STREPSILS INTENSIV MIERE ŞI LĂMÂIE 8,75 mg pastile

Producător: Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd
Substanță activa
Flurbiprofen
Clasa ATC
R07AX
Format
pastile
Afecțiuni
durere in gat si inflamatie
Producător
Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd
Acțiune terapeutică
antiinflamator nesteroidian

Ce este Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie şi pentru ce se utilizează

Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie conţine flurbiprofen care aparţine unui grup de substanţe numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS ajută la reducerea inflamaţiei, durerii şi febrei.
Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie ajută la calmarea durerii şi a inflamaţiei gâtului ce însoţesc răceala, laringita sau amigdalita. Calmarea durerii şi a inflamaţiei este de aşteptat să apară după 30 de minute de la administrarea unei pastile.

Înainte să luaţi Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie

Nu luaţi Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie
-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la flurbiprofen la alte AINS sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;
-dacă aveţi sau aţi avut ulcer gastro-duodenal;
-dacă aţi avut vreodată bronhospasm, rinoree însoţită de mâncărime la nivelul nărilor sau urticarie după administrarea de flurbiprofen sau alte AINS;
-dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă;
-dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină.
 

Aveţi grijă deosebită când luaţi Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie
-dacă aveţi sau aţi avut astm bronşic;
-dacă aveţi boli ale rinichiului, inimii sau ficatului;.
-dacă aveţi risc de sângerare;
-dacă aveţi antecedente de afecţiuni digestive;
Dacă survine o sângerare sau o ulceraţie gastro-intestinală în timpul tratamentului cu flurbiprofen, administrarea medicamentului trebuie întreruptă.
Medicamente precum flurbiprofenul se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata de 3 zile recomandate pentru tratament.
Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală în special:
-alte AINS deoarece efectele acestora se pot cumula cu ale flurbiprofenului;
-anticoagulante (medicamente care împiedică formarea cheagurilor de sânge) deoarece se poate prelungi timpul de sângerare;
-litiu deoarece flurbiprofenul poate reduce rata de eliminare a acestuia;
-antihipertensive (medicamente care scad tensiunea arterială în cazul în care aceasta a fost crescută) deoarece efectul acestora poate fi diminuat;
-mifepristonă (efectul acesteia poate fi redus de către AINS în intervalul de 8 – 12 zile după administrarea ei);
-chinolone (pentru tratamentul infecţiilor) deoarece AINS pot creşte riscul de apariţie a convulsiilor asociate cu administrarea acesteia.
 

Utilizarea Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie împreună cu alimente şi băuturi
Deoarece pastilele de Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie trebuie menţinute în cavitatea bucală până la dizolvare, acestea nu se administrează concomitent cu alimente sau băuturi.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
În primele 5 luni de sarcină, AINS se pot utiliza pe o perioadă cât mai scurtă, la recomandarea medicului, dacă este absolut necesar. Utilizarea AINS în ultimele 4 luni de sarcină poate determina închiderea prematură a canalului arterial la făt şi o creştere persistentă a tensiunii pulmonare la nou născut. Prin urmare administrarea Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie în ultimele 4 luni de sarcină este contraindicată.
Flurbiprofenul se excretă în laptele matern în concentraţie foarte mică; ca măsură de precauţie se recomandă evitarea administrării în timpul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Uneori pot să apară ameţeli sau tulburări de vedere după administrarea Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie; în această situaţie nu este recomandat să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie
Acest medicament conţine zahăr, glucoză şi miere. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie

Luaţi întotdeauna Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţi şi copii peste 12 ani
Doza recomandată este de o pastilă Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie (8,75 mg flurbiprofen) la fiecare 3-6 ore, în funcţie de gravitatea simptomelor; doza maximă este de 5 pastile Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie (43,75 mg flurbiprofen) în 24 de ore. Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 3 zile.
Copii
Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie nu este indicat la copii cu vârsta sub 12 ani.
Vârstnici
Nu este necesară ajustarea dozei la această categorie de vârstă.
Similar altor pastile, pentru a se evita apariţia iritaţiilor locale se va schimba în permanenţă poziţia Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie la nivelul cavităţii bucale.
Dacă aţi luat mai mult Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie decât trebuie
Dacă în mod accidental luaţi mai multe pastile sau dacă un copil cu vârsta sub 12 ani ia pastilele, adresaţi-vă medicului sau celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră ambalajul acestui medicament.
Dacă aţi uitat să luaţi Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie
Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează.
Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:
-foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);
-frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane);
-mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane);
-rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 persoane);
-foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane);
-cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).
Foarte rare
Îngălbenire a pielii, anemie aplastică, scădere a numărului de granulocite sau de trombocite din sânge (fără a se stabili însă o relaţie de cauzalitate cu administrarea flurbiprofenului).
Cu frecvenţă necunoscută:
Indigestie, greaţă, vărsături, sângerări gastro-intestinale, diaree, ulceraţii ale mucoasei bucale, exacerbare a simptomelor ulcerului gastric sau duodenal, perforaţie gastrică, iritaţii tranzitorii ale mucoasei bucale, retenţie de fluide, edem, tulburări ale gustului, ameţeli, tulburări ale vederii, urticarie, edem la nivelul feţei, limbii sau gâtului, crize de astm bronşic, reacţii anafilactice, erupţii trecătoare pe piele, de diferite tipuri.
Reacţiile adverse raportate în asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arterială şi insuficienţa cardiacă.
Medicamente precum flurbiprofenul se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie

A se păstra în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie
– Substanţa activă este flurbiprofenul. Fiecare comprimat conţine flurbiprofen 8,75 mg.
– Celelalte componente sunt: macrogol 300, hidroxid de potasiu, aromă de lămâie, levomentol,
glucoză, zahăr şi miere

Cum arată Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie şi conţinutul ambalajului
Strepsils Intensiv Miere Şi Lămâie se prezintă sub formă de pastile rotunde, de culoare galben deschis până la maro, cu gust de lămâie şi miere, gravate pe ambele feţe.
Este disponibil în cutii cu 2 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 8 pastile.
Este disponibil în cutii cu 3 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 8 pastile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica