Fucidin 20 mg/g, cremă

Producător: LEO Pharmaceutical Products Ltd.
Substanță activa
Acid fusidic
Clasa ATC
D06AX
Format
cremă
Afecțiuni
impetigo (cruste zemuinde ale pielii), tăieturi şi zgârieturi suprainfectate, furuncule, hidrosadenită, abcese, eritrasmă
Producător
LEO Pharmaceutical Products Ltd.
Acțiune terapeutică
antibiotic

Ce este Fucidin cremă şi pentru ce se utilizează

Fucidin cremă face parte dintr-un grup de medicamente denumite antibiotice.

Acidul fusidic, substanţa activă din compoziţia Fucidin, acţionează prin omorârea bacteriilor care determină infecţii la nivelul pielii.

Fucidin cremă este indicat în tratamentul infecţiilor pielii, cum sunt: impetigo (cruste zemuinde ale pielii), tăieturi şi zgârieturi suprainfectate, furuncule, hidrosadenită, abcese, eritrasmă.

Înainte să utilizaţi Fucidin cremă

Nu utilizaţi Fucidin cremă

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul fusidic sau la oricare dintre celelalte componente ale Fucidin cremă

– dacă infecţia este determinată de microorganisme rezistente tratamentul cu acid fusidic

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Fucidin cremă

– dacă folosiţi crema pentru o perioadă mai lungă de timp sau în cantitate mare, poate creşte şansa de apariţie a reacţiilor adverse. De asemenea, pielea dumneavoastră poate deveni mai sensibilă la acest medicament

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Înainte de a utiliza Fucdin, dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări. Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă în timpul administrării acestui medicament.

Ca regulă generală, alăptarea este contraindicată la femeile cu infecţii ale pielii la nivelul zonei mamare. In cazul în care infecţia pielii nu este nivelul zonei mamare, Fucidin poate fi utilizat în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Fucidin nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Fucidin cremă

Acest medicament conţine:

– butilxidroxianisol (E 320), un excipient care poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact) şi iritaţia ochilor sau a mucoaselor.

– alcool cetilic care poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).

Cum să utilizaţi Fucidin cremă

Utilizaţi întotdeauna Fucidin cremă exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Cum să aplicaţi Fucidin cremă

Acest medicament este indicat numai pentru aplicarea pe pielea dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră. Nu-l înghiţiţi. Nu-l introduceţi în interiorul corpului.

Îndepărtaţi capacul. Înainte să utilizaţi prima dată medicamentul, verificaţi dacă sigiliul (membrana) este intact. După aceea, împingeţi vârful capacului prin sigiliu, în interiorul tubului.

Întotdeauna, înainte de a folosi Fucidin cremă, spălaţi-vă pe mâini. Aplicaţi medicamentul pe zona de piele infectată şi masaţi cu blândeţe. Dacă zona infectată este la nivelul feţei, aveţi grijă să evitaţi contactul cu ochii.

Dacă nu utilizaţi medicamentul pentru tratamentul infecţiilor de la nivelul mâinilor, spălaţi-vă pe mâini după administrare.

Dacă din greşeală medicamentul a ajuns la nivelul ochilor, spălaţi-vă imediat cu apă rece, pentru a îl îndepărta. După aceea, dacă este posibil, spălaţi-vă cu soluţie specială pentru ochi.

Este posibil să aveţi senzaţie de înţepătură la nivelul ochilor. Dacă prezentaţi tulburări de vedere sau dacă vă dor ochii, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Medicul dumneavoastră vă va recomanda doza de Fucidin cremă. De obicei, trebuie să aplicaţi crema de trei-patru ori pe zi.

Dacă vi s-a spus să vă acoperiţi zona de piele infectată cu un pansament, este posibil să nu fie nevoie să folosiţi medicamentul aşa frecvent. Scutecul copilului poate acţiona ca un pansament.

Urmaţi întotdeauna recomandările medicului dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Fucidin cremă

Dacă aţi utilizat o doză mai mare decât cea recomandată, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Fucidin cremă

Dacă aţi uitat să utilizaţi Fucidin cremă la ora obişnuită, aplicaţi-l cât mai repede posibil, după ce vă amintiţi. După aceea, continuaţi administrarea, conform orarului obişnuit. Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Fucidin cremă

Respectaţi recomandările medicului dumneavoastră, cu privire la durata tratamentului. Nu întrerupeţi administrarea medicamentului fără să vă adresaţi, în prealabil, medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Fucidin cremă poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Pot să apară următoarele reacţii adverse:

Trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră sau să mergeţi la cel mai apropiat spital dacă aveţi una sau mai multe dintre următoarele manifestări (este posibil să aveţi o reacţie alergică gravă, denumită edem angioneurotic):

• Senzaţie de lipsă de aer

• Umflarea feţei, buzelor, limbii sau a gâtului

• Erupţie marcată la nivelul pielii

Această reacţie adversă gravă a fost raportată rar (la 1 până la 10 din 10000 de utilizatori).

Frecvente, apar la 1până la 10 din 100 de utilizatori

  • Iritaţie a pielii
  • Inroşire a pielii
  • Mâncărime
  • Senzaţie de arsură

Rare, apar la 1 până la 10 din 10000 de utilizatori

  • Erupţie trecătoare pe piele
  • Urticarie

În cazul în care medicamentul se administrează pe o zonă de piele din jurul ochilor, pot să apară următoarele reacţii adverse:

Frecvente, apar la 1până la 10 din 100 de utilizatori Senzaţie de arsură la nivelul ochiului Senzaţie de înţepătură la nivelul ochiului

Mai puţin frecvente, apar la 1până la 10 din 1000 de utilizatori Lăcrimare

Tulburări de vedere trecătoare Umflarea pleoapelor

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Fucidin cremă

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Fucidin Cremă după data de expirare înscrisă pe cutie şi tub (după EXP:). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Fucidin cremă

– Substanţa activă este acidul fusidic. Un gram de cremă conţine acid fusidic 20 mg (sub formă de hemihidratat).

– Celelalte componente sunt butilhidroxianisol, polisorbat 60, sorbat de potasiu, acid clorhidric diluat, vaselină albă, alcool cetilic, glicerol 85%, parafină lichidă şi apă pentru preparate injectabile.

 

Cum arată Fucidin cremă şi conţinutul ambalajului

Fucidin cremă se prezintă sub forma unei creme omogene, de culoare albă până la aproape albă.

Fucidin cremă este disponibil în cutie cu un tub din aluminiu, prevăzut cu capac cu filet, care conţine 15 g de cremă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

LEO Pharmaceutical Products Ltd. Industriparken 55, DK-2750 Ballerup, Danemarca Tel.: 004544923800 Fax: 004572263321 e-mail: [email protected]

Producătorul

LEO Laboratories Ltd. (LEO Pharma), 285 Cashel Road, Dublin 12, Irlanda tel.: 0035314908924 fax: 0035314901606 e-mail: [email protected]

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2008.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal