Mastodynon, comprimate

Producător: BIONORICA SE
Substanță activa
Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum
Clasa ATC
XRNIT
Format
comprimate
Afecțiuni
tulburări ale ciclului menstrual determinate de insuficienţa temporară sau permanentă de fază luteală, sindrom premenstrual cu tulburări cum sunt dureri la nivelul sânilor, instabilitate psihică, umflare a membrelor inferioare, constipaţie, durere de cap, migrenă (durere de cap foarte pronunţată), tulburări benigne dureroase ale sânilor (mastopatie fibrochistică)
Producător
BIONORICA SE
Acțiune terapeutică
medicament homeopat

Ce este Mastodynon şi pentru ce se utilizează

Mastodynon este un medicament homeopat.

Mastodynon este indicat ca tratament la femei aflate la vârsta fertilă care prezintă următoarele tulburări:

 • tulburări ale ciclului menstrual determinate de insuficienţa temporară sau permanentă de fază luteală;
 • sindrom premenstrual cu tulburări cum sunt dureri la nivelul sânilor, instabilitate psihică, umflare a membrelor inferioare, constipaţie, durere de cap, migrenă (durere de cap foarte pronunţată);
 • tulburări benigne dureroase ale sânilor (mastopatie fibrochistică).

Înainte să utilizaţi Mastodynon

Nu utilizaţi Mastodynon

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens (sau alte specii de primula), Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum sau la oricare dintre celelalte componente ale Mastodynon;
 • dacă aveţi cancer al glandei pituitare;
 • dacă aveţi cancer la nivelul sânului;
 • dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Mastodynon

În cazul unor simptome persistente, neclare sau care se repetă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Astfel de simptome pot fi manifestări ale unei boli şi pot necesita consult medical şi tratament.

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea Mastodynon la copii cu vârsta sub 12 ani, nu trebuie administrat la această grupă de vârsta.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Până în prezent nu sunt cunoscute interacţiuni ale Mastodynon cu alte medicamente.

Utilizarea Mastodynon împreună cu alimente şi băuturi

Eficacitatea medicamentelor homeopate poate fi afectată de factori generali cu efect nociv asupra stilului de viaţă precum şi de stimulente, alcool etilic şi tutun.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu luaţi Mastodynon în timpul sarcinii deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la gravide.

Dacă aţi rămas gravidă sau credeţi că aţi rămas gravidă în timpul utilizării Mastodynon, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Nu luaţi Mastodynon în timpul alăptării deoarece nu există date adecvate privind utilizarea Mastodynon la femeile care alăptează. Studiile la animale au evidenţiat o reducere a producerii de lapte.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Mastodynon nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informaţii importante privind unele componente ale Mastodynon

Mastodynon conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Notă pentru pacienţii cu diabet zaharat:

Un comprimat Mastodynon conţine aproximativ 0,020 unităţi glucidice de carbohidraţi. Nu conţine gluten.

Cum să utilizaţi Mastodynon

Luaţi întotdeauna Mastodynon exact aşa cum este prezentat în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă nu este prescris altfel de către medic, doza uzuală este de un comprimat Mastodynon de 2 ori pe zi (un comprimat dimineaţa şi unul seara). Comprimatele se înghit cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu un pahar cu apă).

Mastodynon trebuie luat cel puţin 3 luni, inclusiv pe perioada menstruaţiei. În general, ameliorarea simptomelor apare după 6 săptămâni. Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă simptomele vi se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 6 – 8 săptămâni de tratament. Dacă simptomele revin după întreruperea administrării medicamentului Mastodynon, tratamentul poate fi continuat, după un consult medical. Poate fi necesar un tratament de lungă durată.

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 12 ani, Mastodynon nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.

Dacă aţi utilizat mai mult Mastodynon decât trebuie

Dacă aţi luat în mod accidental mai multe comprimate Mastodynon decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă aţi luat în mod accidental mai multe comprimate Mastodynon decât ar trebui şi aveţi intoleranţă la lactoză, pot să apară tulburări gastro-intestinale sau efect laxativ. În acest caz, întrerupeţi utilizarea Mastodynon şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Mastodynon

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Mastodynon poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:

afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:

afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:

afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:

afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută:

nu poate fi estimată din datele disponibile

 
 

Reacţii adverse mai puţin frecvente:

 • greaţă
 • vărsături
 • erupţii pe piele însoţite de mâncărime
 • acnee
 • creştere în greutate
 • durere de cap

Reacţii adverse foarte rare:

 • agitaţie psihomotorie temporară
 • confuzie
 • halucinaţii

Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Administrarea medicamentelor homeopate poate duce la o înrăutăţire temporară a simptomelor preexistente (agravare iniţială). În acest caz întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Mastodynon

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Mastodynon

 • Substanţele active sunt: Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum. Un comprimat conţine: Vitex agnus castus 0 162 mg, Caulophyllum thalictroides D4 81 mg, Cyclamen purpurascens D4 81 mg, Strychnos ignatii D6 81 mg, Iris versicolor D2 162 mg, Lilium tigrinum D3 81 mg.
 • Celelalte componente sunt:lactoză monohidrat, amidon de cartof, stearat de magneziu.

Cum arată Mastodynon şi conţinutul ambalajului

Mastodynon se prezintă sub formă de comprimate rotunde, aplatizate, de culoare bej, cu posibilă uşoară pigmentaţie.

Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate. Cutie cu 6 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate. Cutie cu 12 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

BIONORICA SE Kerschensteinerstraße 11-15 92318 Neumarkt, Germania

Tel.: +49 9181 / 231-90 Fax: +49 9181 / 231-265 Internet: www.bionorica.de e-mail: info@bionorica.de

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2011

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă