Piracetam Farmex 400 mg, comprimate

Substanță activa
piracetam
Clasa ATC
N06BX
Format
comprimate
Afecțiuni
deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe; vertij, dislexie
Producător
S.C. Farmex Company S.R.L.
Acțiune terapeutică
psihoanaleptic, psihostimulant

Ce este Piracetam Farmex şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

Un comprimat conţine piracetam 400 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă K-30, talc, stearat de magneziu

Grupa farmacoterapeutică: psihoanaleptice, psihostimulante, medicamente utilizate în ADHD şi nootrope, alte psihostimulante si nootrope

Indicaţii terapeutice

– medicaţie adjuvantă în deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe;

–  tratamentul simptomatic al vertijului;

–  tratament adjuvant în dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 kg (începând cu vârsta de 9

ani);

– mioclonii de origine corticală indiferent de etiologie. 

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Piracetam Farmex

 Contraindicaţii

–  hipersensibilitate la piracetam sau la oricare dintre excipienţi;

–  insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei< 20 ml/min);

–  hemoragie cerebrală.

 

Precauţii

In insuficienţă renală uşoară sau moderată dozele de piracetam trebuie scăzute şi/ sau administrate la intervale de timp mai mari.

Piracetam Farmex 400 mg conţine lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

 

Interacţiuni

Nu se cunosc Atenţionări speciale

La bolnavii cu mioclonii tratamentul nu trebuie întrerupt brusc deoarece poate declanşa mioclonii sau convulsii generalizate.

Medicamentul trebuie administrat cu precauţie la bolnavii cu tulburări ale hemostazei, intervenţii chirurgicale majore, hemoragii severe.

 

Sarcina şi alăptarea

Deoarece riscul la om nu este cunoscut, nu se recomandă administrarea piracetamului în timpul sarcinii şi alăptării.

 

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Prin reacţiile adverse pe care le produce, piracetamul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Cum să luaţi Piracetam Farmex

Doze şi mod de administrare

În tratamentul deficitelor cognitive şi neurosenzoriale cronice la pacienţii vârstnici, ca şi în cazul vertijului, doza zilnică recomandată este de 2,4 g piracetam (6 comprimate Piracetam Farmex 400 mg), administrată în 3 prize.

În miocloniile de origine corticală tratamentul se începe cu 6 g piracetam (15 comprimate Piracetam Farmex 400 mg), până la 8 g piracetam (20 comprimate Piracetam Farmex 400 mg) pe zi, până la obţinerea efectului terapeutic optim.

Doza zilnică maximă este de 24 g piracetam.

In dislexie la copii, doza este de 50 mg/kg şi zi, administrată în 3 prize zilnice. Comprimatele se administrează întregi, cu apă, înainte sau după masă. 

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt: nervozitate, iritabilitate, insomnie, anxietate, tremor şi agitaţie, rareori, oboseală şi somnolenţă.

Alte reacţii adverse raportate sunt tulburări gastro-intestinale: greaţă, vărsături, diaree, epigastralgii.

Informaţii suplimentare

Supradozaj

Toxicitatea piracetamului este mică. In caz de supradozaj, nu sunt necesare măsuri speciale.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după Exp. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 4 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate

Producător

S.C. Farmex Company S.R.L. Str. Drumul Potcoavei, nr. 30 com. Voluntari, Jud. Ilfov România

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Farmex Company S.R.L. Str. Drumul Potcoavei, nr. 30 com. Voluntari, Jud. Ilfov România

Data ultimei verificări a prospectului

Februarie-2008

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal