THIOGAMMA® 600 oral Comprimate filmate, 600 mg

Producător: Wörwag Pharma GmbH & CO. KG
Substanță activa
acid thioctic
Clasa ATC
N07XN
Format
comprimat
Afecțiuni
neuropatii
Producător
Wörwag Pharma GmbH & CO. KG
Acțiune terapeutică
nfluenţează anumite efecte metabolice din organism

Ce este THIOGAMMA®?

Informaţii pentru diabetici:
Un comprimat filmat conţine sub 0,0041 UP (unităţi de pâine).
Formă de prezentare şi ambalaj:
Cutie cu 3 blistere din folie PVC/PVDC pe folie de aluminiu a câte 10 comprimate filmate.
Cutie cu 6 blistere din folie PVC/PVDC pe folie de aluminiu a câte 10 comprimate filmate.
Cutie cu 10 blistere din folie PVC/PVDC pe folie de aluminiu a câte 10 comprimate filmate.
Thiogamma 600 oral este un medicament pentru tratamentul neuropatiilor. Substanţa activă, acidul thioctic, este formată şi în organism şi influenţează anumite efecte metabolice din organism.
Indicaţii
Tulburări senzitive din cadrul leziunilor nervoase (polineuropatie diabetică) determinate de diabetul zaharat.

Contraindicaţii

Contraindicaţii
Când nu trebuie să utilizaţi Thiogamma 600 oral?
Nu trebuie să utilizaţi Thiogamma 600 oral în caz de hipersensibilitate cunoscută la acid thioctic.

Precauţii
Ce măsuri de precauţie trebuie luate?
Nu sunt necesare măsuri speciale de precauţie.

Atenţionări

Ce precauţii trebuie să luaţi în timpul sarcinii?
Deoarece nu există experienţă cu privire la siguranţa administrării medicamentului în timpul sarcinii, nu trebuie să continuaţi administrarea de Thiogamma 600 oral după apariţia unei sarcini decât dacă vă recomandă medicul dumneavoastră.
Ce precauţii trebuie să luaţi în timpul alăptării?
Nu se cunoaşte dacă acidul thioctic se excretă în laptele matern. Totuşi, nu trebuie să utilizaţi Thiogamma 600 oral în timpul alăptării.
Ce precauţii trebuie să luaţi în cazul copiilor şi adolescenţilor?
Copiii şi adolescenţii nu trebuie trataţi cu Thiogamma 600 oral, deoarece nu există experienţă clinică la această grupă de vârstă.
Ce precauţii trebuie luate în timpul conducerii vehiculelor sau folosirii de utilaje?
Nu sunt necesare măsuri speciale de precauţie.

Interacţiuni cu alte substanţe medicamentoase
Ce alte medicamente influenţează efectul Thiogamma 600 oral şi ce măsuri de precauţie trebuie avute în vedere când utilizaţi alte medicamente?
Datele de mai jos sunt valabile şi pentru medicamentele pe care le-aţi utilizat recent.
Nu se poate exclude, că administrarea asociată de Thiogamma 600 oral să ducă la pierderea efectului cisplatinei.
Efectul hipoglicemiant al insulinei, respectiv al antidiabeticelor orale poate fi potentat. De aceea, mai ales la începutul tratamentului cu Thiogamma 600 oral se recomandă un control repetat al glicemiei. În cazuri izolate, pentru a preveni apariţia hipoglicemiei, poate fi necesară scăderea dozei de insulină, respectiv de antidiabetice orale conform recomandărilor medicului dumneavoastră.
Ce alimente şi băuturi trebuie evitate?
În timpul tratamentului cu Thiogamma 600 oral se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice, deoarece efectul terapeutic al acidului thioctic este redus de alcoolul etilic şi produşii săi de metabolism.

Doze, mod şi durată de administrare

Datele de mai jos sunt valabile în măsura în care medicul dumneavoastră nu v-a dat alte recomandări pentru Thiogamma 600 oral. Vă rugăm să respectaţi aceste recomandări, altfel Thiogamma 600 oral nu va avea efectul dorit.
Cât şi cum trebuie să utilizaţi Thiogamma 600 oral?
Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, utilizaţi un comprimat filmat Thiogamma 600 oral pe zi (corespunzător la 600 mg acid thioctic).
Cum şi când se administrează Thiogamma 600 oral?
Comprimatele filmate Thiogamma 600 oral trebuie înghiţite întregi (nemestecate) cu suficient lichid. Administrarea se poate face indiferent de mese.
Cât timp se utilizează Thiogamma 600 oral?
Deoarece polineuropatia diabetică este o complicaţie cronică, s-ar putea ca tratamentul cu Thiogamma 600 oral să fie un tratament de lungă durată. Decizia privind durata tratamentului trebuie să aparţină medicului care tratează pacientul, putând să varieze de la caz la caz.

Supradozaj şi alte greşeli de utilizare
Ce este de făcut dacă Thiogamma 600 oral s-a administrat în doze prea mari (supradozaj voluntar sau accidental)?
Nu se cunosc până în prezent cazuri de intoxicaţii cu acid thioctic şi, nici nu sunt de aşteptat, ţinând cont de proprietăţile substanţei.
Ce trebuie să luaţi în consideraţie, dacă întrerupeţi tratamentul sau îl terminaţi înainte de termen?
Dacă doriţi să întrerupeţi tratamentul, întrebaţi medicul dumneavoastră. O administrare regulată, conform indicaţiilor medicului dumneavoastră este importantă pentru tratamentul polineuropatiei diabetice.

Reacţii adverse

Ce reacţii adverse pot să apară în timpul tratamentului cu Thiogamma 600 oral?
Până în prezent nu s-au raportat reacţii adverse după administrarea de produse medicamentoase cu conţinut de acid thioctic. Totuşi, reacţiile adverse care au apărut după administrarea intravenoasă nu pot fi excluse cu certitudine nici după administrarea per os. Acestea pot include dureri de cap, dificultăţi la respiraţie şi reacţii alergice cutanate. Totuşi, în cazuri izolate, după administrarea intravenoasă s-au observat crampe musculare, tulburări de vedere, purpură cutanată şi trombopatii.
Datorită îmbunătăţirii utilizării glucozei, în cazuri izolate poate să scadă glicemia.
Dacă constataţi apariţia unor reacţii adverse care nu au fost menţionate în acest prospect, vă rugăm să le comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Ce măsuri trebuie luate în cazul apariţiei reacţiilor adverse?
Dacă constataţi apariţia reacţiilor adverse descrise mai sus, nu trebuie să mai luaţi Thiogamma 600 oral. Cereţi sfatul medicului dumneavoastră despre eventualele alte măsuri necesare. La apariţia primelor semne ale unei reacţii de hipersensibilitate întrerupeţi tratamentul şi contactaţi medicul dumneavoastră.

Păstrare

Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Pentru informarea pacienţilor noştri
Mulţi diabetici pot prezenta mai devreme sau mai târziu tulburări ale metabolismului nervos, care determină diferite tulburări ale sensibilităţii. Acestea sunt senzaţii de furnicături, parestezii, arsuri ale tălpilor, picioare neliniştite şi tulburări de sensibilitate. De obicei, aceste tulburări sunt exprimate mai ales la nivelul membrelor inferioare.
Thiogamma 600 oral poate preîntâmpina aceste tulburări senzitive. Conţine ca substanţă activă acid thioctic, o substanţă produsă şi de propriul organism. Acidul thioctic este component al unor complexe enzimatice importante, de exemplu al unor biocatalizatori absolut indispensabili pentru reglarea metabolismului energetic dar mai ales glucidic.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică