Magnesix – Richter, comprimate filmate

Substanță activa
Magneziu şi vitamina B6
Clasa ATC
A12CC
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
prevenirea şi tratarea hipomagneziemiei
Producător
Beres Pharmaceuticals Co. Ltd
Acțiune terapeutică
alte suplimente minerale, magneziu şi combinaţii

Ce este medicamentul Magnesix – Richter comprimate filmate şi pentru ce se utilizează

Medicamentul MAGNESIX-RICHTER, comprimate filmate conţine combinaţia de magneziu şi vitamina B6 şi este recomandat pentru prevenirea şi tratarea hipomagneziemiei.

Înainte de a utiliza medicamentul Magnesix – Richter comprimate filmate

Nu utilizaţi medicamentul MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate în următoarele cazuri:

  • hipersensibilitate (alergie) faţă de oricare dintre componenţii medicamentului;
  • insuficienţă renală severă.
  • copii sub 6 ani

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate

În cazul în care suferiţi de afecţiuni coronariene aritmii sau insuficienţă renală moderată, înainte de a

începe utilizarea medicamentului cereţi neapărat sfatul medicului dumneavoastră.

Utilizarea altor medicamente (Interacţiuni)

Utilizarea medicamentului împreună cu medicamente pe bază de levodopa este admisă numai sub supraveghere medicală (poate să conducă la diminuarea efectului). În cazul administrării unor medicamente (ex. tetracicline, preparate de calciu şi de fier, bifosfonaţi) poate împiedica absorbţia acestora, fapt pentru care este recomandat un interval de timp de minimum 3 ore între administrarea acestor medicamente şi a medicamentului MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate. Sărurile de fosfaţi şi calciu inhibă absorbţia intestinală a magneziului.

Magneziul conţinut de medicament poate să interacţioneze şi cu alte medicamente (unele diuretice, medicamente cardiace) fapt pentru care este recomandată consultarea medicului înainte de a începe utilizarea.

Utilizarea medicamentului MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate cu alimente şi băuturi

Nu este cazul.

Sarcina şi alăptarea

În timpul sarcinii se poate utiliza medicamentul în doza recomandată (1 comprimat filmat pe zi), utilizarea altor produse cu conţinut de magneziu este admisă numai cu acordul medicului. Datorită trecerii în laptele matern a magneziului, utilizarea acestuia trebuie evitată la femeile care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Medicamentul administrat în dozele recomandate nu are efecte asupra capacităţii de concentrare a conducătorilor auto şi a celor cu profesii ce impun performanţe psihomotorii riguroase.

Informaţii importante privind unele componente ale medicamentului MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate

Nu este cazul.

Cum se utilizează medicamentul Magnesix – Richter comprimate filmate

Doza zilnică recomandată pentru adulţi şi pentru copii cu vârsta de peste 11 ani este un comprimat filmat. Pentru copii cu vârsta între 6-11 ani se recomandă administrarea a % comprimat filmat pe zi. Comprimatele se înghit cu cel puţin % pahar de lichid (de exemplu apă, ceai, suc de fructe), de preferinţă după masă.

Administrarea medicamentului este recomandată pe toată perioada persistenţei simptomelor. În caz de afecţiuni speciale, intervalul de timp în care se va administra medicamentul va fi stabilită şi individualizată de către medicul dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din medicamentul MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate Următoarele simptome apar în cazul administrării pe o perioadă mai îndelungată a unei cantităţi mai mari decât doza recomandată: slăbiciune, scăderea tensiunii arteriale, anomalii ECG, ameţeli, vărsături, depresie la nivel SNC, hiporeflexie, parestezie, bradicardie, depresie respiratorie, comă, stop cardiac, paralizie respirator, pierderea conştienţei (numai în cazuri extrem de grave). Ca antidot se recomandă administrarea intravenoasă a 100-200 mg calciu în 5-10 minute. Se poate aplica dializa. Se recomandă rehidratare, diureză forţată.

Dacă uitaţi să administraţi MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate La următoarea administrare să nu utilizaţi cantitate dublă.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele şi MAGNESIX-RICHTER, comprimate filmate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

La administrarea medicamentului, rar (mai ales în caz de supradozaj) pot să apară diaree, dureri abdominale, reacţii cutanate, reacţii alergice. În astfel de cazuri administrarea medicamentului trebuie întreruptă.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi farmacistului.

Cum se păstrează medicamentul Magnesix – Richter comprimate filmate

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se utiliza medicamentul după termenul de expirare înscris pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Informaţii suplimentare

Ce conţine MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate

-Substanţele active sunt piridoxină 1,6 mg sub formă de clorhidrat de piridoxină 1,9448 mg, citrat de magneziu 463,93 mg (echivalent la magneziu 37 mg) şi oxid de magneziu greu 352,92 mg (echivalent la magneziu 213 mg). -Celelalte componente sunt:

-Conţinutul comprimatului: celuloză microcristalină, crospovidonă, stearat de magneziu hidrogenofosfat de calciu anhidru.

-Film:

„AquaPolish pink 048.15”: hidroxipropilmetilceluloză (E464), polidextroză (E1200), talc (E553b), glicerol (E 4220), dioxid de titan (E171), oxid de fer galben (E172), oxid de fer roşu (E172), oxid de fer negru (E172).

Cum arată MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate şi conţinutul ambalajului

Medicamentul MAGNESIX-RICHTER, comprimate filmate se prezintă sub formă de comprimate filmate oblongi, de culoare crem, prevăzute pe ambele feţe, cu şanţ median.

Cutie cu un blister din Al/PVC a 10 comprimate. Cutie cu 3 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate. Cutie cu 6 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

GEDEON RICHTER ROMÂNIA SA.

Str. Cuza-Vodă, nr. 99-105, 540306 Târgu Mureş

România

Producătorul

Beres Pharmaceuticals Co. Ltd. Nagysandor u. 39, H-5005 Szolnok Ungaria

Data ultimei verificări a prospectului August 2011

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being