Intârziere menstruaţie
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Trebuie sa faceti un test de sarcina si sa mergeti la un medic ginecolog pentru o consultatie.... citește

Cele mai
Caută în:

Ranos 70 mg comprimate

Companie: Terapia S.A.
Cuprins
Ce este Ranos 70 mg şi pentru ce se utilizează
Înainte să luaţi Ranos 70 mg
Cum să luaţi Ranos 70 mg
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Ranos 70 mg
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Ranos 70 mg şi pentru ce se utilizează

Acidul alendronic aparţine unui grup de medicamente nonhormonale, denumite bifosfonaţi. Acidul alendronic previne pierderea de substanţă osoasă care apare la femeile aflate în perioada de postmenopauză şi ajută la refacerea osului. Acidul alendronic reduce riscul de fracturi ale vertebrelor şi de fracturi ale şoldului.

Pentru ce se utilizează Ranos 70 mg

Medicul dumneavoastră v-a prescris acid alendronic fie pentru că aveţi o afecţiune denumită osteoporoză. Osteoporoza reprezintă o subţiere şi slăbire a oaselor. Aceasta este frecventă la femei, după menopauză. Menopauza apare atunci când ovarele nu mai produc hormonii feminini, estrogeni, care ajută la menţinerea sănătăţii scheletului femeilor. După instalarea menopauzei, apare pierderea de substanţă osoasă, iar oasele devin mai fragile. Cu cât menopauza debutează mai devreme la o femeie, cu atât riscul de osteoporoză este mai mare. In stadiile de început, în mod obişnuit, osteoporoza nu are simptome. Cu toate acestea, dacă nu este tratată, poate determina fracturi (rupturi ale oaselor). Deşi, de regulă, fracturile produc dureri, fracturile vertebrelor pot trece neobservate, până la momentul în care determină scădere în înălţime.

Fracturile (rupturi ale oaselor) pot să apară în timpul activităţii obişnuite, de zi cu zi, cum este ridicarea unor greutăţi sau prin traumatisme minore, care, în mod normal, nu sunt suficiente pentru a fractura un os normal. Fracturile (rupturi ale oaselor) apar, de obicei, la nivelul şoldului, coloanei vertebrale sau al pumnului şi pot determina nu numai apariţia durerii, ci şi deformări marcate (care produc probleme) şi la invaliditate (cum sunt postura aplecată sau "cocoşată" şi pierderea mobilităţii).

Cum poate fi tratată/prevenită osteoporoza?

Osteoporoza poate fi tratată şi niciodată nu este prea târziu pentru începerea tratamentului. Acidul alendronic nu numai că previne pierderea substanţei osoase, ci ajută la refacerea osului şi reduce riscul de fracturi ale vertebrelor şi de fracturi ale şoldului.

În plus faţă de tratamentul cu acid alendronic pe care îl urmaţi, medicul dumneavoastră s-ar putea să vă recomande unele schimbări în stilul de viaţă, care vă pot ajuta pentru combaterea bolii. Acestea sunt:

Oprirea fumatului: fumatul pare să crească viteza pierderii osoase şi, ca urmare, poate să vă crească riscul de fracturi.

Exerciţii fizice: similar muşchilor, oasele au nevoie de exerciţii fizice pentru a se menţine puternice şi sănătoase.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe orice program de exerciţii fizice. Alimentaţie echilibrată: medicul dumneavoastră vă poate sfătui cu privire la alimentaţie sau dacă trebuie să utilizaţi suplimentele alimentare.

sus

Înainte să luaţi Ranos 70 mg

Nu luaţi Ranos 70 mg

•          Dacă aveţi anumite tulburări la nivelul esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac)

•          Dacă nu puteţi să staţi în şezut sau în picioare timp de cel puţin 30 minute

•          Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul alendronic sau la oricare dintre celelalte componente ale Ranos 70 mg

•          Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi o concentraţie mică de calciu în sânge Dacă credeţi că vreuna dintre acestea se aplică în cazul dumneavoastră, nu luaţi comprimatele. Mai întâi adresaţi-vă medicului dumneavoastră şi urmaţi-i recomandările.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ranos 70 mg

Este important să-i spuneţi medicului dumneavoastră, înainte de a lua Ranos 70 mg

•          Dacă suferiţi de tulburări ale rinichilor

•          Dacă aveţi orice fel de alergii

•          Dacă aveţi dificultăţi la înghiţire sau tulburări digestive

•          Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi esofag Barrett (o boală asociată cu modificări la nivelul celulelor situate la nivelul esofagului inferior)

•          Dacă aveţi o concentraţie mică a calciului în sânge

•          Dacă aveţi boli ale gingiilor

•          Dacă aveţi planificată o extracţie dentară

Dacă aveţi vreuna dintre afecţiunile de mai jos trebuie să luaţi în considerare o examinare stomatologică, înainte de a începe tratamentul cu acid alendronic

•          Dacă aveţi cancer

•          Dacă nu beneficiaţi de îngrijiri stomatologice de rutină

•          Dacă urmaţi un tratament cu chimioterapice sau radioterapie

•          Dacă luaţi steroizi

•          Dacă aveţi boli ale gingiilor

În timpul tratamentului trebuie urmat un program adecvat de îngrijire stomatologică preventivă, aşa cum a fost recomandat de către medicul dentist.

Pot să apară iritaţia, inflamaţia sau ulceraţia esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac), adesea cu dureri în piept, arsuri în capul pieptului sau dificultate ori durere la deglutiţie, mai ales dacă pacienţii nu beau un pahar plin cu apă şi/sau dacă se aşează în poziţia culcat la mai puţin de 30 minute după administrarea Ranos 70 mg comprimate. Aceste reacţii adverse se pot agrava dacă pacienţii continuă administrarea Ranos 70 mg după apariţia acestor manifestări.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Acest medicament poate interacţiona cu suplimentele cu calciu, antiacidele şi unele dintre medicamentele pe care le luaţi pe cale orală dacă sunt utilizate în acelaşi timp. Ca urmare este important să respectaţi recomandările cuprinse la punctul "Cum să luaţi Ranos 70 mg".

Utilizarea Ranos 70 mg cu alimente şi băuturi

Alimentele şi băuturile (incluzând apa minerală), dacă sunt luate în acelaşi timp, pot să scadă eficacitatea acidului alendronic. Aşadar, este important să respectaţi recomandările cuprinse la punctul „Cum să luaţi Ranos 70 mg".

Sarcina şi alăptarea

Nu trebuie să luaţi acid alendronic comprimate dacă credeţi că sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ranos 70 mg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

sus

Cum să luaţi Ranos 70 mg

Luaţi Ranos 70 mg o dată pe săptămână.

Pentru a vă asigura că beneficiaţi de pe urma utilizării acidului alendronic sub formă de comprimate trebuie să urmaţi acţiunile următoare.

1)      Alegeţi ziua din săptămână cea mai potrivită pentru programul dumneavoastră. în fiecare săptămână, în ziua aleasă de dumneavoastră, luaţi un comprimat de Ranos 70 mg.

Este foarte important să respectaţi recomandările de la pct. 2, 3, 4şi 5 pentru a ajuta ca fiecare comprimat Ranos 70 mg să ajungă rapid în stomac şi să reduceţi potenţialul de iritaţie a esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac).

2)       Dimineaţa, după ce v-aţi trezit şi înainte de a lua orice aliment, băutură sau medicament, înghiţiţi comprimatul numai cu un pahar plin cu apă (nu apă minerală) (nu mai puţin de 200 ml lichid).

•  nu luaţi cu apă minerală(naturală sau carbogazoasă) .

•  nu luaţi cu cafea sau ceai.

•  nu luaţi cu lapte sau suc.

Nu mestecaţi comprimatul şi nici nu îl lăsaţi să vi se dizolve în gură.

3)      Nu vă întindeţi la orizontală - staţi în poziţie verticală (staţi în şezut, în picioare sau mergeţi) - cel puţin 30 minute după ce aţi înghiţit comprimatul.

4)       Nu luaţi comprimatul seara sau înainte de a vă da jos din pat, dimineaţa.

5)       Dacă dezvoltaţi dificultăţi sau dureri la înghiţire, dureri în piept, apariţia nouă sau înrăutăţirea arsurilor în capul pieptului, încetaţi să mai luaţi acid alendronic şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

6)       După înghiţirea comprimatului care conţine acid alendronic, aşteptaţi cel puţin 30 minute înainte de prima masă, înainte de a consuma orice lichid sau înainte de a utilize alt medicament din acea zi, incluzând antiacide, suplimente de calciu şi vitamine. Acidul alendronic este eficace numai dacă este luat atunci când stomacul dumneavoastră este gol.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Ranos 70 mg

Dacă luaţi din greşeală prea multe comprimate, beţi un pahar plin cu lapte şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Nu vă provocaţi vărsături şi nu vă aşezaţi în poziţie culcat.

Dacă uitaţi să luaţi Ranos 70 mg

Dacă aţi omis o doză, luaţi doar un comprimat în dimineaţa imediat următoare, după ce v-aţi amintit. Nu luaţi două comprimate în aceeaşi zi. Reveniţi la administrarea o dată pe săptămână, aşa cum aţi stabilit iniţial, în ziua aleasă de către dumneavoastră.

Dacă încetaţi să luaţi Ranos 70 mg

Este important să continuaţi administrarea acidului alendronic sub formă de comprimate atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Ranos 70 mg vă poate trata osteoporoza numai dacă utilizaţi continuu comprimatele.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ranos 70 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Majoritatea pacienţilor nu prezintă reacţii adverse în timpul tratamentului cu acest medicament. Pentru a descrie cât de frecvent au fost raportate reacţiile adverse se utilizează următoarea convenţie:

•          Reacţii adverse foarte frecvente (la 1 sau mai mult de 1 din 10 pacienţi)

•          Reacţii adverse frecvente (la mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienţi)

•          Reacţii adverse mai puţin frecvente (la mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienţi)

•          Reacţii adverse rare (la mai puţin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi),

•          Reacţii adverse foarte rare (la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi).

Reacţii adverse frecvente (la mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienţi):

•          arsuri în capul pieptului;

•          dificultăţi la înghiţire;

•          durere la înghiţire;

•         ulceraţii ale esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac), care pot determina dureri în piept;

•          dureri osoase, musculare şi/sau articulare;

•          dureri abdominale;

•          disconfort abdominal sau eructaţii după masă;

•          constipaţie;

•          senzaţie de plenitudine sau de balonare;

•          diaree;

•          flatulenţă;

•          durere de cap.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (la mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienţi):

•         greaţă;

•         vărsături;

•          iritaţie sau inflamaţie la nivelul esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac) sau la nivelul stomacului;

•          scaune negre sau închise la culoare;

•          erupţii trecătoare pe piele;

•         mâncărimi;

•         înroşirea pielii.

Reacţii adverse rare (la mai puţin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi):

•          reacţii alergice cum sunt urticarie, edem al feţei, buzelor, limbii şi/sau gâtului, care pot determina dificultăţi la respiraţie sau înghiţire;

•          simptome ale concentraţiei mici de calciu în sânge, incluzând crampe musculare sau spasme şi/sau senzaţie de amorţeală la nivelul degetelor sau în jurul gurii;

•         ulcer gastric sau ulcer peptic (uneori severe sau cu sângerare);

•        îngustarea esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac);

•        tulburări la nivelul osului maxilar, asociate cu vindecare tardivă şi infecţii, adesea după extracţii dentare;

•        vedere înceţoşată, durere sau înroşirea ochilor;

•        erupţii trecătoare pe piele agravate de expunerea la lumina soarelui;

•        dureri osoase, musculare şi/sau articulare severe;

•        ulceraţii la nivelul gurii, atunci când comprimatele au fost mestecate sau supte;

•        simptome asemănătoare gripei, trecătoare, cum sunt dureri musculare, senzaţie generală de rău şi, uneori, febră, de obicei la începutul tratamentului.

Reacţii adverse foarte rare (la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi):

•        reacţii severe pe piele.

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului despre aceste simptome sau orice alt simptom neobişnuit. Ar fi util să vă notaţi când au apărut simptomele şi cât au durat.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Ranos 70 mg

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Ranos 70 mg, comprimate după data de expirare, înscrisă pe cutie şi blister, după 'EXP'. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Ranos 70 mg

-                 Substanţa activă este acidul alendronic (sub formă de alendronat de sodiu anhidru). Fiecare comprimat conţine 70 mg acid alendronic (sub formă de alendronat de sodiu anhidru).

-                 Celelalte componente sunt manitol, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru

Cum arată Ranos 70 mg şi conţinutul ambalajului:

Ranos 70 mg este disponibil sub formă de comprimate rotunde, de culoare albă până la aproape albă, marcate cu ,,A" pe o faţă şi cu ,,4" pe cealaltă faţă.

Ranos 70 mg, comprimate este disponibil în cutii cu un blister din PAO-Al-PVC/Al care conţin 4 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Terapia S.A.

Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, România

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie 2011.

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Taguri: Ranos, medicamente
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

Fiţi atent la persoanele cu care intraţi în contact în luna februarie, pentru că sub masca prieteniei se poate afla un inaimc cu intenţii incorecte. Promiteţi mai mult decât puteţi face, ceea...citește mai departe

×

Zf.ro
CUTREMUR total în piaţa muncii! Guvernul vrea să scutească o nouă categorie profesională de la plata impozitului CUTREMUR total în piaţa muncii! Guvernul...
SURPRIZĂ majoră: Ce salariu câştigă...
S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici...
BusinessMagazin.ro
Cum să faci 2 MILIOANE de EURO cu un SITE în România Cum să faci 2 MILIOANE de EURO cu un SITE...
Telekom a RUPT contractul cu Orange. Mutare...
Cât câştigă şi ce AVERE are Ministrul...
Descopera.ro
Marele DEZASTRU care ne aşteaptă pe toţi. Aisbergul de dimensiuni COLOSALE care se va desprinde din Antarctica Marele DEZASTRU care ne aşteaptă pe toţi....
O COMOARA UNICĂ în lume care a stat ascunsă...
Ce face ca un BĂRBAT să fie ATRACTIV pentru...
Mediafax.ro
Misiune INEDITĂ: Sonda spaţială Hayabusa-2, plasată cu succes pe asteroidul Ryugu. Specialiştii caută indicii despre originea vieţii pe Pământ Misiune INEDITĂ: Sonda spaţială Hayabusa-2,...
Paznicii unui supermarket din Capitală,...
Comunitatea ştiinţifică, cu sufletul...
Gandul.info
Nici măcar nu e membru PNL, dar VA DESCHIDE lista la europarlamentare. Rareş Bogdan, LOCOMOTIVĂ ELECTORALĂ pentru liberali. Vezi de ce este preferat de Ludovic Orban Nici măcar nu e membru PNL, dar VA DESCHIDE...
Se confirmă! Taxa de 2% introdusă de OUG...
Încă un accident LIVE PE FACEBOOK. Ciocnire...
ProSport.ro
Giani Kiriţă se luptă pe bani! Mircea Badea e şi el pe listă: "Vor să se bată mulţi, dar e greu tare cu mine" Giani Kiriţă se luptă pe bani! Mircea...
Serena Williams se laudă cu o transformare...
BREAKING NEWS: Un român, "asasin plătit"...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Primele imagini cu cel mai AVANSAT telefon HUAWEI cu ecran PLIABIL. Acesta va întrece până şi modelul Galaxy FOLD de la Samsung Primele imagini cu cel mai AVANSAT telefon...
LOVITURĂ gravă pentru HUAWEI. SAMSUNG...
GALAXY S10: cât costă şi de unde îl...
ProMotor.ro
9 trucuri pentru a scădea consumul de carburant cu până la 30%! Le poţi aplica imediat, fără costuri suplimentare! 9 trucuri pentru a scădea consumul de carburant...
Dacă trece această lege, toţi şoferii...
Citroën prezintă conceptul 100% electric...
ULTIMA ORĂ
Un bărbat ameninţă că îşi va da soţia în judecată după ce aceasta a dezvăluit online cel mai mare secret al său

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.