Riluzol Mylan 50 mg comprimate filmate

Producător: Generics [UK] Ltd
Substanță activa
riluzol
Clasa ATC
N07XX
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
scleroză laterală amiotrofică
Producător
McDermott Laboratories Limited trading as Gerard Laboratories
Acțiune terapeutică
acţionează la nivelul sistemului nervos

Ce este Riluzol Mylan şi pentru ce se utilizează

Ce este Riluzol Mylan

Substanţa activă din riluzol mylan este riluzol care acţionează la nivelul sistemului nervos.

Pentru ce se utilzează Riluzol Mylan

Riluzol Mylan este utilizat la pacienţii cu scleroză laterală amiotrofică (SLA).

SLA este o formă de boală a neuronului motor, în care afectarea celulelor nervoase responsabile de trimiterea comenzilor către muşchi conduce la slăbiciune, pierdere de masă musculară şi paralizie.

Distrugerea celulelor nervoase în boala neuronului motor poate fi provocată de o cantitate prea mare de glutamat (un mesager chimic) în creier şi măduva spinării. Riluzol mylan opreşte eliberarea de glutamat, ceea ce poate ajuta la prevenirea distrugerii celulelor nervoase.

Pentru informaţii suplimentare legate de SLA şi de motivul pentru care v-a fost prescris acest medicament, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Înainte să utilizaţi Riluzol Mylan

Nu utilizaţi Riluzol Mylan

–                dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la riluzol sau la oricare dintre celelalte componente ale Riluzol Mylan

–                dacă aveţi orice fel de probleme cu ficatul sau concentraţii crescute în sânge ale unor enzime ale ficatului (transaminaze)

–                dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Riluzol Mylan

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

–          Dacă aveţi orice fel de probleme cu ficatul: colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor (icter), mâncărime pe tot corpul, stare de greaţă,vărsături

–          Dacă rinichii dumneavoastră nu funcţionează normal

–          Dacă faceţi febră: poate fi datorată unui număr scăzut de celule albe în sânge care poate determina un risc cresut de infecţii

–          Dacă aveţi mai puţin de 18 ani. Utilizarea Riluzol Mylan nu este recomandată la copii şi adolescenţi deoarece nu există informaţii disponibile legate de folosirea la acest grup de pacienţi.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus sau dacă nu sunteţi sigur, spuneţi medicului dumneavoastră care va decide ce trebuie făcut.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Nu trebuie să utilizaţi Riluzol Mylan dacă sunteţi sau credeţi că sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Dacă credeţi că sunteţi gravidă sau doriţi să alăptaţi , cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte să luaţi Riluzol Mylan.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Puteţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi orice fel de unelte sau utilaje, cu excepţia cazului în care aveţi senzaţie de ameţeală sau senzaţie de cap gol după ce luaţi acest medicament.

Cum să utilizaţi Riluzol Mylan

Doza recomandată este de un comprimat de două ori pe zi.

Comprimatele trebuie administrate pe cale orală, la fiecare 12 ore, la aceeaşi oră în fiecare zi (de exemplu dimineaţa şi seara).

Dacă aţi luat mai mult Riluzol Mylan decât trebuie

Dacă luaţi prea multe comprimate, spuneţi medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la unitatea de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital.

Dacă aţi uitat să luaţi Riluzol Mylan

Dacă uitaţi să luaţi comprimatul, nu mai luaţi acea doză şi luaţi următorul comprimat la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Riluzol Mylan poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

IMPORTANT

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră:

– dacă aveţi febră (creşterea temperaturii corpului) deoarece Riluzol Mylan poate determina

scăderea numărului de celule albe din sânge. Medicul dumneavoastră poate dori să ia o probă de sânge pentru a verifica numărul de celule albe din sânge, care sunt importante în combaterea infecţiilor.

–          dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome: colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor (icter), mâncărime pe tot corpul, senzaţie de rău (greaţă), vărsături, deoarece acestea pot fi semne de afectare a ficatului (hepatită). Medicul dumneavoastră vă poate face periodic analize de sânge în timp de luaţi Riluzol Mylan pentru a se asigura că aceasta nu apare.

–          Dacă aveţi tuse sau dificultăţi la respiraţie, deoarece acestea pot fi un semn al unei boli pulmonare (numită boală pulmonară interstiţială).

Reacţii adverse foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 din 10 pacienţi) la administrarea de Riluzol Mylan sunt:

–          Oboseala

–          Greaţa

–          Creşterea concentraţiei unor enzime ale ficatului în sânge (transaminaze).

Reacţii adverse frecvente (care afectează între 1 din 10 şi între 1 din 100 pacienţi)la administrarea de Riluzol Mylan sunt:

–          Ameţeli, amorţeală sau înţepături în jurul gurii, vărsături

–          Somnolenţă, creşterea ritmului bătăilor inimii, diaree

–          Durere de cap, durere abdominală, durere

Reacţii adverse mai puţin frecvente(care afectează între 1 din 100 şi între 1 din 1000 pacienţi) la administrarea de Riluzol Mylan sunt:

–          Anemie

–          Reacţii alergice

–          Inflamaţia pancreasului (pancreatită).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Riluzol

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Flacoane: A se păstra în ambalajul original pentru fi protejat de lumină. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de temperatură pentru păstrare .

Blistere: A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de temperatură pentru păstrare.

Nu utilizaţi Riluzol Mylan după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Riluzol Mylan

Substanţa activă este riluzol.

Fiecare comprimat filmat de Riluzol Mylan conţine riluzol 50 mg.

Celelalte componente sunt hidrogenofosfat de calciu anhidru, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru şi stearat de magneziu.

Componentele filmului sunt hipromeloză, dioxid de titan şi macrogol.

Comprimatele filmate de Riluzol Mylan sunt sub formă de capsulă, biconvexe, de culoare albă, ,

marcate cu „M” pe o faţă şi cu „RE 50″ pe cealaltă faţă.

Flacon din PEÎD cu capac din polipropilenă

Mărimi de ambalaj: 56, 112 şi 250 comprimate.

Blister din Al/PVC/PVdc

Mărimi de ambalaj: 14, 56, 60 şi 112 comprimate

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Generics [UK] Ltd Station Close Potters Bar, EN6 1TL Marea Britanie

Fabricantul

McDermott Laboratories Limited trading as Gerard Laboratories 35/36 Baldoyle Industrial Estate, Grange Road, Dublin 13, Irlanda

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2011

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica