RHEUMON CREMĂ 100mg/g cremă

Substanță activa
etofenamat
Clasa ATC
M02AA
Format
cremă
Afecțiuni
dureri musculare de cauză inflamatorie; dureri ale articulaţiei umărului (periatrita scapulo-humerală); dureri ale spatelui în porţiunea inferioară (lumbago); dureri ale regiunii şoldului şi feţei posterioare a coapsei (sciatalgii); inflamaţii ale tendoanelor şi învelişului articulaţiilor (tenosinovită); inflamaţii ale capsulei articulare (bursită); inflamaţia şi dureri la nivelul coloanei vertebrale datorate modificărilor discurilor dintre vertebre sau inflamaţiei acestora; (spondiloză, osteoartrită);
Producător
MEDA Manufacturing GmbH
Acțiune terapeutică
antiinflamator nesteroidian cu proprietăţi de calmare a durerii (analgezice) şi de scădere a febrei (antipiretice)

Ce este RHEUMON CREMĂ şi pentru ce se utilizează

Etofenamatul este un antiinflamator nesteroidian cu proprietăţi de calmare a durerii (analgezice) şi de scădere a febrei (antipiretice).

Este indicat în tratamentul afecţiunilor de natură reumatică la nivelul ţesuturilor musculo-scheletice, de exemplu:

–  dureri musculare de cauză inflamatorie;

–  dureri ale articulaţiei umărului (periatrita scapulo-humerală);

–  dureri ale spatelui în porţiunea inferioară (lumbago);

–  dureri ale regiunii şoldului şi feţei posterioare a coapsei (sciatalgii);

–  inflamaţii ale tendoanelor şi învelişului articulaţiilor (tenosinovită);

–  inflamaţii ale capsulei articulare (bursită);

–   inflamaţia şi dureri la nivelul coloanei vertebrale datorate modificărilor discurilor dintre vertebre sau inflamaţiei acestora; (spondiloză, osteoartrită);

Înainte să utilizaţi RHEUMON CREMĂ

Nu utilizaţi RHEUMON CREMĂ:

–     dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la etofenamat, la acidul acetilsalicilic (aspirină), la alte anti- inflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale Rheumon Cremă;

–  dacă pacientul este copil sau adolescent (datorită datelor clinice insuficiente);

–  dacă sunteţi în ultimele 4 luni de sarcină (vezi pct. 4.6.).

–    dacă regiunea unde ar fi recomandată aplicarea cremei, leziuni, plăgi deschise, dermatoze umede sau leziuni eczematoase sau infectate;

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi RHEUMON CREMĂ

A nu se aplica la nivelul mucoaselor sau ochiului.

Apariţia unei erupţii cutanate după administrare, impune oprirea tratamentului. Se recomandă spălarea mâinilor după administrarea medicamentului.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu sunt cunoscute, în condiţiile utilizării conform recomandărilor.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Rheumon cremă este contraindicat în timpul sarcinii.

Prin extrapolare cu alte căi de administrare, deoarece antiinflamatoarele nesteroidiene trec în laptele matern, este de preferat, evitarea administrării medicamentului la femei care alăpteză.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt cunoscute efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi RHEUMON CREMĂ

Utilizaţi întotdeauna Rheumon Cremă exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Ce cantitate de Rheumon cremă trebuie să folosiţi şi cât des ?

Dacă medicul nu recomandă altfel, se aplică 5 -10 cm de cremă (corespunzând la 1,7 – 3,3 g pentru o administrare) de 3-4 ori pe zi, în funcţie de suprafaţa zonei dureroase şi se masează pe o suprafaţă cât mai mare de piele; acestea reprezintă valori medii deoarece cantitatea de cremă variază în funcţie de gravitatea afecţiunii.

Cât timp trebuie să continuaţi să folosiţi Rheumon cremă

Durata tratamentului pentru tulburări reumatice poate ajunge la 3-4 săptămâni, această perioadă maximă fiind de obicei, suficientă; în cazul leziunilor traumatice (de exemplu, cele dobândite în urma activităţilor sportive) durata tratamentului poate ajunge până la 2 săptămâni.

Dacă simptomele persistă trebuie să vă adresaţi medicului pentru reevaluarea tratamentului.

Dacă aţi utilizat mai mult RHEUMON CREMĂ decât trebuie

Dacă întreg conţinutul unui tub de Rheumon cremă sau chiar mai mult se aplică pe întreaga suprafaţă a corpului într-o perioadă scurtă, pot apărea cefalee, ameţeli, disconfort la nivel epigastric. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă bănuiţi un supradozaj cu Rheumon cremă: se recomandă a spăla imediat cu apă, cantitatea de cremă aplicată pe corp.

Dacă aţi uitat să utilizaţi RHEUMON CREMĂ

Aplicaţi crema când vă aduceţi aminte. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Rheumon Cremă poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazuri rare apare înroşirea pielii iar în cazuri foarte rare reacţii alergice la nivel cutanat (senzaţie de mâncărime, înroşirea pielii, inflamaţii, vezicule de dimensiuni mai mari) care de obicei dispar rapid când se întrerupe tratamentul.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează RHEUMON CREMĂ

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi tub după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.

Termen de valabilitate după prima deschidere:

După prima deschidere a tubului, produsul va avea un termen de valabilitate de 12 săptămâni.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine RHEUMON CREMĂ

– -Substanţa activă este etofenamat 100 mg/g.

-Celelalte componente sunt: alcool benzilic, metilhidroxietilceluloză, acid citric anhidru, stearat de glicerol, miristat de izopropil, stearat de macrogol, citrat de sodiu, apă purificată.

Cum arată RHEUMON CREMĂ şi conţinutul ambalajului

Cremă omogenă, albă.

Cutie cu 1 tub de aluminiu a 20 g cremă Cutie cu 1 tub de aluminiu a 40 g cremă Cutie cu 1 tub de aluminiu a 50 g cremă Cutie cu 1 tub de aluminiu a 100 g cremă

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

MEDA Manufacturing GmbH

Neurather Ring 1

51063 Cologne (Germany)

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în februarie 2013.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?