Mirzaten Q-Tab, 15 mg / 30 mg / 40 mg, comprimate orodispersabile

Producător: KRKA, d.d., Novo mesto
Substanță activa
Mirtazapină
Clasa ATC
N06AX
Format
comprimate orodispersabile
Afecțiuni
depresie
Producător
KRKA, d.d., Novo mesto
Acțiune terapeutică
antidepresive

Ce este Mirzaten Q-Tab şi pentru ce se utilizează

Mirzaten Q-Tab aparţine unui grup de medicamente numite antidepresive. Mirzaten Q-Tab este utilizat pentru tratamentul depresiei.

Înainte să utilizaţi Mirzaten Q-Tab

Nu utilizaţi Mirzaten Q-Tab

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la mirtazapină sau la oricare dintre celelalte componente ale Mirzaten Q-Tab. În acest caz, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră cât de repede posibil, înainte de a lua Mirzaten Q-Tab.
 • dacă luaţi sau aţi luat de curând (în ultimele două săptămâni) medicamente numite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Q-Tab

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani

Mirzaten Q-Tab nu trebuie utilizat în mod normal la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, deoarece nu a fost demonstrată eficacitatea. De asemenea trebuie să ştiţi că pacienţii cu vârsta sub 18 ani au un risc

crescut de a prezenta reacţii adverse precum tendinţe de sinucidere, gânduri de sinucidere şi ostilitate (predominant agresiune, comportament opoziţional şi furie), atunci când folosesc această clasă de medicamente. In ciuda acestor lucruri, medicul dumneavoastră poate prescrie Mirzaten Q-Tab şi pacienţilor cu vârsta sub 18 ani, pentru că decide că aceasta este cea mai bună opţiune pentru aceştia. Dacă medicul dumneavoastră a prescris Mirzaten Q-Tab pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani şi doriţi să discutaţi acest lucru, vă rugăm să vă întoarceţi la medicul dumneavoastră. Trebuie să vă informaţi medicul dacă oricare din simptomele enumerate mai sus au apărut sau s-au agravat atunci când pacienţii cu vârsta sub 18 ani iau Mirzaten Q-Tab. De asemenea, siguranţa pe termen lung în ceea ce priveşte creşterea, maturizarea şi dezvoltarea cognitivă şi comportamentală la această grupă de vârstă nu a fost încă demonstrată în cazul Mirzaten Q-Tab. În plus, la această categorie de vârstă a fost observată creşterea semnificativă în greutate în cazul tratamentului cu mirtazapină, comparativ cu adulţii.

Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dvs. de depresie

Depresia de care suferiţi vă poate provoca uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult. Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:

 • Dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
 • Dacă sunteţi de vârstă adultă tânără. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică şi au urmat un tratament cu un antidepresiv.

—> In cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.

Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. In acelaşi timp, puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dvs. de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dvs.

De asemenea aveţi grijă deosebită cu Mirzaten Q-Tab

 • dacă aveţi sau aţi avut vreodată una din următoarele afecţiuni.

—> Spuneţi medicului dumneavoastră despre aceste afecţiuni înainte de a lua Mirzaten Q-Tab, dacă nu aţi spus până acum

 • convulsii (epilepsie). Dacă apar convulsii sau convulsiile dumneavoastră apar mai frecvent, opriţi administrarea de Mirzaten Q-Tab şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră; boli hepatice, inclusiv icter. Dacă apare icterul, opriţi administrarea de Mirzaten Q-Tab şi adresaţi- vă imediat medicului dumneavoastră;
 • boli renale;
 • boli cardiace sau tensiune arterială scăzută;
 • schizofrenie. Dacă simptomele psihotice, precum idei paranoice, devin mai frecvente sau mai severe, contactaţi-vă medicul imediat;
 • psihoză maniaco-depresivă (perioade alternative de exaltare/hiperactivitate şi comportament depresiv). Dacă începeţi să vă simţiţi euforic sau surescitat, opriţi administrarea de Mirzaten Q-Tab şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră ;
 • diabet zaharat (poate fi necesară ajustarea dozei de insulină sau altor medicamente antidiabetice);
 • boli oculare, precum creşterea presiunii intraoculare (glaucom);
 • dificultăţi de urinare, ce pot fi provocate de o mărire a prostatei.
 • dacă apar semne de infecţie, precum febră ridicată inexplicabilă, dureri în gât, ulceraţii la nivel bucal.

—> Opriţi administrarea de Mirzaten Q-Tab şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră pentru o analiză a sângelui. În cazuri rare aceste simptome pot fi semnul unor tulburări ale producţiei de celule sanguine în măduva osoasă. Deşi sunt rare, aceste simptome apar în general după 4-6 săptămâni de tratament.

 • dacă sunteţi o persoană în vârstă. Puteţi fi mai sensibil la reacţiile adverse ale antidepresivelor.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi (sau intenţionaţi să luaţi) orice alte medicamente din lista următoare.

De asemenea vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu luaţi Mirzaten Q-Tab în asociere cu:

 • inhibitori de monoaminooxidază (inhibitori MAO). De asemenea nu luaţi Mirzaten Q-Tab timp de două săptămâni de la încetarea tratamentului cu inhibitori MAO. La fel, dacă opriţi utilizarea Mirzaten Q-Tab, nu luaţi inhibitori MAO în timpul următoarelor două săptămâni. Exemple de inhibitori MAO sunt moclobemidă, tranilcipromină (ambele sunt antidepresive) şi selegilină (utilizată pentru boala Parkinson)

Aveţi grijă când utilizaţi Mirzaten Q-Tab împreună cu:

 • antidepresive precum ISRS, venlafaxină şi L-triptofan sau triptani, (utilizaţi în tratamentul migrenei), tramadol (un analgezic), linezolid (un antibiotic), litiu (utilizat în tratamentul unor tulburări psihice) şi preparate care conţin sunătoare – Hypericum perforatum (un remediu din plante pentru depresie). În cazuri foarte rare, Mirzaten Q-Tab singur sau Mirzaten Q-Tab administrat concomitent cu aceste medicamente poate conduce la aşa numitul sindrom serotoninergic. Unele simptome ale acestui sindrom sunt: febră inexplicabilă, transpiraţie, creşterea frecvenţei cardiace, diaree, contracţii musculare (necontrolabile), tremor, reflexe vii, nelinişte, schimbări ale dispoziţiei şi stare de inconştienţă. Dacă apare o asociere a acestor simptome, vorbiţi imediat cu medicul dumneavoastră
 • antidepresivul nefazodonă. Acesta poate creşte concentraţia Mirzaten Q-Tab în sânge. Informaţi- vă medicul dacă utilizaţi acest medicament. Poate fi necesară reducerea dozei de Mirzaten Q-Tab sau, la încetarea utilizării nefazodonei, creşterea din nou a dozei de Mirzaten Q-Tab.
 • medicamente pentru tratarea anxietăţii sau insomniei precum benzodiazepine; medicamente pentru tratarea schizofreniei precum olanzapină; medicamente tratarea alergiilor precum cetirizină;
 • medicamente tratarea durerilor severe precum morfină.

Administrat concomitent cu aceste medicamente Mirzaten Q-Tab poate accentua somnolenţa provocată de acestea.

 • medicamente pentru tratarea infecţiilor: medicamente pentru infecţii bacteriene (precum eritromicina), medicamente pentru infecţii fungice (cum ar fi ketoconazolul) şi medicamente pentru HIV-SIDA (precum inhibitori de proteaze HIV) şi medicamente pentru tratamentul ulcerelor stomacului (cum este cimetidina).

Aceste medicamente în asociere cu Mirzaten Q-Tab pot creşte concentraţia Mirzaten Q-Tab în sânge. Informaţi-vă medicul dacă utilizaţi aceste medicamente. Poate fi necesară reducerea dozei de Mirzaten Q-Tab, sau când tratamentul cu aceste medicamente este oprit, creşterea din nou a dozei de Mirzaten Q-Tab.

 • medicamente pentru tratarea epilepsiei precum carbamazepina şi fenitoina; medicamente pentru tratarea tuberculozei precum rifampicina.

Aceste medicamente în asociere cu Mirzaten Q-Tab pot scădea concentraţia Mirzaten Q-Tab în sânge. Informaţi-vă medicul dacă utilizaţi aceste medicamente. Poate fi necesară creşterea dozei de Mirzaten Q-Tab, sau când tratamentul cu aceste medicamente este oprit, reducerea din nou a dozei de Mirzaten Q-Tab.

 • medicamente pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge precum warfarina.

Mirzaten Q-Tab poate creşte efectul warfarinei asupra sângelui. In cazul administrării concomitente este recomandat ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze sângele cu atenţie.

Utilizarea Mirzaten Q-Tab cu alimente şi băuturi

Este posibil să deveniţi somnolent dacă consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Mirzaten Q-Tab.

Sunteţi sfătuit să nu consumaţi nici un fel de băutură alcoolică. Puteţi lua Mirzaten Q-Tab cu sau fără mâncare.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Experienţa limitată cu administrarea de Mirzaten Q-Tab în timpul sarcinii nu indică risc crescut. Totuşi, este necesară precauţie când se utilizează în timpul sarcinii.

Dacă utilizaţi Mirzaten Q-Tab şi rămâneţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, cereţi sfatul medicului dumneavoastră dacă puteţi continua tratamentul cu Mirzaten Q-Tab. Dacă utilizaţi Mirzaten Q- Tab până în momentul sau cu scurt timp înaintea naşterii, copilul dumneavoastră trebuie monitorizat pentru posibile reacţii adverse.

Asiguraţi-vă că medicul şi/sau moaşa dumneavoastră ştiu că luaţi Mirzaten Q-Tab. Când sunt administrate în timpul sarcinii, medicamente similare (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei = ISRS) pot creşte riscul de apariţie la copii a unei afecţiuni grave, numită hipertensiune pulmonară persistentă a nou-născutului, care determină la copil o respiraţie rapidă şi un aspect albăstrui al pielii. Aceste simptome apar de obicei în primele 24 ore după naştere. Dacă observaţi acest lucru la copilul dumneavoastră, trebuie să contactaţi imediat medicul şi/sau moaşa dumneavoastră. întrebaţi medicul dumneavoastră dacă puteţi alăpta în timpul tratamentului cu Mirzaten Q-Tab.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Mirzaten Q-Tab poate afecta atenţia sau concentrarea. Fiţi sigur că abilităţile dumneavoastră nu sunt afectate înainte de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Mirzaten Q-Tab

Mirzaten Q-Tab conţine lactoză şi sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Mirzaten Q-Tab conţine aspartam, care reprezintă o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Cum să utilizaţi Mirzaten Q-Tab

Luaţi întotdeauna Mirzaten Q-Tab exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cât să luaţi

Doza uzuală de început este de 15 sau 30 mg zilnic. Medicul vă poate sfătui să creşteţi treptat doza după câteva zile până la valoarea cea mai potrivită pentru dumneavoastră (între 15 şi 45 mg zilnic). Această doză este de obicei aceeaşi pentru toate vârstele. Totuşi, dacă sunteţi vârstnic sau aveţi o afecţiune renală sau hepatică, medicul dumneavoastră poate adapta doza.

Când să luaţi Mirzaten Q-Tab

—> Luaţi Mirzaten Q-Tab zilnic la aceeaşi oră în fiecare zi. Cel mai bine este să luaţi Mirzaten Q-Tab într-o singură doză înainte de a merge la culcare. Totuşi medicul dumneavoastră vă poate sugera să împărţiţi doza de Mirzaten Q-Tab, de exemplu o parte din doza zilnică dimineaţa şi cealaltă parte înainte de a merge la culcare. Doza cea mai mare trebuie luată înainte de culcare.

Luaţi comprimatele orodispersabile după cum urmează

Administraţi comprimatele pe cale orală.

Comprimatele de Mirzaten Q-Tab sunt fragile. Acestea nu trebuie impinse prin ambalaj, deoarece se pot sfarâma. Cum se extrage un comprimat din ambalaj:

 1. Blisterul se ţine de margini şi se separă o secţiune din corpul blisterului, prin îndoirea uşoară de-a lungul perforaţiilor din jurul acesteia.
 2. Trageţi de capătul marcat al foliei, care se va desprinde complet.
 3. Comprimatul se lasă să cadă în palmă.
 4. Imediat după extragerea din ambalaj, puneţi comprimatul pe limbă.

Odată plasat pe limbă, comprimatul de dizolvă rapid. Comprimatul dizolvat poate fi înghiţit cu sau fară apă.

Când puneţi comprimatul pe limbă, gura trebuie să fie goală.

Când vă puteţi aştepta să începeţi să vă simţiţi mai bine

De obicei Mirzaten Q-Tab va începe să acţioneze după una până la două săptămâni iar după două-patru săptămâni poate veţi începe să vă simţiţi mai bine. De aceea este important ca în timpul primelor săptămâni de tratament să discutaţi cu medicul dumneavoastră despre efectele Mirzaten Q-Tab: —» după 2-4 săptămâni de la începerea administrării Mirzaten Q-Tab, discutaţi cu medicul dumneavoastră despre efectele pe care le-a avut tratamentului.

Dacă încă nu vă simţiţi mai bine, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai mare. În acest caz, după încă 2-4 săptămâni discutaţi din nou cu medicul dumneavoastră.

De obicei va fi nevoie să luaţi Mirzaten Q-Tab timp de 4-6 luni după ce simptomele de depresie au dispărut.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Mirzaten Q-Tab

—> Dacă dumneavoastră sau altcineva a luat prea mult Mirzaten Q-Tab, chemaţi un medic imediat. Cele mai probabile semne ale unei doze prea mari de Mirzaten Q-Tab (fără alte medicamente sau alcool etilic) sunt somnolenţă, dezorientare şi creşterea frecvenţei cardiace.

Dacă uitaţi să luaţi Mirzaten Q-Tab

Dacă luaţi doza într-o singură priză pe zi:

 • Dacă aţi uitat să luaţi doza de Mirzaten Q-Tab, nu luaţi doza uitată. Săriţi peste ea. Luaţi doza următoare la ora obişnuită .

Dacă luaţi doza în două prize pe zi:

 • dacă aţi uitat doza de dimineaţă, luaţi-o împreună cu doza de seară.
 • dacă aţi uitat doza de seară, nu o luaţi cu doza din dimineaţa următoare, săriţi peste ea şi continuaţi cu dozele obişnuite de dimineaţă şi seară.
 • dacă aţi uitat ambele doze, nu trebuie să luaţi dozele uitate. Săriţi peste ambele doze şi continuaţi în ziua următoare cu dozele obişnuite de dimineaţă şi seara.

Dacă încetaţi să luaţi Mirzaten Q-Tab

—> Opriţi administrarea de Mirzaten Q-Tab doar după ce v-ati sfătuit cu medicul dumneavoastră. Dacă vă opriţi prea devreme, starea depresivă poate reveni. Odată ce vă simţiţi mai bine, vorbiţi cu medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide când poate fi oprit tratamentul. Nu opriţi brusc administrarea de Mirzaten Q-Tab, chiar dacă depresia dumneavoastră a trecut. Dacă opriţi brusc administrarea de Mirzaten Q-Tab puteţi să vă simţiţi rău, ameţit, agitat sau anxios şi puteţi avea dureri de cap. Aceste simptome pot fi evitate printr-o oprire treptată a tratamentului. Medicul dumneavoastră vă va spune cum să reduceţi doza treptat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă apare oricare dintre următoarele reacţii adverse, întrerupeţi administrarea mirtazapinei şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

 • vă simţiţi euforic sau surescitat (manie).

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

 • colorare în galben a ochilor sau pielii; aceasta poate sugera o tulburare a funcţiei hepatice (icter).

Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile):

 • semne de infecţie precum febră bruscă ridicată inexplicabilă, dureri în gât, ulceraţii la nivel bucal (agranulocitoză). In cazuri rare mirtazapina poate determina tulburări în producerea de celule ale sângelui (depresia măduvei osoase). Unele persoane devin mai puţin rezistente la infecţie deoarece mirtazapina poate determina o reducere temporară a numărului de celule albe din sânge (granulocitopenie). În cazuri rare mirtazapina poate determina de asemenea o reducere a numărului de celule roşii şi albe, precum şi de plachete sanguine (anemie aplastică), o reducere a numărului de plachete sanguine (trombocitopenie) sau o creştere a numărului celulelor albe sanguine (eozinofilie).
 • criză de epilepsie (convulsii)
 • asociere de simptome cum ar fi febra inexplicabilă, transpiraţii, creşterea frecvenţei cardiace, diaree, contracţii musculare (necontrolabile), tremor, reflexe vii, nelinişte, schimbări ale dispoziţiei, pierderea conştienţei şi salivaţie crescută. În cazuri foarte rare acestea pot fi semne ale sindromului serotoninic.
 • gânduri de auto-vătămare sau sinucidere
 • reacţii alergice severe ale pielii (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică).

Alte reacţii adverse posibile la mirtazapină sunt:

Foarte frecvente (pot afecta mau mult de 1 din 10 persoane):

 • creşterea poftei de mâncare şi creştere în greutate
 • somnolenţă sau moleşeală
 • durere de cap
 • gură uscată

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

 • letargie
 • ameţeli
 • frison sau tremor
 • greaţă
 • diaree
 • vărsături
 • eritem sau erupţii cutanate (exantem)
 • durere în articulaţii (artralgii) sau muşchi (mialgii)
 • durere de spate
 • senzaţie de ameţeală sau slăbiciune la ridicare rapidă în picioare (hipotensiune arterială ortostatică)
 • umflături (tipic la glezne sau picioare) determinate de retenţia de lichid (edem)
 • oboseală
 • vise agitate
 • confuzie
 • anxietate
 • tulburări ale somnului.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

 • senzaţii anormale la nivelul pielii, de exemplu arsură, înţepătură, gâdilat sau furnicături (parestezie)
 • picioare neliniştite
 • leşin (sincopă)
 • senzaţie de amorţeală în gură (hipoestezie orală)
 • tensiune arterială mică
 • coşmaruri
 • agitaţie
 • halucinaţii
 • nevoia de mişcare

Rare (pot afecta până la 1 din 1,000 persoane):

 • spasme sau contracţii musculare (mioclonie).
 • comportament agresiv

Frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile):

 • senzaţii anormale în gură (parestezie orală)
 • tumefacţie în gură (edem oral)
 • umflarea corpului (edem generalizat)
 • umflături locale
 • hiponatremie
 • secreţie inadecvată a hormonului antidiuretic
 • reacţii alergice severe ale pielii (dermatită buloasă, eritem polimorf)
 • umblat în timpul somnului (somnambulism)
 • tulburări ale vorbirii.

Reacţii adverse suplimentare la copii şi adolescenţi

In studiile clinice la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani au fost obsercate frecvent următoarele reacţii adverse: creştere semnificativă în greutate, apariţia de blânde pe piele şi creşterea concentraţiilor trigliceidelor din sânge.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Mirzaten Q-Tab

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Mirzaten Q-Tab după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Mirzaten Q-Tab

 • Substanţa activă este mirtazapina. Fiecare comprimat orodispersabil conţine mirtazapină 15 mg, 30 mg sau 45 mg.
 • Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, etilceluloză, manitol (E 421), sorbitol (E 420), crospovidonă, dioxid de siliciu coloidal hidratat, aromă de portocale (ce conţine maltodextrine, amidon de porumb modificat), aspartam (E 951), stearat de magneziu.

Cum arată Mirzaten Q-Tab şi conţinutul ambalajului

Comprimate orodispersabile albe, rotunde şi biconvexe.

Cutie cu blistere cu secţiuni perforate de 6, 10, 12, 14, 18, 20, 28, 30, 48, 50, 56, 60, 70, 90, 96, 100, 100×1 sau 180 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

KRKA, d.d., Novo mesto, Smarjeska cesta 6, Novo mesto, Slovenia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Bulgaria Mirzaten Q-Tab 15 mg/30 mg/45 mg Comprimate orodispersabile
Republica Cehă Mirzaten Oro Tab 15 mg/30 mg/45 mg Comprimate orodispersabile
Danemarca Mirtin 15 mg/30 mg/45 mg
Estonia Mirzaten Q-Tab
Finlanda Mirtin 15 mg/30 mg/45 mg
Germania Mirta TAD 15 mg/30 mg/45 mg Comprimate orodispersabile
Irlanda Mirzaten 15 mg/30 mg/45 mg Comprimate orodispersabile
Norvegia Mirtin 15 mg/30 mg/45 mg
Polonia Mirzaten Q-Tab 15 mg/30 mg/45 mg Comprimate orodispersabile
România Mirzaten Q-Tab 15 mg/30 mg/45 mg Comprimate orodispersabile
Republuediaweden Mirtin 15 mg/30 mg/45 mg
Olanda Mirzasna 15 mg/30 mg/45 mg
Marea Britanie Mirtazapine 15 mg/30 mg/45 mg Comprimate orodispersabile

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2013

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică