GENTOS, picături orale soluţie

Substanță activa
Populus D1, Sabal D6, Conium D6, Potassium jodatum D12, Ferrum picrinicum D12
Clasa ATC
G04CX
Format
picături orale soluţie
Afecțiuni
afecţiuni ale prostatei şi vezicii urinare
Producător
Richard Bittner AG
Acțiune terapeutică
medicament homeopat

Ce este GENTOS – picături orale şi pentru ce se utilizează

GENTOS este un medicament homeopat pentru tratamentul afecţiunilor prostatei şi vezicii urinare.

Acest medicament este un compus format din diferite remedii homeopate unice. Combinaţia specifică de componente care se completează unul pe altul in privinţa eficacităţii conduce la o gamă mai largă de indicaţii, crescând siguranţa şi simplificând tratamentul.

Homeopatia va fi înţeleasă ca o terapie de reglare care ameliorează simptomele afecţiunilor acute şi cronice. Indicaţii:

GENTOS – picături orale este utilizat în mod tradiţional, conform principiilor terapeutice homeopate, pentru pentru ameliorarea durerilor, a senzaţiilor de „arsură” uretrală şi a tulburărilor de micţiune apărute la adulţi şi vârstnici de sex masculin.

Inainte să luaţi GENTOS – picături orale

Nu luaţi GENTOS – picături orale:

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale GENTOS – picături orale.

Aveţi grijă deosebită când luaţi GENTOS – picături orale:

La iniţierea tratamentului cu medicamente homeopate poate să apară o înrăutăţire temporară a simptomelor preexistente (agravare iniţială), datorită stimulării sistemului imunitar al organismului.

Această stare nu constituie un pericol. Un tratament continuu, inadecvat, poate determina apariţia unor noi simptome.

Dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile de utilizare a GENTOS – picături orale, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Utilizarea altor medicamente

Până în prezent nu există informaţii cu privire la interacţiuni cu alte medicamente.

Vă rugăm să spuneţi medicului sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea GENTOS – picături orale cu alimente şi băuturi:

Pentru o maximă eficacitate, GENTOS – picături orale trebuie luat fie cu cel puţin 30 de minute înainte de masă sau la cel puţin o oră după masă. Poate fi administrat ca atare sau dizolvat în prealabil într-o cantitate mică de apă.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de lua orice medicament. GENTOS – picături orale trebuie administrat cu prudenţă la gravide sau femei care alăptează; până în prezent nu sunt disponibile informaţii legate de posibilele riscuri ale utilizării Gentos – picături orale în timpul sarcinii şi alăptării.

Trebuie avut în vedere conţinutul de alcool etilic 43% (m/m): un ml de soluţie conţine 0,40 g alcool etilic. Vezi şi punctul „Informaţii importante despre unele componente ale GENTOS – picături orale”.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

GENTOS – picături orale nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Trebuie avut în vedere conţinutul de alcool etilic 43% (m/m): vezi şi punctul de mai jos. Informaţii importante despre unele componente ale GENTOS – picături orale

Acest medicament conţine 50,6 vol % alcool etilic, adică până la 160 mg per doză, echivalent cu 4 ml bere, 1,7 ml vin per doză. Poate fi dăunător persoanelor cu etilism.

Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţi cu boli hepatice sau epilepsie.

Cum să luaţi GENTOS – picături orale

Luaţi întotdeauna GENTOS – picături orale exact aşa cum se recomandă în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi: doza iniţială administrată va fi de 10 – 20 de picături de 3 ori pe zi, timp de maxim 3 luni, în funcţie de evoluţia manifestărilor.

Pentru a asigura o eficacitate maximă GENTOS – picături orale trebuie administrat fie cu 30 de minute înainte de masă sau cu cel puţin o oră după masă. Gentos – picături orale poate fi administrat ca atare sau dizolvat în prealabil într-o cantitate mică de apă.

Gentos – picături orale nu este recomandat pentru administrare la copii cu vârsta sub 18 ani datorită datelor limitate privind siguranţa si eficacitatea la acest grup de vârstă şi datorită conţinutului în alcool etilic.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din GENTOS – picături orale

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.

Dacă uitaţi să luaţi GENTOS – picături orale

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi cât mai repede următoarea doză.

Dacă încetaţi să luaţi GENTOS – picături orale

înainte de a înceta utilizarea GENTOS – picături orale cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, GENTOS – picături orale poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Până în acest moment nu se cunosc reacţii adverse.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează GENTOS – picături orale

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

După ambalare pentru comercializare: A se păstra la temperaturi sub 30 °C.

Pentru flaconul în uz: A se păstra la temperaturi sub 25 °C. A se păstra flaconul în cutie pentru a fi protejat de lumină.

Nu utilizaţi Gentos – picături orale după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine GENTOS – picături orale

– Substanţele active conţinute într-un ml sunt: Populus D1 0,07 ml, Sabal D6 0,1 ml, Conium D6 0,1 ml, Potassium jodatum D12 0,1 ml, Ferrum picrinicum D12 0,1 ml.

– Celelalte componente sunt alcoolul etilic 43%, apă purificată.

 

Cum arată şi conţinutul ambalajului GENTOS – PICĂTURI ORALE – picături orale

GENTOS – PICĂTURI ORALE este o soluţie limpede, de culoare galbenă până la brun-portocalie, cu miros slab specific, cu gust uşor dulce.

GENTOS – PICĂTURI ORALE picături conţine extracte naturale din plante, astfel încât gustul si mirosul pot diferi şi pot avea un aspect uşor tulbure. Aceasta nu influenţează calitatea şi eficacitatea medicamentului.

Cutie cu un flacon din sticlă de culoare brună, a 20 ml, prevăzut cu picurător din PEJD şi închis cu capac cu filet din PEÎD.

Cutie cu un flacon din sticlă de culoare brună, a 50 ml, prevăzut cu picurător din PEJD şi închis cu capac cu filet din PEÎD.

Cutie cu un flacon din sticlă de culoare brună, a 100 ml, prevăzut cu picurător din PEJD şi închis cu capac cu filet din PEÎD.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul:

Richard Bittner AG

Reisnerstrass 55-57 Viena, Austria

Telefon: +43/(0)1 50 30 972

Fax: +43/(0)1 50 30 972-40

e-mail: [email protected]

Fabricantul

Richard Bittner AG

Ossiacherstrasse 7, 9560, Feldkirchen, Austria

Acest prospect a fost ultima dată aprobat în Iulie 2011

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being