RANITIDINĂ SLAVIA 150 mg, comprimate

Substanță activa
ranitidina
Clasa ATC
A02BA
Format
comprimate
Afecțiuni
ulcer gastric sau duodenal, esofagita de reflux
Producător
S.C. ARENA GROUP SA.
Acțiune terapeutică
reduce cantitatea de acid din stomac

Ce este Ranitidină Slavia şi pentru ce se utilizează


Ranitidină Slavia conţine ranitidină, o substanţă care reduce cantitatea de acid din stomacul dumneavoastră. Acest lucru permite ca stomacul şi duodenul dumneavoastră să se vindece mai repede iar durerea poate fi înlăturată.


Ranitidină Slavia se foloseşte în următoarele cazuri:


-tratamentul ulcerului gastric sau duodenal. În unele cazuri medicul vă poate prescrie Ranitidină Slavia în asociere cu antibiotice.


 


-unele medicamente folosite în tratamentul inflamaţiei pot determina ulcere, ca reacţie adversă. Dacă sunteţi sub un asemenea tratament, medicul dumneavoastră v-ar putea prescrie Ranitidină Slavia în scopul prevenirii apariţiei ulcerului.


 


-ulcerele pot sângera- medicul dumneavoastră v-a prescris Ranitidină Slavia în scopul prevenirii hemoragiilor.


 


-tratamentul manifestărilor determinate de prezenţa acidului în esofag (esofagita de reflux) şi alte probleme ce pot determina durere sau disconfort, fenomen cunoscut ca „indigestie”, „dispepsie” sau „arsuri la stomac”.


 


-tratamentul manifestărilor determinate de prezenţa unei cantităţi prea mari de acid în stomac.


-înaintea anesteziei pentru prevenirea tulburărilor specifice pe care prezenţa acidului în stomac le poate cauza în timpul operaţiei.


Înainte să utilizaţi Ranitidină Slavia

Nu utilizaţi Ranitidină Slavia

Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ranitidină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Ranitidină Slavia nu se administrează la copii cu vârsta sub 6 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ranitidină Slavia

Dacă aţi răspuns afirmativ la oricare dintre întrebările de mai jos, informaţi medicul dumneavoastră despre aceasta înainte de a lua acest medicament.

–                Aveţi probleme cu rinichii sau vi s-a spus că rinichii dumneavoastră nu funcţionează aşa cum ar trebui?

–                Suferiţi de o afecţiune rară numită porfirie?

–                Sunteţi gravidă sau plănuiţi să rămâneţi gravidă curând?

–               Alăptaţi?

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, mai ales sucralfat. Utilizaţi sucralfat la interval de 2 ore faţă de ranitidină.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

In general, ranitidina nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje; totuşi, se va ţine cont că, rareori, pot să apară reacţii adverse nervos-centrale.

Informaţii importante privind unele componente ale Ranitidină Slavia

Medicamentul conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Ranitidină Slavia

Utilizaţi întotdeauna Ranitidină Slavia exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru tratamentul ulcerului gastric, ulcerului duodenal, arsurilor (aciditate în esofag) sau indigestiilor, doza recomandată este de un comprimat Ranitidină Slavia dimineaţa şi un comprimat Ranitidină Slavia seara sau 2 comprimate de 150 mg seara la culcare, timp de 4 săptămâni. În anumite cazuri, tratamentul poate necesita doze mai mari, de până la 600 mg ranitidină pe zi (câte un comprimat Ranitidină Slavia de 4 ori pe zi) şi poate dura până la 12 săptămâni.

În cazul dispepsiei, doza recomandată este de un comprimat Ranitidină Slavia de 2 ori pe zi, timp de 6 săptămâni.

Afecţiunile în care producţia de acid este excesivă sunt rare şi acestea sunt de obicei tratate cu o doză de 600 mg până la 900 mg ranitidină pe zi (4 – 6 comprimate Ranitidină Slavia) sau chiar mai mari. Este important să continuaţi administrarea medicamentului până la sfârşitul schemei de tratament.

Chiar dacă vă simţiţi mai bine, medicul dumneavoastră poate decide continuarea tratamentului cu Ranitidină Slavia comprimate, în scopul prevenirii reapariţiei durerii şi a disconfortului. În funcţie de boala pentru care sunteţi tratat, doza recomandată poate fi de 150 mg – 300 mg ranitidină (un comprimat sau 2 comprimate Ranitidină Slavia), o dată pe zi, după masa de seară sau un comprimat Ranitidină Slavia de 2 ori pe zi.

Dacă Ranitidină Slavia a fost prescris pentru un copil cu vârsta peste 6 ani, dozajul depinde de greutatea copilului. Asiguraţi-vă că acesta ia comprimatele aşa cum a recomandat medicul. Doza zilnică recomandată este cuprinsă între 2 mg/kg şi 4 mg/kg. Doza maximă este de 300 mg (2 comprimate de 150 mg) pe zi.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Ranitidină Slavia

Este important să respectaţi indicaţiile din prospectul medicamentului.

Este periculos să luaţi mai multe comprimate decât este indicat, mai ales dacă aţi luat mai multe comprimate odată. În acest caz, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Ranitidină Slavia

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ranitidină Slavia poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele persoane pot fi alergice la medicament. Dacă apar oricare dintre următoarele reacţii adverse la scurt timp după ce aţi început să luaţi acestmedicament, opriţi administrarea Ranitidină Slavia şi anunţaţi imediat medicul dumneavoastră:

–  Respiraţie grea, şuierătoare sau o apăsare în piept.

–  Umflarea pleoapelor, a feţei, a buzelor sau a limbii.

–  Erupţii trecătoare pe piele („urticarie”).

–  Febră de cauză necunoscută.

–  Ameţeli, mai ales când staţi în picioare.

De asemenea, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră cât mai curând dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse:

–   Confuzie.

–   Manifestări cum sunt: greaţă (senzaţie de rău), vărsături (stare de rău), pierderea poftei de mâncare, stare generală de rău, febră, icter (colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor şi urină închisă la culoare), care pot fi determinate de inflamarea ficatului.

–  Rărirea bătăilor inimii, bătăi neregulate ale inimii, ameţeli, oboseală neobişnuită sau leşin.

–  Vedere în ceaţă.

–  Erupţii cutanate, uneori severe (pete roşii pe piele sau urticarie).

–   Căderea părului (alopecie).

–  Impotenţă.

–  Durere de stomac severă sau schimbarea tipului acesteia.

–  Diaree.

–  Respiraţie îngreunată şi oboseală.

–  Tendinţă la infecţii.

–  Tendinţă la vânătăi.

De asemenea, comunicaţi medicului dumneavoastră la următoarea vizită dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse:

–  Dureri de cap.

–  Dureri musculare sau articulare.

–   Afectare renală (manifestările pot include schimbări în cantitatea de urină eliminată şi culoarea sa, greaţă, vărsături, confuzie, febră sau urticarie).

–  Depresie.

–  Halucinaţii.

–  Mişcări necontrolate sau tremurături.

–  Dacă sunteţi bărbat, sensibilizarea şi/sau mărirea sânilor.

Spuneţi medicului dumneavoastră că luaţi Ranitidinăa Slavia dacă faceţi analize ale sângelui, urinii sau alte teste, cărora Ranitidină Slavia le-ar putea afecta rezultatele.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Ranitidină Slavia

Nu utilizaţi Ranitidină Slavia după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Ranitidină Slavia

Substanţa activă este ranitidina. Fiecare comprimat conţine ranitidină 150 mg sub formă de clorhidrat de ranitidină 168 mg.

Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, celuloză microcristalină , povidonă, stearat de magneziu.

Cum arată Ranitidină Slavia şi conţinutul ambalajului

Ranitidină Slavia se prezintă sub formă de comprimate de culoare alb-gălbuie.

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Slavia Pharm S.R.L. ,B-dul Theodor Pallady nr. 44C Sector 3, Bucureşti, România

Producători

S.C. ARENA GROUP SA.

B-dul Dunării Nr. 54

Comuna Voluntari, Jud. Ilfov, România

S.C. SLAVIA PHARM SRL. B-dul Theodor Pallady nr. 44C Sector 3, Bucureşti, România

Acest prospect a fost aprobat în

Februarie, 2013

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal