Kiddi Pharmaton, sirop

Producător: Boehringer Ingelheim Pharma GmbH
Substanță activa
combinatii
Clasa ATC
A11AA
Format
sirop
Afecțiuni
deficitului vitaminic
Producător
Boehringer Ingelheim Pharma GmbH
Acțiune terapeutică
farmacoterapeutice

Ce este Kiddi Pharmaton şi pentru ce se utilizează

Kiddi Pharmaton aparţine grupei farmacoterapeutice: vitamine, multivitamine cu substanţe minerale, combinaţii.

Kiddi Pharmaton, sirop acoperă necesarul crescut de vitamine şi de aminoacid esenţial lizină, în special în timpul perioadei de creştere.

Poate fi folosit ca tratament preventiv al deficitului vitaminic, de exemplu: în caz de regim alimentar restrictiv, convalescenţă, anorexie, perioadă de convalescenţă după infecţii, intervenţii chirurgicale.

Înainte să utilizaţi Kiddi Pharmaton

Nu utilizaţi Kiddi Pharmaton

– sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre componentele medicamentului;

– aveţi tulburări ale metabolismului calciului, cum sunt hipercalcemia sau hipercalciuria;

– aveţi insuficienţă renală;

– concomitent cu alte medicamente care conţin vitamina D;

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Până în prezent, în condiţiile respectării dozei recomandate, nu s-au raportat interacţiuni cu alte medicamente sau alimente.

Utilizarea Kiddi Pharmaton cu alimente şi cu băuturi

Kiddi Pharmaton sirop se administrează preferabil înainte de micul dejun sau de masa de prânz. Medicamentul se poate dilua cu apă sau amesteca cu alimentele.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Administrarea de Kiddi Pharmaton sirop la femeile gravide sau care alăptează va fi decisă de medicul curant, conform regulilor generale ale practicii medicale.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu se cunosc efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Kiddi Pharmaton

Kiddi Pharmaton sirop conţine aspartam. Este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie. (vezi pct. „Nu luaţi Kiddi Pharmaton”).

Conţine de asemenea sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament. În plus, acest medicament conţine o cantitate mică de etanol (alcool) <100 mg pe doză.

Cum să utilizaţi Kiddi Pharmaton

Utilizaţi întotdeauna Kiddi Pharmaton aşa cum este prezentat în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este de

Copii cu vârsta între 1 şi 5 ani :7,5 ml sirop Kiddi Pharmaton pe zi.

Copii cu vârsta peste 5 ani, adolescenţi şi adulţi: 15 ml sirop Kiddi Pharmaton pe zi.

Siropul poate prezenta o neomogenitate naturală care se datorează unora dintre excipienţi, însă aceasta nu îi afectează eficacitatea. Trebuie agitat bine înainte de utilizare.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Kiddi Pharmaton

După ingestia unor doze mult mai mari (corespunzătoare la 75 ml) decât cea recomandată, sunt posibile reacţii toxice manifestate prin vărsături, dureri de cap, somnolenţă şi diaree, datorate vitaminei D liposolubile şi vitaminei B6 hidrosolubile. Simptome corespunzătoare unei intoxicaţii acute se observă numai la doze mult mai mari.

Doza maximă tolerată se consideră a fi de aproximativ 10 ori mai mare decât doza zilnică recomandată pentru vitamina B6 şi de 5 ori mai mare pentru vitamina D. Doza toxică acută la adulţi pentru vitamina D corespunde la aproximativ 25000 – 50000 UI (conţinute în 625 – 1250
ml). Doza toxică cronică la adulţi pentru vitamina D corespunde la aproximativ 2000 UI (conţinute în 50 ml).

Dacă uitaţi să utilizaţi Kiddi Pharmaton

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Nu se cunosc reacţii adverse

Dacă observaţi orice reacţie adversă, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului

Cum se păstrează Kiddi Pharmaton

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Kiddi Pharmaton după data de expirare înscrisă pe cutie /flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se utiliza în 30 de zile după prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Kiddi Pharmaton

– Substanţa activă este: combinatii

combinatii
combinatii
combinatii
combinatii

Compoziţia per 1 ml:

– Un mililitru sirop conţine calciu 8,67 mg (din lactat de calciu pentahidrat 66,66 mg), clorhidrat de tiamină (vitamina Bj) 0,20 mg, fosfat sodic de riboflavină (vitamina B2) 0,23 mg, clorhidrat de piridoxină (vitamina B6) 0,40 mg, colecalciferol (vitamina D3) 0,67 g (26,67 UI), all- rac-a-tocoferil acetat (vitamina E) 1,00 mg, nicotinamidă (vitamina PP) 1,33 mg, dexpantenol 0,67 mg, L-clorhidrat de lizină 20,00 mg.

Compoziţia per 15 ml:

– 15 mililitri sirop conţin calciu 130 mg (din lactat de calciu pentahidrat 999,9 mg), clorhidrat de tiamină (vitamina B1) 3 mg, fosfat sodic de riboflavină (vitamina B2) 3,50 mg, clorhidrat de piridoxină (vitamina B6) 6 mg, colecalciferol (vitamina D3) 10 ^g (400 UI), all- rac-a-tocoferil acetat (vitamina E) 15 mg, nicotinamidă (vitamina PP) 20 mg, dexpantenol 10 mg, L-clorhidrat de lizină 300 mg

– Celelalte componente sunt : sorbat de potasiu (E 202), benzoat de sodiu (E 211), acid ascorbic, sorbitol soluţie (necristalizabil), aspartam, acesulfam K, hidroxistearat de
macrogolglicerol, esenţă de portocale, esenţe de mandarine, carboximetil celuloză sodică, edetat disodic, acid citric monohidrat, acid fosforic concentrat, apă purificată. Excipienţi conţinuţi în esenţele de portocale şi mandarine: alcool etilic, propilenglicol, alcool benzilic.

Cum arată Kiddi Pharmaton şi conţinutul ambalajului

Kiddi Pharmaton, sirop este un lichid limpede, vâscos până la uşor opalescent, de culoare galben- portocalie până la portocaliu-brun, cu miros plăcut de portocale şi gust dulce- cu aromă de portocale.

Cutie cu un flacon din sticlă brună cu capac din aluminiu a 100 ml sirop şi măsură dozatoare gradată la 2,5 ml, 5 ml, 7,5 ml, 10 ml şi 15 ml

Cutie cu un flacon din sticlă brună cu capac din aluminiu a 200 ml sirop şi măsură dozatoare gradată la 2,5 ml, 5 ml, 7,5 ml, 10 ml şi 15 ml

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Boehringer Ingelheim Pharma GmbH Binger Strasse 173, D-55216 Ingelheim am Rhein Germania

Producători

Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG Binger Strasse 173, D-55216 Ingelheim am Rhein, Germania

Boehringer Ingelheim France, 12, rue André Huet, 51100 Reims, Franţa

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2009.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. CSID.ro nu este o farmacie online și nu oferă informații legate de preț. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Efectele vaccinului COVID – sunt motive de îngrijorare pe termen lung?