risc crescut de reacţii adverse, cum sunt tentativele de sinucidere, gândurile de sinucidere şi comportamentul ostil (în principal agresivitate, comportament opoziţional şi mânie) atunci când iau medicamente din această clasă. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră ar putea prescrie Venlafaxină Actavis la pacienţi cu vârsta sub 18 ani dacă decide că este în interesul acestora. Dacă medicul dumneavoastră a prescris Venlafaxină Actavis la un pacient cu vârsta sub 18 ani şi vreţi să discutaţi acest lucru, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă oricare dintre simptomele prezentate mai sus apar sau se agravează la pacienţi cu vârsta sub 18 ani care iau Venlafaxină Actavis. De asemenea, în acest grup de vârstă nu au fost încă demonstrate efectele de siguranţă pe termen lung ale Venlafaxină Actavis privind creşterea, maturizarea şi dezvoltarea cognitivă şi comportamentală.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Medicul dumneavoastră este cel care va decide dacă puteţi lua Venlafaxină Actavis împreună cu alte medicamente.

Nu începeţi şi nu încetaţi să luaţi alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, preparate naturale sau din plante, înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

 • Inhibitorii de monoaminooxidază (IMAO: Vezi pct. „Înainte să luaţi Venlafaxină Actavis”)
 • Sindromul serotoninergic: Sindromul serotoninergic, o problemă care poate pune viaţa în pericol (vezi punctul „Reacţii adverse posibile”), poate apărea în cursul tratamentului cu venlafaxină, în special dacă aceasta este luată cu alte medicamente. Exemple de asemenea medicamente includ:
 • Triptani (utilizaţi pentru migrenă)
 • Medicamente pentru tratarea depresiei, de exemplu INRS, ISRS, triciclice sau medicamente care conţin litiu
 • Medicamente care conţin linezolid, un antibiotic (utilizat pentru tratarea infecţiilor)
 • Medicamente care conţin moclobemidă, un IMAO reversibil (utilizat pentru tratarea depresiei)
 • Medicamente care conţin sibutramină (utilizată pentru scăderea în greutate)
 • Medicamente care conţin tramadol (un medicament împotriva durerii)
 • Produse care conţin sunătoare (numită şi Hypericum perforatum, un preparat din plante utilizat în tratamentul depresiilor uşoare)
 • Produse care conţin triptofan (utilizate pentru tratarea problemelor cu somnul şi a depresiei)

Semnele şi simptomele sindromului serotoninergic pot include o combinaţie a următoarelor: nelinişte, halucinaţii, pierderea coordonării, accelerarea bătăilor inimii, creşterea temperaturii corporale, modificări rapide ale tensiunii arteriale, exagerarea reflexelor, diaree, comă, greaţă, vărsături. Dacă credeţi că suferiţi de sindrom serotoninergic, solicitaţi imediat asistenţă medicală.

De asemenea, medicamentele de mai jos pot interacţiona cu Venlafaxină Actavis şi trebuie utilizate cu prudenţă. În mod deosebit, este important să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi medicamente care conţin:

 • Ketoconazol (un medicament antifungic)
 • Haloperidol sau risperidonă (pentru tratarea problemelor de ordin psihic)
 • Metoprolol (un beta-blocant destinat tratamentului hipertensiunii arteriale şi problemelor de inimă)

Utilizarea Venlafaxină Actavis cu alimente şi băuturi

Venlaflaxină Actavis trebuie luat cu alimente (vezi pct. 3 „CUM SĂ LUAŢI VENLAFAXINĂ ACTAVIS”).

Trebuie să evitaţi consumul de alcool pe perioada cât luaţi Venlafaxină Actavis.

Sarcina şi alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Trebuie să folosiţi Venlafaxină Actavis numai după ce discutaţi cu medicul dumneavoastră beneficiile potenţiale şi potenţialele riscuri pentru copilul dumneavoastră nenăscut.

Dacă luaţi Venlafaxină Actavis în timp ce sunteţi gravidă, spuneţi moaşei şi/sau medicului, deoarece este posibil ca copilul dumneavoastră să aibă unele simptome la naştere. Aceste simptome apar de obicei în primele 24 de ore de la naştere. Ele includ hrănirea necorespunzătoare şi probleme respiratorii. Dacă copilul dumneavoastră are aceste simptome la naştere şi acest lucru vă îngrijorează, contactaţi-l pe medicul dumneavoastră şi/sau moaşa, care vă vor putea sfătui.

Asiguraţi-vă că moaşa şi/sau medicul dumneavoastră ştiu că luaţi Venlaflaxină Actavis. Atunci când medicamente similare (ISRS) sunt administrate în timpul sarcinii, acestea pot să crească riscul de apariţie la copii a unei afecţiuni grave numită hipertensiune pulmonară persistentă a nou-născutului (HPPN), care determină la copil o respiraţie rapidă şi un aspect albăstrui al pielii. De obicei aceste simptome apar în primele 24 de ore după naştere. Dacă observaţi acest lucru la copilul dumneavoastră trebuie să vă adresaţi imediat moaşei şi/sau medicului dumneavoastră.

Venlafaxină Actavis trece în laptele matern. Există riscul apariţiei unor efecte asupra copilului. Prin urmare, trebuie să discutaţi acest lucru cu medicul dumneavoastră iar acesta va decide dacă trebuie să întrerupeţi alăptarea sau tratamentul cu Venlafaxină Actavis.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje decât după ce deveniţi conştient de modul în care vă afectează Venlafaxină Actavis.

Informaţii importante privind unele componente ale Venlafaxină Actavis

Comprimatele de Venlafaxină Actavis conţin lactoză. Dacă medicul v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. De asemenea, comprimatele de Venlafaxină Actavis conţin excipientul galben amurg (E 110) care poate provoca reacţii alergice.

Cum să luaţi Venlafaxină Actavis

Utilizaţi întotdeauna Venlafaxină Actavis exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală iniţială recomandată este de 75 mg pe zi, administrată zilnic în două sau trei prize. Doza poate fi crescută treptat de către medicul dumneavoastră, dacă este necesar, până la o doză maximă de 375 mg pe zi pentru depresie.

Luaţi Venlafaxină Actavis aproximativ la aceeaşi oră a zilei, dimineaţa şi seara. Venlafaxină Actavis trebuie luat împreună cu alimente.

Dacă aveţi probleme cu ficatul sau rinichii discutaţi cu medicul dumneavoastră, deoarece este posibil să aveţi nevoie de o doză diferită de Venlafaxină Actavis.

Nu încetaţi să luaţi Venlafaxină Actavis fără să discutaţi cu medicul dumneavoastră (vezi pct. „Dacă încetaţi să luaţi Venlafaxină Actavis „). ‘

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Venlafaxină Actavis

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi luat o cantitate de Venlafaxină Actavis mai mare decât cea prescrisă de medicul dumneavoastră.

Simptomele unui posibil supradozaj pot include bătăi rapide ale inimii, modificări ale stării de conştienţă (mergând de la somnolenţă la comă), vedere înceţoşată, convulsii sau crize convulsive şi vărsături.

In cazul în care aţi uitat o doză, luaţi-o imediat ce vă aduceţi aminte. Dacă, însă, este timpul să luaţi următoarea doză, nu mai luaţi doza uitată şi luaţi numai o singură doză, ca de obicei. Nu luaţi o cantitate zilnică de Venlafaxină Actavis mai mare decât cea care v-a fost prescrisă.

Dacă încetaţi să luaţi Venlafaxină Actavis

Chiar dacă vă simţiţi mai bine, nu încetaţi să luaţi tratamentul şi nu reduceţi doza fără a fi sfătuit în acest sens de către medicul dumneavoastră. Atunci când medicul dumneavoastră va considera că nu mai aveţi nevoie de tratamentul cu Venlafaxină Actavis, vă va cere să reduceţi treptat doza până la oprirea completă a tratamentului. Se ştie că la oprirea tratamentului cu Venlafaxină Actavis apar reacţii adverse, în special atunci când tratamentul cu Venlafaxină Actavis este oprit brusc sau doza este redusă prea rapid. Unii pacienţi pot avea simptome cum sunt oboseală, vertij, ameţeală, dureri de cap, insomnie, coşmaruri, gură uscată, pierderea apetitului alimentar, greaţă, diaree, nervozitate, agitaţie, confuzie, zgomote în urechi, senzaţie de furnicături sau, rareori, de şoc electric, slăbiciune, transpiraţii, convulsii sau simptome de tip gripal.

Medicul dumneavoastră vă va explica cum să scădeţi treptat doza la întreruperea tratamentului cu Venlafaxină Actavis. Dacă prezentaţi vreuna dintre aceste simptome sau alte simptome supărătoare, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Venlafaxină Actavis poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii alergice

În cazul în care intervine vreunul dintre evenimentele de mai jos, nu mai luaţi Venlafaxină Actavis. Spuneţi imediat medicului sau mergeţi la serviciul de urgenţă al celui mai apropiat spital:

 • Apăsare în piept, respiraţie şuierătoare, dificultăţi de înghiţire sau de respiraţie.
 • Tumefierea feţei, gâtului, mâinilor sau picioarelor
 • Stare de nervozitate sau anxietate, ameţeală, senzaţie de palpitaţii, înroşire bruscă a pielii şi/sau senzaţie de încălzire.
 • Erupţii grave trecătoare pe piele, mâncărime sau urticarie (zone ridicate de piele, roşii sau palide, care adeseori dau senzaţie de mâncărime).

Reacţii adverse grave

Dacă observaţi semne ale oricăreia dintre următoarele reacţii, aţi putea avea nevoie de asistenţă medicală de urgenţă:

 • Probleme cu inima, cum sunt bătăi rapide sau neregulate ale inimii, creşterea tensiunii arteriale.
 • Probleme cu ochii, cum sunt vedere înceţoşată, pupile dilatate.
 • Probleme cu nervii cum sunt ameţeală, furnicături, tulburări de mobilitate, convulsii sau crize convulsive.
 • Probleme de ordin psihic cum sunt hiperactivitate şi euforie.
 • Probleme date de oprirea tratamentului (vezi pct. „CUM SĂ LUAŢI VENLAFAXINĂ ACTAVIS”, „Dacă încetaţi să luaţi Venlafaxină Actavis”).

Lista completă a reacţiilor adverse

Frecvenţa (probabilitatea de apariţie) a reacţiilor adverse este clasificată după cum urmează:

Foarte frecvente

Afectează mai mult de 1 utilizator din 10

Frecvente

Afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

Mai puţin frecvente

Afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000

Rare

Afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000

Cu frecvenţă necunoscută

Frecvenţa nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile

 

– Tulburări ale sângelui

Mai puţin frecvente: vânătăi; scaune (fecale) negre de culoarea şi consistenţa gudronului sau sânge în scaun, care pot fi un semn de sângerare internă

Cu frecvenţă necunoscută: reducerea numărului de plachete sanguine, determinând un risc crescut de apariţie a vânătăilor şi sângerărilor; tulburări sanguine care pot conduce la un risc crescut de infecţie

– Tulburări de metabolism/nutriţie

Frecvente: scădere în greutate, creşterea valorii colesterolului Mai puţin frecvente: creştere în greutate

Cu frecvenţă necunoscută: modificări minore ale valorilor enzimelor hepatice în sânge; scăderea valorilor de sodiu în sânge; mâncărimi, îngălbenirea pielii sau ochilor, urină de culoare închisă sau simptome de tip gripal, toate acestea putând fi simptome ale inflamaţiei ficatului (hepatită); stare de confuzie, acumulare excesivă de apă în organism (sindrom cunoscut şi sub denumirea de SIADH); producţie anormală de lapte

– Tulburări ale sistemului nervos

Foarte frecvente: gură uscată; dureri de cap

Frecvente: vise anormale; scăderea libidoului; ameţeală; creşterea tonusului muscular; insomnie; nervozitate; furnicături; sedare; tremor; confuzie; senzaţia de separare (sau detaşare) de propria persoană şi de realitate

Mai puţin frecvente: lipsa sentimentelor sau emoţiilor; halucinaţii; mişcări involuntare ale muşchilor; agitaţie; tulburări de coordonare şi echilibru

Rare: o senzaţie de nelinişte sau incapacitatea de a rămâne aşezat sau nemişcat; convulsii sau crize convulsive; stare de hiperactivitate sau de euforie

Cu frecvenţă necunoscută: temperatură mare asociată cu rigiditate musculară, confuzie sau agitaţie şi transpiraţii, precum şi mişcări spastice ale muşchilor, care nu pot fi controlate – toate acestea pot reprezenta simptomele unor stări grave cunoscută sub numele de sindrom neuroleptic malign; stare de euforie, somnolenţă, mişcări rapide susţinute ale ochilor, stângăcie în mişcări, stare de nelinişte, senzaţie de beţie, transpiraţii sau rigiditate musculară, care reprezintă simptomele sindromului serotoninergic; stare de dezorientare şi confuzie, adesea însoţită de halucinaţii (delir); rigiditate, spasme şi mişcări involuntare ale muşchilor; gânduri de a vă face rău singur sau de a vă lua viaţa

– Tulburări ale văzului şi auzului

Frecvente: vedere înceţoşată

Mai puţin frecvente: alterarea simţului gustativ; zgomote în urechi (tinitus) Cu frecvenţă necunoscută: dureri oculare severe şi scăderea sau înceţoşarea vederii

– Tulburări cardiace şi circulatorii

Frecvente: creşterea tensiunii arteriale; înroşirea feţei; palpitaţii

Mai puţin frecvente: senzaţie de ameţeală (în special atunci când vă ridicaţi prea repede în picioare), leşin, bătăi rapide ale inimii

Cu frecvenţă necunoscută: tensiune arterială scăzută; bătăi anormale, rapide sau neregulate ale inimii, care pot conduce la leşin

– Tulburări de respiraţie

Frecvente: căscat

Cu frecvenţă necunoscută: tuse, respiraţie şuierătoare, respiraţie dificilă şi temperatură mare, care reprezintă simptome de inflamaţie a plămânilor, asociate cu o creştere a numărului de celule albe în sânge (eozinofilie pulmonară)

– Tulburări digestive

Foarte frecvente: greaţă

Frecvente: scăderea apetitului alimentar; constipaţie; vărsături Mai puţin frecvente: scrâşnirea dinţilor; diaree

Cu frecvenţă necunoscută: durere severă de abdomen sau de spate (care poate indica o problemă gravă a intestinului, ficatului sau pancreasului)

– Afecţiuni ale pielii

Foarte frecvente: transpiraţii (inclusiv transpiraţii nocturne) Mai puţin frecvente: erupţii trecătoare pe piele, cădere anormală a părului Cu frecvenţă necunoscută: erupţii pe piele, care pot conduce la apariţia de băşici şi descuamarea severă a pielii; mâncărimi; erupţii uşoare pe piele

– Tulburări ale muşchilor

Cu frecvenţă necunoscută: durere, sensibilitate sau slăbiciune inexplicabile la nivelul muşchilor (rabdomioliză)

– Tulburări ale sistemului urinar

Frecvente: dificultăţi la urinat; creşterea frecvenţei de urinare Mai puţin frecvente: incapacitatea de a urina

– Tulburări de reproducere şi sexuale

Frecvente: anomalii de ejaculare/orgasm (la bărbaţi); lipsa orgasmului; disfuncţie erectilă (impotenţă); tulburări menstruale cum sunt sângerări crescute sau creşterea iregularităţii sângerărilor

Mai puţin frecvente: anomalii ale orgasmului (la femei)

– Tulburări generale

Frecvente: slăbiciune (astenie); frisoane

Mai puţin frecvente: sensibilitate la lumina solară

Cu frecvenţă necunoscută: umflarea feţei sau limbii, respiraţie grea sau dificilă, adeseori însoţite de erupţii pe piele (aceasta poate fi o reacţie alergică gravă)

Uneori, Venlafaxină Actavis provoacă reacţii adverse de care este posibil să nu fiţi conştient, cum sunt creşteri ale tensiunii arteriale sau bătăi anormale ale inimii, modificări uşoare ale valorilor sanguine ale enzimelor hepatice, sodiului şi colesterolului. Mai rar, Venlafaxină Actavis poate reduce funcţia plachetelor sanguine din sângele dumneavoastră, ceea ce conduce la o creştere a riscului de apariţie a vânătăilor şi sângerărilor. Prin urmare, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande să faceţi din când în când analize de sânge, în special dacă aţi luat Venlafaxină Actavis o perioadă lungă de timp.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Venlafaxină Actavis

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Alte informaţii

Ce conţine Venlafaxină Actavis

Venlafaxină Actavis 25 mg, comprimate filmate

 • Substanţa activă este venlafaxina 25 mg (sub formă de clorhidrat de venlafaxină).
 • Celelalte componente sunt:

în nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, povidonă, stearat de magneziu

în film: hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, galben amurg FCF (E 110), talc

Venlafaxină Actavis 37,5 mg, comprimate filmate

–  Substanţa activă este venlafaxina 37,5 mg (sub formă de clorhidrat de venlafaxină).
–  Celelalte componente sunt:
în nucleu:  lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, povidonă, stearat
de magneziu
în film: hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, galben amurg FCF (E 110), talc

Venlafaxină Actavis 50 mg, comprimate filmate

–  Substanţa activă este venlafaxina 50 mg (sub formă de clorhidrat de venlafaxină).
–  Celelalte componente sunt:
în nucleu:  lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, povidonă, stearat
de magneziu
în film: hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, galben amurg FCF (E 110), talc

Venlafaxină Actavis 75 mg, comprimate filmate

–  Substanţa activă este venlafaxina 75 mg (sub formă de clorhidrat de venlafaxină).
–  Celelalte componente sunt:
în nucleu:  lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, povidonă, stearat
de magneziu
în film: hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, galben amurg FCF (E 110), talc

Cum arată Venlafaxină Actavis şi conţinutul ambalajului

Venlafaxină Actavis 25 mg, comprimate filmate

Comprimatele sunt rotunde, biconvexe, de culoare portocalie, cu diametrul de 6 mm, inscripţionate cu V1 pe o faţă.

Comprimatele sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC/Al cu 14, 20, 28, 30, 50, 64, 98 sau 100 Comprimate filmate.

Venlafaxină Actavis 37,5 mg, comprimate filmate

Comprimatele sunt rotunde, biconvexe, de culoare portocalie, cu diametrul de 7 mm, inscripţionate cu V2 pe o faţă.
Comprimatele sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC/Al cu 14, 20, 28, 30, 50, 64, 98 sau 100 Comprimate filmate.

Venlafaxină Actavis 50 mg, comprimate filmate

Comprimatele sunt rotunde, biconvexe, de culoare portocalie, cu diametrul de 8 mm, inscripţionate cu V3 pe o faţă.
Comprimatele sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC/Al cu 14, 20, 28, 30, 50, 64, 98 sau 100 comprimate filmate.

Venlafaxină Actavis 75 mg, comprimate filmate

Comprimatele sunt rotunde, biconvexe, de culoare portocalie, cu diametrul de 10 mm, inscripţionate cu V4 pe o faţă.
Comprimatele sunt disponibile în cutii cu blistere din PVC/Al cu 10, 14, 20, 28, 30, 50, 64, 98 sau 100 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

ACTAVIS S.R.L.,

B-dul Ion Mihalache nr. 11, cod 011171, sector 1, Bucureşti România

Producătorul

Delta Ltd. (Actavis Group Hf.) Reykjavikurvegur 78, IS-220 Hafnarfjorâur Islanda

Acest prospect a fost aprobat în Octombrie, 2011

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica