Piracetam MCC 400 mg, comprimate

Producător: S.C. Magistra C&C SRL
Substanță activa
piracetam
Clasa ATC
N06BX
Format
comprimate
Afecțiuni
deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe, dislexie
Producător
S.C. Magistra C&C SRL
Acțiune terapeutică
psihoanaleptic, psihostimulant

Ce este Piracetam MCC şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

Un comprimat conţine piracetam 400 mg şi excipienţi: amidon de porumb, celuloză microcristalină 102, povidonă K 30, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutică: psihoanaleptice, psihostimulante, medicamente utilizate în ADHD şi nootrope, alte psihostimulante si nootrope.

Indicaţii terapeutice

-Medicaţie adjuvantă în deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe. Tratamentul simptomatic al vertijului.

-Tratament adjuvant în dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 kg (începând cu vârsta de 9 ani).

-Mioclonii de origine corticală indiferent de etiologie. 

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Piracetam MCC

 Contraindicaţii

– hipersensibilitate la piracetam sau la oricare dintre excipienţi;

–  insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei< 20 ml/min);

– hemoragie cerebrală.

 

Precauţii

In insuficienţă renală uşoară sau moderată dozele de piracetam trebuie scăzute şi/sau administrate la intervale de timp mai mari.

 

Interacţiuni

Nu se cunosc Atenţionări speciale

La bolnavii cu mioclonii tratamentul nu trebuie întrerupt brusc deoarece poate declanşa mioclonii sau convulsii generalizate.

Medicamentul trebuie administrat cu precauţie la bolnavii cu tulburări ale hemostazei, intervenţii chirurgicale majore, hemoragii severe.

 

Sarcina şi alăptarea

Studii experimentale la animale nu au evidenţiat efecte teratogene.

Deoarece riscul la om nu este cunoscut, nu se recomandă administrarea piracetamului în timpul sarcinii şi alăptării.

 

Cum să luaţi Piracetam MCC

Doze şi mod de administrare

In tratamentul deficitelor cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, ca şi în cazul vertijului, doza zilnică recomandată este de 2,4 g piracetam (6 comprimate Piracetam MCC 400 mg), administrată în 3 prize.

In miocloniile de origine corticală tratamentul se începe cu 6 g piracetam (15 comprimate Piracetam MCC 400 mg), până la 8 g piracetam (20 comprimate Piracetam MCC 400 mg) pe zi, până la obţinerea efectului terapeutic optim.

Doza zilnică maximă este de 24 g piracetam.

In dislexie la copii, doza este de 50 mg/kg şi zi, administrată în 3 prize zilnice. Comprimatele se administrează întregi, cu apă, înainte sau după masă.

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt: nervozitate, iritabilitate, insomnie, anxietate, tremor şi agitaţie, rareori, oboseală şi somnolenţă.

Alte reacţii adverse raportate sunt tulburări gastro-intestinale: greaţă, vărsături, diaree, epigastralgii.

Informaţii suplimentare

Supradozaj

Toxicitatea piracetamului este mică. In caz de supradozaj, nu sunt necesare măsuri speciale.

 

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate

 

Producător

S.C. Magistra C&C SRL

B-dul Aurel Vlaicu nr. 82 A, Constanţa, Jud. Constanţa, România

 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Magistra C&C SRL

B-dul Aurel Vlaicu nr. 82 A, Constanţa, Jud. Constanţa, România

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica