Ultraproct, supozitoare

Substanță activa
Pivalat de fluocortolonă/caproat de fluocortolonă/clorhidrat de cincocaină
Clasa ATC
C05AA
Format
supozitoare
Afecțiuni
tratament de scurtă durată al hemoroizilor interni sau externi, fisurilor anale superficiale şi proctitelor
Producător
Intendis Manufacturing S.p.A.
Acțiune terapeutică
conţine o substanţă activă care reduce inflamaţia (fluorocortolon) şi un anestezic local (cincocaină) care îndepărtează durerea

Ce este Ultraproct supozitoare şi pentru ce se utilizează

Ultraproct supozitoare conţine o substanţă activă care reduce inflamaţia (fluorocortolon) şi un anestezic local (cincocaină) care îndepărtează durerea. Acest medicamenteste utilizat pentru tratamentul de scurtă durată al hemoroizilor interni sau externi, fisurilor anale superficiale şi proctitelor.

Înainte să utilizaţi Ultraproct supozitoare

Nu utilizaţi Ultraproct supozitoare dacă:

  • sunteţi alergic (hipersensibil) la fluocortolon,pivalat, fluorocortolon caproat, clorhidrat de cincocaină, alte anestezice locale sau la oricare dintre celelalte componente ale Ultraproct supozitoare;
  • aveţi orice infecţie bacteriană sau fungică(ciupercă) a pielii pentru care nu primiţi tratament(cum sunt tuberculoză, sifilis, varicelă, vaccină).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ultraproct supozitoare

  • tratamentul pe termen lung trebuie evitat deoarece acesta poate cauza uscarea şi deterioararea pielii în zona afectată (vezi pct. Reacţii adverse posibile) şi unele medicamente pot fi absorbite în circuitul sanguin. Ultraproct trebuie utilizat, în mod normal, cel mult patru saptamani.
  • dacă suprafaţa tratată cu Ultraproct este, de asemenea infectată, medicul dumneavoastră trebuie să vă prescrie un alt medicament pe care să-l utilizaţi cu Ultraproct, pentru tratamentul infecţiei.
  • nu lăsaţi Ultraproct să vină în contact cu ochii.

Dacă simptomele nu se îmbunătăţesc, consultaţi din nou medicul.

Sportivii trebuie atenţionaţi că medicamentul poate influenţa rezultatele testelor antidoping. Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament dacă sunteţi însărcinată sau intenţionaţi să rămâneţi însărcinată.

Există un risc foarte mic de asupra dezvoltării fătului la femeile însărcinate care utilizează Ultraproct. Ca şi în cazul altor medicamente, riscul este mai mare în primele trei luni de sarcină.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ultraproct supozitoare nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Ultraproct supozitoare

Utilizaţi întotdeauna Ultraproct supozitoare exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Ultraproct supozitoare se utilizează numai după efectuarea atentă a toaletei locale, de preferinţă după defecaţie.

Doza recomandată este de un supozitor pe zi, administrat intrarectal profund.

Dacă simptomele sunt severe, doza recomandată în prima zi de tratament este de un supozitor de 2 – 3 ori pe zi.

Dacă supozitoarele şi-au modificat consistenţa (au devenit moi) datorită căldurii, starea solidă a acestora poate fi reobţinută prin introducerea lor în apă rece, înainte de desfacerea foliei termosudate.

În general, ameliorarea simptomelor este rapidă, însă nu trebuie să întrerupeţi tratamentul înaintea duratei de tratament recomandată de către medicul dumneavoastră. Pentru a evita reapariţia simptomelor, tratamentul trebuie continuat cel puţin o săptămână, cu administrare la intervale de timp mai mari (un supozitor la fiecare 2 zile), chiar şi după dispariţia simptomelor. Cu toate acestea, durata tratamentului nu trebuie să depăşească 4 săptămâni.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Ultraproct supozitoare

Dacă, în mod accidental, aţi înghiţit Ultraproct supozitoare, contactaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aţi uitaţi să utilizaţi Ultraproct supozitoare

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Când vă aminitiţi, luaţi doza următoare şi continuaţi tratamentul. Consultaţi medicul sau farmacistul dacă sunteţi îngrijorat.

Dacă încetaţi să utilizaţi Ultraproct

Întreruperea tratamentului înaintea duratei de tratament recomandată de către medicul dumneavoastră, poate fi urmată de reapariţia simptomelor.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ultraproct supozitoare poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă Ultraproct supozitoare este utilizat timp îndelungat poate să apară atrofierea tegumentului. In cazuri rare pot apărea reacţii alergice cutanate.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Ultraproct supozitoare

Nu utilizaţi Ultraproct supozitoare după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la frigider, la temperaturi între 2-8°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Ultraproct supozitoare

  • Substanţele active sunt: pivalatul de fluocortolonă, caproatul de fluocortolonă şi clorhidratul de cincocaină. Fiecare supozitor conţine pivalat de fluocortolonă 0,612 mg, caproat de fluocortolonă 0,63 mg şi clorhidrat de cincocaină 1 mg.
  • Celelalte componente sunt: grăsimi solide de semisinteză (Witepsol w 35).

Cum arată Ultraproct supozitoare şi conţinutul ambalajului

Ultraproct supozitoare se prezintă sub formă de supozitoare de culoare alb-gălbuie.

Este disponibil în cutii cu 2 folii termosudate din Al/PE a câte 5 supozitoare.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Intendis GmbH

Max-Dohrn-Strasse 10, D-10589, Berlin, Germania

Fabricantul

Intendis Manufacturing S.p.A.

Via E. Schering 21, 20090 Segrate (MI),

Italia

Acest prospect a fost aprobat în februarie 2008

Ultima revizuire a prospectului iunie, 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being