Cormagnesin, 204,7 mg/ml, soluţie injectabilă

Substanță activa
Sulfat de magneziu heptahidrat
Clasa ATC
A12CC
Format
soluţie injectabilă
Afecțiuni
tratamentul cazurilor acute sau severe de hipomagneziemie, tratamentul convulsiilor asociate cu eclampsia, profilaxia eclampsiei la pacientele cu pre-eclampsie, tratamentul hipokaliemiei, tratamentul atacurilor de migrenă, tratamentul unor aritmii cum este torsada vârfurilor, scăderea tulburărilor autonome la pacienţii ventilaţi mecanic şi controlul spasmelor la pacienţii neventilaţi când este folosit în tratamentul împotriva tetanosului
Producător
Solupharm Pharmazeutische Erzeugnisse GmbH
Acțiune terapeutică
alte suplimente minerale, magmesium

Ce este Cormagnesin 204,7 mg/ml şi pentru ce se utilizează

Cormagnesin 204,7 mg/ml este indicat pentru :

  • tratamentul cazurilor acute sau severe de hipomagneziemie
  • tratamentul convulsiilor asociate cu eclampsia
  • profilaxia eclampsiei la pacientele cu pre-eclampsie
  • tratamentul hipokaliemiei
  • tratamentul atacurilor de migrenă, mai ales al celor cu aură sau la pacienţii cunoscuţi cu concentraţii scăzute ale magneziului seric
  • tratamentul unor aritmii cum este torsada vârfurilor
  • scăderea tulburărilor autonome la pacienţii ventilaţi mecanic şi controlul spasmelor la pacienţii neventilaţi când este folosit în tratamentul împotriva tetanosului.

Înainte să vi se administreze Cormagnesin 204,7 mg/ml

Nu utilizaţi Cormagnesin 204,7 mg/ml

  • dacă sunteţi alergic hipersensibil la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale Cormagnesin 204,7 mg/ml.

În caz de:

  • miastenia gravis
  • bradicardie gravă
  • litiază renală (de tip fosfat de magneziu, calciu, amoniu)
  • bloc AV
  • insuficienţă renală

Aveţi grijă deosebită când vi se administrează Cormagnesin 204,7 mg/ml

– dacă dumneavoastră urmaţi un tratament cu digitalice.

Utilizarea altor medicamente

Cormagnesin 204,7 mg/ml nu trebuie luat împreună cu opioide, hipnotice, deoarece există un risc de deprimare respiratorie.

In caz de administrare simultană intravenoasă de săruri de calciu, efectul magneziului este redus. Sulfatul de magneziu administrat parenteral potenţează efectele competitiv şi depolarizant al blocantelor neuromusculare. Are efecte aditive cu antibacterienele aminoglicozidice şi nifedipina. Administrarea concomitentă cu nifedipina, poate determina, foarte rar, tulburări ale balanţei ionilor de calciu cu apariţia de tulburări la nivel muscular.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Magneziul traversează placenta. Când este utilizat de gravide, bătăile inimii fătului trebuie monitorizate. Alăptarea este compatibilă cu utilizarea sulfatului de magneziu.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

După administrarea de sulfat de magneziu poate apărea hipotensiune arterială, ameţeli, tulburări de vedere, de aceea este recomandat să nu conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje dacă apar aceste simptome.

Cum să vi se administreze Cormagnesin 204,7 mg/ml

Utilizaţi întotdeauna Cormagnesin 204,7 mg/ml exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza depinde de gradul de deficit de magneziu şi de necesar.

A se administra doar la adulţi. Soluţia se va administra intravenos (într-o venă periferică) sau intramuscular. Intrucât administrarea intramusculară este dureroasă, implică locuri de injectare multiple şi nu prezintă niciun avantaj terapeutic faţă de administrarea intravenoasă, se va lua în considerare doar când venele periferice sunt inaccesibile.

Se injectează lent intravenos 1 fiolă de Cormagnesin 204,7 mg/ml.

Cormagnesin 204,7 mg/ml se injectează lent (primii 3 ml în 3 minute) în venă (i.v.) pacientul stând în poziţie de decubit dorsal. Injecţia trebuie repetată la interval de 1-2 zile.

Grupe speciale de pacienţi

Pacienţi cu insuficienţă renală: Tratamentul cu sulfat de magneziu nu este recomandat pacienţilor cu insuficienţă renală.

Copii: Se recomandă să se dilueze soluţia până la 20 % înainte de injecţia intramusculară. Vârstnici: Fără recomandări speciale.

Durata tratamentului

Durata depinde de îmbunătăţirea stării dumneavoastră şi este decisă de medic.

Dacă aveţi impresia că medicamentul este prea slab sau prea puternic, rugăm să informaţi medicul sau farmacistul.

Dacă vi s-a administrat mai mult Cormagnesin 204,7 mg/ml decât trebuie

Se recomandă imediat o injecţie intravenoasă cu calciu în caz de simptome de supradoză (scăderea tensiunii sanguine, tulburări de respiraţie).

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă s-a uitat să se administreze Cormagnesin 204,7 mg/ml

Nu se aplică.

Dacă s-a încetat să se administreze Cormagnesin 204,7 mg/ml

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Cormagnesin 204,7 mg/ml poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

A fost utilizată următoarea terminologie pentru a clasifica apariţia reacţiilor adverse:

Foarte frecvente

Mai mult de 1 din 10 pacienţi trataţi

Frecvente

Mai puţin de 1 din 10, dar mai mult de 1 din 100 de pacienţi trataţi

Mai puţin frecvente

Mai puţin de 1 din 100, dar mai mult de 1 din 1000 de pacienţi trataţi

Rare

Mai puţin de 1 din 1000, dar mai mult de 1 din 10000 de pacienţi trataţi

Foarte rare, inclusiv raportări izolate

Mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi trataţi

Frecvenţă necunoscută

Nu a putut fi determinată frecvenţa pe baza datelor disponibile

La doze mai mari este posibilă bradicardia, tensiune sanguină redusă, dilatarea vaselor periferice. O injectare prea rapidă poate determina vărsături, greaţă, durere de cap, ameţeală şi agitaţie.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Cormagnesin 204,7 mg/ml

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Cormagnezin 204,7 mg/ml după data de expirare înscrisă pe cutie şi fiolă. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu necesită condiţii speciale de păstrare.

După deschiderea fiolei, medicamentul trebuie utilizat imediat, deoarece nu conţine conservanţi antibacterieni.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Cormagnezin 204,7 mg/ml

Substanţa activă este sulfat de magneziu heptahidrat. Un ml Cormagnesin 204,7 mg/ml conţine 204,7 mg sulfat de magneziu-heptahidrat echivalent la 20,19 mg magneziu (0,83 mmol/ml). – Celelalte componente sunt: apă pentru preparate injectabile, acid sulfuric 96% (pentru ajustarea pH- ului).

Cum arată Cormagnezin 204,7 mg/ml şi conţinutul ambalajului

Soluţie clară, incoloră, transparentă

Cutie cu 5 fiole din sticlă tip I, incoloră a 10 ml soluţie injectabilă. Cutie cu 10 fiole din sticlă tip I, incoloră a 10 ml soluţie injectabilă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

WÖRWAG PHARMA GmbH & Co. KG Calwer Str. 7, 71034 Böblingen, Germania

Fabricantul

Solupharm Pharmazeutische Erzeugnisse GmbH Industrienstrasse 3, 34212 Melsungen Germania

Acest prospect a fost aprobat în Februarie, 2013

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii:

Doza depinde de gradul de deficit de magneziu şi de necesar.

A se administra doar la adulţi. Soluţia se va administra intravenos (într-o venă periferică) sau intramuscular. întrucât administrarea intramusculară este dureroasă, implică locuri de injectare multiple şi nu prezintă niciun avantaj terapeutic faţă de administrarea intravenoasă, se va lua în considerare doar când venele periferice sunt inaccesibile.

Se injectează lent intravenos 1 fiolă de Cormagnesin 204,7 mg/ml.

Cormagnesin 204,7 mg/ml se injectează lent (primii 3 ml în 3 minute) în venă (i.v.) pacientul stând în poziţie de decubit dorsal. Injecţia trebuie repetată la interval de 1-2 zile.

Durata tratamentului

Durata depinde de îmbunătăţirea stării dumneavoastră şi este decisă de medic.

Dacă aveţi impresia că medicamentul este prea slab sau prea puternic, rugăm să informaţi medicul sau farmacistul.

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being