Quetiapine Teva 100 mg / 200 mg / 300 mg comprimate filmate

Substanță activa
quetiapina
Clasa ATC
N05AH
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
Depresie bipolară, Manie, Schizofrenie
Producător
TEVA UK Ltd, Pharmachemie B.V., TEVA Santé SA,
Acțiune terapeutică
antipsihotice

Ce este Quetiapine Teva a şi pentru ce se utilizează

•       Quetiapine Teva conţine quetiapină care face parte dintr-un grup de medicamente numite antipsihotice.

Quetiapine Teva poate fi utilizat pentru tratamentul mai multor boli la adulţi cu vârsta peste 18 ani, cum ar fi:

•         Depresie bipolară: în cazul în care vă simţiţi trist tot timpul. Puteţi să vă simţiţi deprimat, vinovat, lipsit de energie, să vă pierdeţi pofta de mâncare sau să nu puteţi dormi.

•         Manie: în cazul în care puteţi să vă simţiţi emoţionat, euforic, agitat, entuziast sau hiperactiv sau puteţi gândi eronat, inclusiv să deveniţi agresiv sau să aveţi comportament de distrugere

•         Schizofrenie: în cazul în care puteţi să auziţi sau să simţiţi lucruri care nu sunt reale, credeţi lucruri care nu sunt adevărate sau vă simţiţi neobişnuit de suspicios, anxios, confuz, vinovat, tensionat sau deprimat.

Medicul dumneavoastră poate continua să vă prescrie Quetiapine Teva chiar dacă vă simţiţi mai bine.

Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Quetiapine Teva

  Nu luaţi Quetiapine Teva dacă

•       sunteţi alergic(hipersensibil) la quetiapină sau la oricare din celelalte componente ale acestui medicament enumerate la punctul 6.1.

•       urmaţi un tratament pentru infecţia cu HIV (SIDA)

•       luaţi medicamente antifungice cu structură de tip azolic, de exemplu ketoconazol sau itraconazol

Atenţionări şi precauţii

înainte să luaţi quetiapina, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

•       aveţi tensiune arterială scăzută

•       aveţi o afecţiune cardiacă, un ritm cardiac anormal sau o boală a inimii sau a vaselor sanguine

•       aţi avut convulsii sau crize epileptice

•       aveţi probleme cu ficatul

•       aveţi diabet zaharat există riscul de a face diabet zaharat. În acestă situaţie, medicul dumneavoastră vă poate controla concentraţia de zahăr din sânge în timpul tratamentului cu quetiapină

•       aveţi antecedente de accident vascular cerebral

•       aveţi un număr scăzut de globule albe.

•       dumneavoastră sau altcineva din familia dumneavoastră aveţi antecedente de formare a cheagurilor de sânge, deoarece medicamente ca acesta au fost asociate cu formarea cheagurilor de sânge

Dacă prezentaţi simptome de accelerare a bătăilor inimii, intensificarea respiraţiei, rigiditate musculară şi/sau febră sau mişcări involuntare ale feţei, corpului, mâinilor sau picioarelor după administrarea acestor comprimate, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră.

La pacienţii vârstnici cu demenţă (pierderea funcţiilor creierului), s-a raportat o creştere a riscului de deces în momentul administrării quetiapinei şi altor medicamente de acelaşi tip. Nu s-a stabilit o legătură directă între quetiapină şi creşterea riscului de deces. Cu toate acestea, utilizarea quetiapinei în acest caz nu este aprobată.

Gânduri de sinucidere şi înrăutăţirea depresiei dumneavoastră

Dacă sunteţi deprimat, uneori este posibil să aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea pot fi crescute la începutul tratamentului, deoarece aceste medicamente au nevoie de timp pentru a acţiona, de obicei aproximativ două săptămâni, dar uneori mai mult. Sunteţi mai predispus să gândiţi în acest fel:

•                 dacă aţi avut în trecut gânduri de auto-vătămare sau sinucidere

•        dacă sunteţi adult tânăr. Informaţiile din studiile clinice au arătat un risc crescut de idei suicidare şi/sau comportament suicidar la adulţii tineri cu vârsta sub 25 de ani, care suferă de depresie.

Dacă aveţi vreodată gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la spital imediat.

Aţi putea considera util să spuneţi unei rude sau unui prieten apropiat că sunteţi deprimat şi să le cereţi să citească acest prospect. Le puteţi cere să vă spună dacă ei cred că depresia dumneavoastră se înrăutăţeşte sau dacă sunt îngrijoraţi de schimbări în comportamentul dumneavoastră.

La începutul tratamentului cu quetiapină, vă puteţi simţi adormit sau ameţit, în special atunci când staţi în picioare şi aceasta poate duce la căzături sau puteţi să aveţi un accident. Trebuie să fiţi atent până când vedeţi cum reacţionaţi la quetiapină.

Quetiapina poate cauza nelinişte neplăcută sau deranjantă, dorinţa de mişcare frecventă şi incapacitatea de a sta jos sau în picioare (această stare se numeşte acatisie). Acest lucru este cel mai probabil să se întâmple în primele săptămâni de tratament. Dacă se întâmplă acest lucru, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi

Quetiapina nu este recomandată pentru utilizare la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani din cauza lipsei de informaţie pentru acest grup de vârstă.

Quetiapine Teva împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau ar trebui să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente din plante, produse naturale şi medicamente eliberate fără prescripţie medicală.

NU luaţi Quetiapine Teva dacă luaţi:

•       medicamente pentru tratamentul infecţiei cu HIV (SIDA)

•       medicamente antifungice de tip azolic, de exemplu ketoconazol sau itraconazol (medicamente pentru tratamentul infecţiilor fungice)

•       antibioticele eritromicină sau claritromicină

•       nefazodonă pentru depresie.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi deja:

•       alte medicamente pentru boală psihică, cum ar fi tioridazina

•       carbamazepina sau fenitoina pentru epilepsie

•       valproat de sodiu pentru epilepsie (în cazul în care quetiapina este utilizată în asociere cu valproatul de sodiu, este posibilă scăderea numărului anumitor celule din sânge (leucocite))

•       barbiturice, cum sunt fenobarbitalul (pentru epilepsie) sau amobarbitalul (pentru insomnie)

•       un medicament pentru tratarea ritmului cardiac anormal

•       un medicament care vă poate afecta cantitatea sărurilor (potasiu, magneziu) din sânge

•       rifampicina, medicament indicat în tuberculoză.

Unele medicamente pot favoriza eliminarea mai rapidă a quetiapinei din corpul dumneavoastră şi, de aceea, tratamentul s-ar putea să nu aibă efectul scontat.

Quetiapina poate determina rezultate fals pozitive pentru anumite teste de laborator (teste pentru depistarea prezenţei metadonei şi a unor tipuri de antidepresive din sânge).

Quetiapine Teva împreună cu alimente, băuturi şi alcool etilic

Nu beţi suc de grapefrut în timpul administrării acestui medicament.

Se recomandă precauţie la consumul de alcool etilic în timpul administrării Quetiapine Teva, deoarece poate cauza somnolenţă accentuată.

Acest medicament poate fi administrat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Nu s-a confirmat dacă administrarea quetiapinei în timpul sarcinii sau alăptării este sigură. In cazul în care sunteţi gravidă sau încercaţi să rămâneţi gravidă, nu utilizaţi quetiapină înainte de a cere sfatul medicului.

Următoarele simptome pot să apară la nou-născuţii, ale căror mame au utilizat Quetiapine Teva în ultimul trimestru de sarcină (ultimele trei luni de sarcină): tremurături, rigiditate şi/sau slăbiciune musculară, somnolenţă, agitaţie, probleme de respiraţie şi dificultăţi de hrănire. In cazul în care copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste simptome poate fi necesar să vă contactaţi medicul.

Nu alăptaţi în timpul tratamentului cu quetiapină.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice

Informaţii importante privind unele componente ale Quetiapine Teva Quetiapine Teva conţine lactoză

Acest medicament conţine o cantitate mică de lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să utilizaţi Quetiapine Teva

Luaţi întotdeauna Quetiapine Teva aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza de început va fi decisă de medicul dumneavoastră. Doza de întreţinere (doza zilnică) depinde de boala dumneavoastră şi de necesităţi, dar este cuprinsă, în general, între 150 mg şi 800 mg

•          Luaţi comprimatele o dată pe zi, seara, înainte de culcare sau de două ori pe zi, în funcţie de boala dumneavoastră

•          înghiţi comprimatele dumneavoastră întregi cu un pahar cu apă

•          Puteţi să luaţi comprimatele dumneavoastră cu sau fără alimente

•         Nu beţi suc de grapefrut atunci când luaţi quetiapină. Poate afecta modul de acţiune a medicamentului.

•         Nu încetaţi să vă luaţi comprimatele, chiar dacă vă simţiţi mai bine, decât dacă v-a spus medicul dumneavoastră.

Afecţiune a ficatului

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai mică dacă suferiţi de o afecţiune a ficatului.

Vârstnici

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai mică dacă sunteţi o persoană în vârstă.

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani

Copii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Dacă luaţi mai mult Quetiapine Teva decât trebuie

Semnele şi simptomele în caz de supradozaj includ somnolenţă şi sedare, accelerarea bătăilor inimii şi tensiune arterială scăzută.

Anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau departamentul de urgenţă din cel mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră ambalajul şi comprimatele rămase.

Dacă uitaţi să luaţi Quetiapine Teva

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi, cu excepţia situaţiei în care vă aflaţi aproape de ora la care ar trebui să luaţi următoarea doză. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Quetiapine Teva

Dacă întrerupeţi brusc tratamentul cu quetiapină, puteţi fi incapabil să dormiţi (insomnie) sau vă puteţi simţi rău (greaţă), puteţi avea dureri de cap, diaree, stare de rău (vărsături), ameţeli sau iritabilitate. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda reducerea treptată a dozei înainte de a opri tratamentul.

 

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, quetiapina poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Intrerupeţi tratamentul cu Quetipine Teva şi anunţaţi imediat medicul sau mergeţi la cel mai apropiat spital dacă:

•          Dacă aveţi gânduri de auto-vătămare sau de sinucidere şi dacă starea dumneavoastră de depresie se înrăutăţeşte (pot afecta până la 1 din 10 persoane).

•          Câteva persoane (pot afecta până la 1 din 10.000 de persoane), pot dezvolta o reacţie alergică severă numită şoc anafilactic. Aceasta este o reacţie adversă rară, dar foarte gravă. Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, spuneţi medicului dumneavoastră imediat: umflarea feţei, mâinilor, buzelor, picioarelor, limbii sau gâtului, dificultăţi la înghiţire sau de respiraţie.

•         Aveţi slăbiciune musculară, sensibilitate sau durere musculară, nu vă simţiţi bine sau aveţi temperatură ridicată. Este posibil să aveţi o boală rară, dar gravă, care poate pune viaţa în pericol, numită rabdomioliză. Acest lucru poate afecta până la 1 din 10.000 de persoane.

•         Aveţi o temperatură foarte ridicată, transpiraţie, rigiditate la nivelul muşchilor, ritm cardiac rapid, respiraţie rapidă şi somnolenţă sau confuzie. Puteţi avea, de asemenea, dificultăţi la mersul pe jos, tremurături sau să aveţi mişcări neobişnuite musculare pe care nu le puteţi controla. In cazuri rare, ar putea apare rotirea ochilor. Acestea ar putea fi semne ale unei boli grave numită sindrom neuroleptic malign. Acesta poate afecta până la 1 din 1000 de persoane.

•          Puteţi observa îngălbenirea pielii sau ochilor şi urina dumneavoastră devine mai închisa la culoare. Puteţi avea, de asemenea, temperatură ridicată, să vă simţiţi obosit, să vă pierdeţi pofta de mâncare, să vă aveţi dureri de stomac sau să vă simţiţi rău. Acestea pot fi semne ale unei probleme hepatice, cum sunt icter sau hepatita. Acest lucru poate afecta până la 1 din 1000 de persoane.

•         Aveţi convulsii. Acest lucru poate afecta până la 1 din 100 de persoane.

•          Puteţi observa cheaguri de sânge în vene mai ales la nivelul picioarelor (simptomele includ edem, durere şi roşeaţă la nivelul piciorului), care se pot deplasa prin vasele de sânge la plămâni, cauzând  dureri în piept şi dificultăţi în respiraţie. Aceasta se numeşte tromboembolism şi poate afecta până la 1 din 1000 de persoane.

•         Aveţi dureri severe de stomac, care pot ajunge până în spate, acest lucru poate fi un semn de pancreatită şi poate afecta până la 1 din 1000 de persoane.

•         Vă simţiţi înfometat, vă este sete mai rău decât de obicei şi aţi pierdut în greutate. Acestea pot fi simptome ale unei boli numite diabet zaharat şi poate afecta până la 1 din 100 de persoane.

•          Câteva persoane pot dezvolta o boală de piele care poate pune în pericol viaţa (sindrom Stevens Johnson, care poate afecta până la 1 din 10 000 de persoane şi necroliza epidermică toxică pentru care frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile). Aceste reacţii adverse sunt foarte rare, dar foarte grave. Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţiile adverse, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau asistentei medicale:

o descuamarea pielii o dureri la nivelul mucoaselor membranare o erupţie cutanată

•         Aveţi mâncărimi, pete roz-roşu, începând de la picioare şi pe mâini. Acestea ar putea fi simptome ale unei boli de piele numita eritem polimorf. Frecvenţa acestei afecţiuni nu poate fi estimată din datele disponibile.

•         Vi se umflă faţa (pleoape, buze), limba, mâinile, şi picioarele. De asemenea, pot să apară dificultăţi în respiraţie. Aceasta este o afecţiune numită edem angioneurotic şi poate afecta până la 1 din 10 000 de persoane.

•         Aveţi dificultăţi de vorbire sau de înghiţire, pierdere a controlului echilibrului, lipsa expresiei feţei, mers pe jos târşâit, rigiditate a braţelor şi picioarelor, tremurături sau miscări agitate a mâinilor sau a degetelor. Acestea sunt numite simptome extrapiramidale şi pot afecta până la 1 din 10 persoane.

•         Aţi observat că faceţi infecţii sau vânătăi mai uşor decât de obicei. Acestea pot fi semne ale unei afecţiuni grave numită agranulocitoză (scădere a tuturor tipurilor de celule sanguine).

•        Aveţi erecţie persistentă dureroasă a penisului, care nu va dispare (priapism) (această reacţie adversă este rară)

•        Simţiţi bătăi neregulate rapide ale inimii. Acest lucru poate fi un simptom al unei afecţiuni numite prelungirea intervalului QT, care poate fi observat printr-un test numit ECG. Aceasta poate afecta până la 1 din 100 de persoane.

•        Aveţi temperatura corpului foarte ridicată

•        Rapoartele au arătat că unele medicamente antipsihotice pot provoca ritmuri anormale ale inimii, un atac de cord sau moarte subită inexplicabilă. Spune-ţi medicului dumneavoastră imediat dacă suferiţi de dureri în piept, palpitaţii sau bătăi neregulate ale inimii

Alte reacţii adverse

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

•       ameţeli, somnolenţă, dureri de cap.

•       gură uscată

•       creşterea în greutate

•       creşterea concentraţiei colesterol rău (LDL)

•       scăderea concentraţiei de colesterol bun (HDL)

•       simptome de întrerupere a tratamentului (simptome care apar atunci când încetaţi să luaţi quetiapină) includ incapacitatea de a dormi (insomnie), senzaţie de rău (greaţă), durere de cap, diaree, stare de rău (vărsături), ameţeală şi iritabilitate. Aceste simptome dispar de obicei după 1 săptămână de la ultima doză.

•       unele reacţii adverse sunt observate numai în urma unei analize de sânge. Acestea includ scaderea din sânge a unei molecule numită hemoglobină.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

•       leşin

•       senzaţie de iritabilitate

•       bătăi rapide sau neregulate ale inimii

•       indigestie

•       stare de slăbiciune

•       unele reacţii adverse sunt observate numai în urma unei analize de sânge. Acestea includ:

•        creşterea numărului anumitor celule din sânge (eozinofile)

•        creşterea valorilor de prolactină în sânge (hiperprolactinemie). Aceasta poate cauza:

■     umflarea pieptului la bărbaţi şi femei şi producerea neaşteptată de lapte

■     la femei pot apărea neregularităţi ale ciclului.

•        creşterea concentraţiei de zahăr din sânge

•        creşterea concentraţiei anumitor enzime din sânge (ATS, ALT, GGT)

•        scăderea valorilor anumitor hormoni din sânge (T3, T4)

•       creşterea valorilor unui anumit hormon (TSH)

•       modificarea numărului de globule albe (ceea ce poate provoca febră şi o deteriorare gravă a stării dumneavoastră generale sau febră cu simptome de infecţie locală cum ar fi durere de gât persistentă ulceraţia gurii sau probleme urinare)

•       mâini sau picioare umflate

•       constipaţie

•       vărsături

•       vedere înceţoşată

•       rinită (mâncărime la nivelul nasului şi nas înfundat)

•       dispnee (scurtarea respiraţiei)

•       scăderea tensiunii arteriale la ridicarea în picioare, care vă poate da o senzaţie de ameţeală

•       vise anormale şi coşmaruri

•       tulburări de vorbire şi limbaj

•       creştere a poftei de mâncare

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

•       mişcări musculare anormale

•       ritm lent al inimii

•       mişcarea picioarelor (sindromul picioarelor neliniştite)

•       dificultate la înghiţire

•       dificultăţi sexuale

•       reacţii alergice care provoacă înroşirea, mâncărimea pielii şi erupţii pe piele.

•       unele reacţii adverse sunt observate numai în urma unei analize de sânge. Acestea includ:

•          scăderea celulelor roşii din sânge (anemie) care poate provoca senzaţie de oboseală şi lipsă de energie

•          scăderea plachetelor din sânge (trombocitopenia) care vă poate provoca vânătăi sau sângerări mai uşoare

•          scăderea valorilor sodiului din sânge (unelectrolit) (această stare se numeşte hiponatremie)

•          scăderea nivelului unui anumit hormon din sânge (T3 liber)

•          funcţionarea scăzută a glandei tiroide (hipotiroidism) care poate provoca stare de oboseală, somnolenţă, constipaţie, creştere în greutate.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

•       umflare a sânilor şi producţie neobişnuită de lapte (galactoree)

•       sindrom metabolic (un grup de manifestări care vă poate provoca boli de inima si diabet. Aceste manifestări sunt: hipertensiunea arterială, nivel ridicat de zahăr sânge, un nivel ridicat de al trigliceridelor (un tip de grăsimi în sânge), nivelurile scăzute de HDL (nivelul de colesterol bun din sânge), prea multa grăsime in jurul taliei)

•       mers pe jos în timpul somnului, vorbit în timpul somnului, mâncat în somn

•       temperatura scăzută a corpului

•       menstruaţie neregulată

•       unele reacţii adverse sunt observate numai în urma unei analize de sânge. Acestea includ scădere a unei anumite enzime din sânge numite creatinfosfokinaza (CPK)

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10.000 persoane):

•                 sindrom de secreţie inadecvată de hormon antidiuretic (sindrom caracterizat prin niveluri plasmatice excesive de hormon antidiuretic (hormon care ajută rinichii şi organismul să reţină apa şi scade nivelul electroliţilor din sânge (cum este sodiul))

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa care nu poate fi estimată din datele disponibile) Anumite reacţii adverse sunt observate numai atunci când se efectuează teste de sânge. Acestea includ scăderea numărului de celule sanguine numite neutrofile.

Dacă manifestaţi orice reacţiile adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Reacţii adverse suplimentare la copii şi adolescenţi

In studiile clinice, s-a observat că la copii şi adolescenţi pot apărea aceleaşi reacţii adverse care pot să apară şi la adulţi.

Următoarele reacţii adverse a fost observate numai la copii şi adolescenţi:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

•  Creşterea tensiunii arteriale.

In studiile clinice, s-a observat că următoarele reacţii adverse au fost observate mai frecvent la copii şi adolescenţi:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

•   Creşterea cantităţii unui hormone numit prolactină în sânge. In cazuri rare, creşterea cantităţii hormonului prolactină poate conduce la următoarele:

–  umflare a sânilor la băieţi şi fete şi producţie neobişnuită de lapte.

–  ciclu menstrual neregulat sau la lipsa acestuia la fete.

•  creştere a apetitului alimentar.

•  mişcări musculare anormale.

 

Cum se păstrează Quetiapine Teva

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi Quetiapine Teva după data de expirare înscrisă pe cutie, flacon sau pe blister. 

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare. 

 

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Quetiapine Teva:

Substanţa activă este quetiapina.

Fiecare comprimat filmat conţine quetiapină (sub formă de fumarat de quetiapină) 100 mg. Fiecare comprimat filmat conţine quetiapină (sub formă de fumarat de quetiapină) 200 mg. Fiecare comprimat filmat conţine quetiapină (sub formă de fumarat de quetiapină) 300 mg.

•          Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, lactoză monohidrat, povidonă K- 25, celuloză microcristalină, amidon glicolat de sodiu (tip A), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Filmul conţine hipromeloză, dioxid de titan (E171), triacetină, <100, 300 mg:> lactoză monohidrat, oxid galben de fer (E172), <100 mg: > galben amurg FCF (E110), <200 mg>: polidextroză, macrogol 8000.

Cum arată Quetiapine Teva şi conţinutul ambalajului

•          Quetiapine Teva 100 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate, rotunde, biconvexe de

culoare portocaliu deschis, marcate cu „100″pe o faţă.

Quetiapine Teva 200 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate , rotunde, biconvexe, de

 

culoare albă până la aproape albă, marcate cu „200″ pe o faţă.

 

 

 

Quetiapine Teva 300 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate biconvexe, de forma unei

 

capsule, de culoare galben deschis, marcate cu „300″ pe o faţă..

 

 

 

 

 

 

 
 

Quetiapine Teva este disponibil în:

Blister alb opac din PVC-PE-Aclar/Al sau alb opac PVC-PVdC/Al.

• <100 mg:> cutii cu 1, 10, 20, 30 comprimate filmate,

ambalaj de uz spitalicesc cu 50 60, 90 şi 100 (5 x 20) comprimate filmate.

•          <200 mg:>cutii cu 1, 10, 20, 30 comprimate filmate,

ambalaj de uz spitalicesc cu 50 60, 90 şi 100 (5 x 20) comprimate filmate.

•          <300 mg:> cutii cu 1, 10, 20, 30, 50, 60, 90 şi 100 (5 x 20) comprimate filmate, ambalaj de uz spitalicesc cu 50, 60, 90 şi 100 (5 x 20), 120, 180 şi 240 comprimate filmate.

Flacoane din PEÎD, cu sistem de închidere, din PP, securizat pentru copii, cu desicant. <Pentru toate concentraţiile: > Mărimi de ambalaj de 100 şi 250 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

TEVA Pharmaceuticals S.R.L.

Str. Domniţa Ruxandra nr. 12, parter, sector 2,

Bucureşti, România

Fabricanţii:

TEVA UK Ltd

Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, East Sussex, BN22 9AG Marea Britanie

Pharmachemie B.V.

Swensweg 5, Postbus 552, 2003 RN Haarlem Olanda

TEVA Santé SA

Rue Bellocier, 89107 Sens Franţa

TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company

Pallagi ut 13, 4042 Debrecen Ungaria

TEVA Czech Industries s.r.o.

Ostravskâ 29, c.p. 305, 747 70 Opava -Komârov Republica Cehă

TEVA Operations Poland Sp. z o.o.,

Mogilska 80 Str., 31-546 Krakow, Polonia

Merckle GmbH,

Ludwig-Merckle-Str 3, 89143 Blaubeuren, Germania

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2012.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?