RANITIDIN HELCOR 75 mg, comprimate filmate

Producător: S.C. AC Helcor SRL
Substanță activa
ranitidină
Clasa ATC
A02BA
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
esofagita de reflux şi al alte afecţiuni ce pot determina durere sau disconfort, fenomen cunoscut ca "indigestie", "dispepsie" sau "arsuri la stomac".
Producător
S.C. AC Helcor SRL
Acțiune terapeutică
reduce cantitatea de acid din stomac

Ce este Ranitidin Helcor şi pentru ce se utilizează


Ranitidin Helcor conţine ranitidină, o substanţă care reduce cantitatea de acid din stomacul dumneavoastră. Acest lucru permite ca stomacul şi duodenul dumneavoastră să se vindece mai repede iar durerea poate fi înlăturată.


Ranitidin Helcor se foloseşte în tratamentul simptomatic al manifestărilor determinate de prezenţa acidului în esofag (esofagita de reflux) şi al altor afecţiuni ce pot determina durere sau disconfort, fenomen cunoscut ca „indigestie”, „dispepsie” sau „arsuri la stomac”.

Înainte să utilizaţi Ranitidin Helcor

Nu utilizaţi Ranitidin Helcor

–               dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ranitidină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Ranitidin Helcor, comprimate filmate nu se administrează la copii cu vârsta sub 6 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ranitidin Helcor

Dacă aţi răspuns afirmativ la oricare dintre întrebările de mai jos, informaţi-l despre aceasta pe medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

–              Aveţi ulcer gastric?

–               Aveţi probleme cu rinichii sau vi s-a spus că rinichii dumneavoastră nu funcţionează aşa cum ar trebui?

–               Suferiţi de o afecţiune rară numită porfirie?

–               Sunteţi gravidă sau plănuiţi să rămâneţi gravidă curând?

–               Alăptaţi?

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Ranitidin Helcor se poate administra în timpul sarcinii sau alăptării numai la recomandarea medicului dumneavoastră, dacă este absolut necesar, după evaluarea de către acesta a raportului risc fetal/beneficiu matern respectiv risc al sugarului/beneficiu matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

In general, ranitidina nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje; totuşi, se va ţine cont că, rareori, pot să apară reacţii adverse nervos-centrale.

Informaţii importante privind unele componente ale Ranitidin Helcor

Medicamentul conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Ranitidin Helcor

Doza recomandată este de 75 mg ranitidină (un comprimat filmat Ranitidin Helcor 75 mg) cât mai repede după apariţia simptomelor. Dacă acestea persistă mai mult de o oră sau reapar, mai puteţi lua un comprimat filmat. A nu se administra mai mult de 2 comprimate filmate Ranitidin Helcor 75 mg în 24 ore. A nu continua tratamentul mai mult de 6 zile fără recomandarea medicului.

Medicamentul nu este recomandat la copii cu vârsta sub 16 ani.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din RANITIDIN HELCOR

Este important să respectaţi indicaţiile din prospectul medicamentului.

Este periculos să luaţi mai multe comprimate filmate decât este indicat, mai ales dacă aţi luat mai multe comprimate filmate odată. In acest caz, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi RANITIDIN HELCOR

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ranitidin Helcor poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele persoane pot fi alergice la medicamente; dacă apar oricare dintre următoarele reacţii adverse, la scurt timp după ce aţi început să luaţi aceste comprimate filmate, opriţi administrarea Ranitidin Helcor şi anunţaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră:

–  Respiraţie grea, şuierătoare sau o apăsare în piept.

–  Umflarea pleoapelor, a feţei, a buzelor sau a limbii.

–  Erupţii trecătoare pe piele („urticarie”).

–  Febră de cauză necunoscută.

–  Ameţeli, mai ales când staţi în picioare.

De asemenea, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră cât mai curând dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse:

–  Confuzie.

–  manifestări cum sunt: greaţă (senzaţie de rău), vărsături (stare de rău), pierderea poftei de mâncare, stare generală de rău, febră, icter, colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor şi urină închisă la culoare), care pot fi determinate de inflamarea ficatului.

–  Rărirea bătăilor inimii, bătăi neregulate ale inimii, ameţeli, oboseală neobişnuită sau leşin.

–  Vedere în ceaţă.

–  Erupţii cutanate, uneori severe (pete roşii pe piele sau urticarie).

–  Căderea părului (alopecie).

–  Impotenţă.

–  Durere de stomac severă sau schimbarea tipului acesteia.

–  Diaree.

–  Respiraţie îngreunată şi oboseală.

–  Tendinţă la infecţii.

–  Tendinţă la vânătăi.

De asemenea, comunicaţi medicului dumneavoastră la următoarea vizită dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse:

–  Dureri de cap.

–  Dureri musculare sau articulare.

–  Afectare renală (manifestările pot include schimbări în cantitatea de urină eliminată şi culoarea sa, greaţă, vărsături, confuzie, febră sau urticarie).

–  Depresie.

–  Halucinaţii.

–  Mişcări necontrolate sau tremurături.

–  Dacă sunteţi bărbat- sensibilizarea şi/sau mărirea sânilor.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Ranitidin Helcor

Nu utilizaţi Ranitidin Helcor după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

 Ce conţine RANITIDIN HELCOR

-Substanţa activă este ranitidină 75 mg sub formă de clorhidrat de ranitidină 84 mg.

-Celelalte componente sunt: nucleu: amidon de porumb, lactoză monohidrat, povidonă K 30, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal; film: copolimer bazic de butil-metacrilat, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, oxid roşu de fer (E 172).

Cum arată RANITIDIN HELCOR şi conţinutul ambalajului

Ranitidin Helcor 75 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate lenticulare, cu diametrul de 12 mm, având gravat pe una din feţe ,,75”.

Cutie cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate filmate Cutie cu 100 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate filmate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. AC Helcor Pharma SRL

Str. Victor Babeş nr. 50, Baia-Mare, România

Producătorul

S.C. AC Helcor SRL

Str. Victor Babeş nr. 62, Baia-Mare, România

Acest prospect a fost aprobat în Mai 2008

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica