Thiogamma Turbo-Set 600 mg/50 ml soluţie perfuzabilă

Substanță activa
Acid alfa-lipoic
Clasa ATC
N07XN
Format
soluţie perfuzabilă
Afecțiuni
paresteziile (furnicăturile, amorţelile) din polineuropatia diabetică, care afectează nervii din organism
Producător
Solupharm Pharmazeutische Erzeugnisse GmbH
Acțiune terapeutică
influenţează anumite funcţii metabolice ale organismului, protejează celulele nervoase împotriva produşilor de descompunere reactivi

Ce este Thiogamma Turbo-Set şi pentru ce se utilizează

Acidul alfa-lipoic, substanţa activă a Thiogamma Turbo-Set este o substanţă produsă de organismul uman şi influenţează anumite funcţii metabolice ale organismului.
De asemenea, acidul tioctic are proprietăţi antioxidative care protejează celulele nervoase împotriva produşilor de descompunere reactivi.
Thiogamma Turbo-Set este utilizat în paresteziile (furnicăturile, amorţelile) din polineuropatia diabetică, care afectează nervii din organism.

Înainte să vi se administreze Thiogamma Turbo-Set

Nu utilizaţi Thiogamma Turbo-Set
 dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul alfa-lipoic sau la oricare dintre celelalte componente ale Thiogamma Turbo-Set.
 dacă sunteţi copil sau adolescent, deoarece nu sunt suficiente informaţii privind siguranţa utilizării Thiogamma Turbo-Set la această grupă de vârstă.
 

Aveţi grijă deosebită când vi se administrează Thiogamma Turbo-Set
 au fost raportate reacţii alergice (reacţii de hipersensibilitate), inclusiv stare de şoc care pun în pericol viaţa (colaps circulator brusc), în asociere cu utilizarea Thiogamma Turbo-Set ca soluţie injectabilă sau perfuzabilă (vezi pct. 4. Reacţii adverse). De aceea, medicul dumneavoastră vă va monitoriza pe perioada administrării Thiogamma Turbo-Set, pentru apariţia unor simptome timpurii (prurit, greaţă, stare generală proastă etc.). Dacă apar astfel de simptome, tratamentul trebuie întrerupt imediat; pot fi necesare alte măsuri terapeutice.
 Atenţionare importantă:
Acidul alfa-lipoic formează compuşi complecşi de solubilitate scăzută cu moleculele de zaharide (de exemplu soluţia de levuloză). În plus, soluţia perfuzabilă nu trebuie combinată cu soluţia de glucoză, soluţia Ringer şi alte câteva soluţii. Medicul dumneavoastră va asigura diluarea Thiogamma Turbo-Set doar cu soluţii compatibile.
 

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.
Nu poate fi exclus faptul că administrarea asociată de Thiogamma Turbo-Set poate avea drept rezultat pierderea efectului cisplatinei (un medicament chimioterapeutic).
Efectul hipoglicemiant al medicamentelor antidiabetice (insulina sau antidiabeticele orale) poate fi potenţat. De aceea, mai ales la începutul tratamentului cu Thiogamma Turbo-Set, se recomandă un control repetat al glicemiei. În cazuri izolate, pentru a preveni apariţia hipoglicemiei, poate fi necesară scăderea dozei de insulină, respectiv de antidiabetice orale, conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

Utilizarea Thiogamma Turbo-Set împreună cu alimente şi băuturi
Consumul periodic de băuturi alcoolice reprezintă un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea şi progresia afecţiunii care implică distrucţia nervoasă, punând astfel în pericol succesul tratamentului cu Thiogamma Turbo-Set. De aceea, pacienţilor cu polineuropatie (distrucţie nervoasă diabetică) li se recomandă, în general, să evite consumul de băuturi alcoolice. Acest lucru se aplică şi pentru perioadele de pauză între două etape de tratament.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Regula generală în orice terapie este ca medicamentele să fie utilizate pe perioada sarcinii şi alăptării numai după luarea atentă în considerare a raportului dintre risc şi beneficiu.
Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, nu trebuie să începeţi tratamentul cu acid alfa-lipoic dacă nu este neapărat necesar şi dacă nu sunteţi monitorizată atent de către medicul dumneavoastră, deoarece în acest moment nu există niciun fel de informaţii disponibile pentru acest grup de pacienţi. Studii speciale efectuate pe animale nu au descoperit nimic nou în legătură cu tulburările de fertilitate sau efectele care plasează acest concept în zona de risc.
Nu se cunoaşte posibilul transfer al acidului alfa-lipoic în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Thiogamma Turbo-Set nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să vi se administreze Thiogamma Turbo-Set

Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, doza obişnuită este:
În caz de parestezii foarte pronunţate în cadrul polineuropatiei diabetice, doza zilnică este de o fiolă Thiogamma Turbo-Set (corespunzător la 600 mg acid alfa-lipoic).
Cale de administrare
Administrare intravenoasă (după diluare).
Thiogamma Turbo-Set se diluează cu ser fiziologic şi se administrează în perfuzie intravenoasă scurtă (dar cu o durată de cel puţin 30 de minute).
Durata de utilizare
Thiogamma Turbo-Set este administrat în faza iniţială de tratament pe o perioadă de 2-4 săptămâni.
Pentru continuarea terapiei, se folosesc 600 mg acid alfa-lipoic pe zi, sub formă de comprimate filmate.
Deoarece polineuropatia diabetică este o boală de lungă durată, este posibil să fie nevoie să utilizaţi acest medicament permanent. Medicul dumneavoastră va decide ceea ce este mai bine în cazul dumneavoastră.
Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi că efectul Thiogamma Turbo-Set este prea puternic sau prea slab.

Dacă vi s-a administrat mai mult Thiogamma Turbo-Set decât trebuie
În caz de supradozaj se poate produce stare de greaţă, vărsături şi cefalee.
S-au raportat cazuri izolate de simptome de toxicitate severe, uneori ameninţătoare de viaţă. Acestea includ:
 crize de convulsii generalizate
 cantitate mare de acid (perturbarea echilibrului acido-bazic cu acumularea de lactoză) în sângele dumneavoastră
 tulburări importante de coagulare a sângelui
Acestea se pot produce la ingestia a peste 10 g de acid alfa-lipoicconcomitent cu un consum mare de băuturi alcoolice.
De aceea, dacă se suspectează o supradoză semnificativă de Thiogamma Turbo-Set, sunt necesare o spitalizare promptă şi instituirea de măsuri adecvate, în conformitate cu principiile generale de tratament în caz de intoxicaţie.

Dacă încetaţi să vi se administreze Thiogamma Turbo-Set
Nu întrerupeţi tratamentul cu Thiogamma Turbo-Set fără a discuta aceasta cu medicul dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Thiogamma Turbo-Set poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Frecvenţa reacţiilor adverse menţionate mai jos este definită utilizând următoarea convenţie:
Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10
Frecvente: afectează 1 din 10 utilizatori din 100
Mai puţin frecvente: afectează 1 din 10 utilizatori din 1000
Rare: afectează 1 din 10 utilizatori din 10000
Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000
Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile
Reacţii adverse sau semne pe care trebuie să le observaţi şi să le cuantificaţi atunci când sunteţi afectat de ele:
Cu frecvenţă necunoscută: Reacţii de hipersensibilitate ale întregului corp (inclusiv şoc); datorită consumului crescut al glucozei, nivelul zahărului în sângele dumneavoastră poate scădea (hipoglicemie), reacţii alergice ale pielii (cum sunt erupţie trecătoare pe piele, urticarie, prurit).
Dacă Thiogamma Turbo-Set este administrat în mai puţin de 30 minute, pot apărea tensiune intracraniană şi dificultate la respiraţie. Acest reacţii adverse dispar cu rapiditate.
Foarte rare: Alterarea sau tulburarea simţului gustativ şi convulsii, vedere dublă, hemoragii la nivelul pielii (purpură), durere, înroşirea locului de administrare, tulburări ale funcţiei trombocitelor din sânge şi ale coagulării sângelui (trombopatii).
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Thiogamma Turbo-Set

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Thiogamma Turbo-Set după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe eticheta fiolei, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 250C, protejat de lumină.
Valabilitatea soluţiei după prima deschidere sau după diluare
Soluţia perfuzabilă obţinută după diluare poate fi păstrată timp de 6 ore, ferită de lumină.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Thiogamma Turbo-Set
• Substanţa activă este acidul alfa-lipoic. Fiecare flacon a 50 ml soluţie perfuzabilă conţine acid alfa-lipoic 600 mg sub formă de sare de meglumină a acidului alfa-lipoic 1167,70 mg.
• Celelalte componente sunt: meglumină, macrogol 300 şi apă pentru preparate injectabile.
Cum arată Thiogamma Turbo-Set şi conţinutul ambalajului
Thiogamma Turbo-Set este o soluţie limpede de culoare gălbuie până la galben-verzuie, lipsită de particule vizibile.
Thiogamma Turbo-Set este disponibil în cutii cu 10 flacoane din sticlă brună a câte 50 ml.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?