Valben, 112,5 mg/125 mg/80 mg, drajeuri

Producător: WALMARK, as.
Substanță activa
Extract uscat din frunză de roiniţă - Melissae folium/Extract uscat din rădăcină de valeriană - Valerianae radix/Extract uscat din partea aeriană de pasiflora - Passiflorae herba
Clasa ATC
N05CX
Format
drajeuri
Afecțiuni
simptome moderate de stres mintal şi tensiune nervoasă, dificultăţi de adormire şi de menţinere a somnului determinate de stările de nervozitate, tratamentul simptomatic al tulburărilor gastrointestinale moderate precum balonare şi flatulenţă
Producător
WALMARK, as.
Acțiune terapeutică
proprietăţi sedative

Ce este Valben şi pentru ce se utilizează

Valben conţine extract uscat din frunză de roiniţă, extract uscat din rădăcină de valeriană şi extract uscat din partea aeriană de pasiflora care au proprietăţi sedative.

Valben este utilizat pentru:

-ameliorarea simptomelor moderate de stres mintal şi tensiune nervoasă.

-dificultăţi de adormire şi de menţinere a somnului determinate de stările de nervozitate.

-tratamentul simptomatic al tulburărilor gastrointestinale moderate precum balonare şi flatulenţă.

Acest medicament este recomandat adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani, adulţilor şi vârstnicilor.

Înainte să utilizaţi Valben

Nu utilizaţi Valben

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la roiniţă, valeriană, pasiflora, la alte plante din familia Lamiaceae (Labiatae), Valerianaceae, Passifloraceae sau la oricare dintre celelalte componente ale Valben.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Valben

Utilizarea Valben la copii cu vârsta sub 12 ani nu este recomandată, deoarece nu sunt disponibile date suficiente privind utilizarea plantelor din compoziţia Valben la această grupă de vârstă.

Dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc după 2 săptămâni de tratament continuu sau dacă apar reacţii adverse nemenţionate în acest prospect vă rugăm să vă adresaţi medicului.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Asocierea Valben cu barbituricele sau cu alte sedative nu este recomandată.

În timpul tratamentului cu Valben, consumul concomitent şi excesiv de etanol trebuie evitat.

Utilizarea Valben împreună cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni cu alimentele sau băuturile.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Valben nu este recomandat în timpul sarcinii şi la femei aflate la vârsta fertilă care nu utilizează măsuri contraceptive.

Nu se cunoaşte dacă substanţele active din Valben se excretă în laptele uman. Din aceste motive, trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe tratamentul cu Valben, având în vedere beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul tratamentului pentru femeie.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Valben poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Pacienţii afectaţi nu trebuie să conducă maşini sau să folosească utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Valben

Acest medicament conţine zahăr şi glucoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Valben

Utilizaţi întotdeauna Valben exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Pentru ameliorarea simptomelor moderate de stres mintal şi tensiune nervoasă: doza recomandată este de 2 drajeuri (corespunzând cu 225 mg extract uscat din frunză de roiniţă, 250 mg extract uscat din rădăcină de valeriană şi 160 mg extract uscat din partea aeriană de pasiflora) de 1 – 3 ori pe zi.

Pentru tratarea insomniei determinată de stările de nervozitate: 2 drajeuri (corespunzând cu 225 mg extract uscat din frunze de roiniţă, 250 mg extract uscat din rădăcină de valeriană şi 160 mg extract uscat din partea aeriană de pasiflora) cu jumătate de oră până la 1 oră înainte de culcare. Dacă este necesar, se mai pot administra suplimentar alte 2 drajeuri în timpul serii.

Durata utilizării

Pentru a se obţine eficacitate optimă, se recomandă utilizarea continuă timp de 2-4 săptămâni. Drajeurile trebuie înghiţite întregi înainte de masă cu o cantitate suficientă de lichid.

Utilizarea la copii

Administrarea medicamentului la copii cu vârsta sub 12 ani nu este recomandată (vezi punctul 4.4).

Dacă aţi utilizat mai mult Valben decât trebuie

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, sau departamentului de primire urgenţe al celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Valben

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă vă amintiţi a doua zi, continuaţi tratamentul conform schemei terapeutice.

Dacă încetaţi să utilizaţi Valben

Valben se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Valben poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 utilizator din 10

Frecvente:

care afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

Mai puţin frecvente:

care afectează afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000

Rare:

care afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000

Foarte rare:

afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

Cu frecvenţă necunoscută

care nu poate fi estimată din datele disponibile

 

Rare: cefalee, vertij matinal.

Foarte rare: reacţii alergice cutanate, simptome gastrointestinale (de exemplu greaţă, crampe abdominale) care pot apărea datorită prezenţei valerianei în compoziţia medicamentului.

Cu frecvenţă necunoscută: vasculită, greaţă, tahicardie.

În cazul apariţiei primelor semne de hipersensibilitate trebuie întreruptă administrarea Valben, drajeuri.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Valben

Nu utilizaţi Valben după data de expirare înscrisă pe cutie sau pe blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Valben

-Substanţele active sunt extract uscat din frunză de roiniţă – Melissae folium (4-6:1) 112,5 mg, extract uscat din rădăcină de valeriană – Valerianae radix (3-6:1) 125 mg şi extract uscat din partea aeriană de pasiflora – Passiflorae herba (5-7:1) 80 mg pentru un drajeu. -Celelalte componente sunt: nucleu: sirop de glucoză (substanţă uscată), dioxid de siliciu coloidal anhidru, maltodextrină, celuloză pulbere, croscarmeloză sodică, acid stearic, talc; strat de drajefiere : zahăr, talc, carbonat de calciu E170, gumă Acacia, gumă Tragacanta, dioxid de titan E171, sirop de glucoză (substanţă uscată), galben de chinolină E104, indigotină 85 E132, capol 600 TS*

* conţine: ceară albă, ceară carnauba, şelac.

Cum arată Valben şi conţinutul ambalajului

Valben se prezintă sub formă de drajeuri, de culoare verde-deschis, lucioase, rotunde, biconvexe, cu suprafaţa netedă, aproape fără miros.

Este disponibil în:

Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 drajeuri Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 drajeuri Cutie cu 5 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 drajeuri Cutie cu 6 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 drajeuri Cutie cu 10 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 drajeuri

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

WALMARK, as.

Oldrichovice 44, 73961 Trinec, Republica Cehă

Acest prospect a fost aprobat în August 2012

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă