Exemestan Regiomedica 25 mg comprimate filmate

Substanță activa
exemestanul
Clasa ATC
L02BG
Format
comprimate filmate
Afecțiuni
Exemestan Regiomedica este utilizat pentru tratamentul: • cancerului de sân incipient, dependent de hormone, la femeile în postmenopauză, după 2-3 ani de tratament cu tamoxifen şi • cancerului de sân avansat, dependent de hormone, la femeile în postmenopauză, după ce tratamentul iniţial cu un alt preparat hormonal nu a dus la rezultatele dorite.
Producător
Regiomedica GmbH
Acțiune terapeutică
inhibitori de aromatază

Ce este Exemestan Regiomedica 25 mg şi pentru ce se utilizează

Exemestan Regiomedica reduce cantitatea de estrogeni din corp. Aceasta este o modalitate de tratament a cancerului de sân hormonodependent Exemestan Regiomedica aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de inhibitori de aromatază. Aceste medicamente interferează cu o substanţă numită aromatază, care este necesară la formarea hormonilor sexuali feminini, estrogenii, în special la femeile aflate la postmenopauză.

Exemestan Regiomedica este utilizat pentru tratamentul:

•          cancerului de sân incipient, dependent de hormone, la femeile în postmenopauză, după 2-3 ani de tratament cu tamoxifen şi

•          cancerului de sân avansat, dependent de hormone, la femeile în postmenopauză, după ce tratamentul iniţial cu un alt preparat hormonal nu a dus la rezultatele dorite.

Inainte să utilizaţi Exemestan Regiomedica 25 mg

Nu utilizaţi Exemestan Regiomedica 25 mg:

•                dacă sunteţi alergică (hipersensibilă) la exemestan sau la oricare dintre celelalte componente ale Exemestan Regiomedica 25 mg (vezi pct 6 „Ce conţine Exemestan Regiomedica 25 mg” pentru lista completă a componetelor);

•                 dacă nu aţi intrat încă la menopauză, adică mai aveţi menstruaţie

•                 dacă sunteţi sau puteţi rămâne gravidă;

•                 dacă alăptaţi.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Exemestan Regiomedica 25 mg

•                 dacă nu este clar că aţi intrat la menopauză. În acest caz, starea dumneavoastră hormonală

trebuie controlată înaintea administrării acestui medicament

•                 dacă aveţi probleme de ficat sau rinichi. Dacă vă aflaţi în această situaţie, spuneţi medicului dumneavoastră înainte să luaţi acest medicament

•                 dacă aveţi antecedente de osteoporoză o boală care afectează rezistenţa oaselor. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă măsoare densitatea osoasă înaintea şi în timpul tratamentului cu Exemestan Regiomedica.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Exemestanul nu trebuie utilizat în acelaşi timp cu terapia de înlocuire a hormonilor (HRT). Următoarele medicamente trebuie utilizate cu precauţie în timpul tratamentului cu exemestan. Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă luaţi medicamente cum sunt:

•                 rifampicină (un antibiotic);

•                 carbamazepină sau fenitoină (medicamente anticonvulsivante);

•                 sunătoare (Hypericum perforatum), utilizată pentru a trata depresia sau unele inflamaţii sau alte preparate din plante, care conţin sunătoare.

Sarcina şi alăptarea

Nu luaţi Exemestan Regiomedica dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că aţi putea fi gravidă, spuneţi medicului dumneavoastră. Dacă există posibilitatea să rămâneţi gravidă, discutaţi cu medicul dumneavoastră despre metodele de contracepţie

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În cazul în care constataţi apariţia somnolenţei, ameţelilor sau senzaţiei de slăbiciune, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până nu vă reveniţi.

Cum să utilizaţi Exemestan Regiomedica 25 mg

Luaţi întotdeauna Exemestan Regiomedica exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dozaj

Doza uzuală este de un comprimat filmat de 25 mg, administrat zilnic. încercaţi să luaţi comprimatul la aceeaşi oră în fiecare zi.

Copii şi adolescenţi

Exemestan nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţi.

Cum să luaţi Exemestan Regiomedica

înghiţiţi comprimatul întreg cu un pahar cu apă, după masă

Dacă luaţi mai mult Exemestan Regiomedica 25 mg decât trebuie

Dacă aţi luat mai mult decât doza uzuală, adresaţi-vă medicului sau celui mai apropiat spital.

Luaţi medicamentul cu dumneavoastră

Dacă uitaţi să luaţi Exemestan Regiomedica 25 mg

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să luaţi comprimatul, luaţi doza imediat ce vă amintiţi. Dacă, însă, este momentul administrării următoarei doze, luaţi doar această doză.

Dacă încetaţi să luaţi Exemestan Regiomedica 25 mg

Continuaţi să luaţi Exemestan Regiomedica în fiecare zi, atâta timp cât vă spune medicul dumneavoastră.

Nu încetaţi să luaţi comprimatele chiar dacă vă nu simţiţi bine, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă spune acest lucru.

Dacă aveţi întrebări suplimentare despre utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Exemestan Regiomedica poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

în general, Exemestan Regiomedica este bine tolerat şi următoarele reacţii adverse observate la paciente cărora li s-a administrat Exemestan Regiomedica sunt în general uşoare până la moderate. Majoritatea reacţiilor adverse sunt asociate cu scăderea concentraţiei de estrogeni din organism (de exemplu bufeuri).

Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10)

•    Tulburări ale somnului • Durere de cap • Bufeuri • Greaţă •Transpiraţii în exces • Dureri musculare şi articulare (inclusiv umflare la nivelul articulaţiilor, dureri la nivelul spatelui şi rigiditate a articulaţiilor) • Oboseală

Reacţii adverse frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)

•    Scădere a poftei de mâncare • Depresie • Ameţeli • O combinaţie de furnicături şi înţepături, amorţeală şi durere care afectează toată mâna cu excepţia degetului mic (sindromul tunelului carpian)

•    Dureri de stomac,vărsături, constipaţie, indigestie, diaree • Erupţie trecătoare pe piele, cădere a părului • Subţiere a oaselor, lucru care le poate afecta rezistenţa (osteoporoză) determinând fracturi (ruperi sau fisuri) în unele cazuri • Durere, mâini şi picioare umflate

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la10 utilizatori din 1000)

•    Somnolenţă • Slăbiciune la nivelul muşchilor

Poate apărea inflamaţia ficatului (hepatită). Simptomele includ: senzaţie generală de rău, greaţă, îngălbenirea pielii şi a ochilor (icter), mâncărime, durere în partea dreaptă a abdomenului şi pierderea apetitului pentru alimente.

Dacă aţi făcut analize de sânge, se pot observa unele modificări ale funcţiei ficatului. Se pot produce modificări ale numărului unor celule din sânge (limfocite) şi modificări ale trombocitelor, mai ales la pacientele cu o scădere preexistentă a numărului de limfocite din sânge (limfopenie).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Exemestan Regiomedica 25 mg

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Exemestan Regiomedica după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Exemestan Regiomedica 25 mg

Substanţa activă este exemestanul. Fiecare comprimat filmat conţine exemestan 25 mg. Celelalte componente sunt:

Nucleu: manitol, crospovidonă, hipromeloză, amidon glicolat de sodiu (de tip A), polisorbat 80; celuloză microcristalină, stearat de magneziu, siliciu coloidal anhidru. Film: Hipromeloză, dioxid de titan (E 171), macrogol 400

Cum arată Exemestan Regiomedica 25 mg şi conţinutul ambalajului

Exemestan Regiomedica sunt comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, marcate cu „E” pe una din feţe.

Cutii cu blistere din PVC/PVDC/Al cu 15, 20, 30, 90; 100, 120 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Regiomedica GmbH Teichstr. 66, 79539 Lörrach Germania

Fabricantul

Regiomedica GmbH Teichstr. 66, 79539 Lörrach Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Olanda              Exenestaan Regiomedica 25 mg

Italia                 Exemestane Regiomedica 25 mg

România Exemestan Regiomedica 25 mg

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2011.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Intervențiile ginecologice laparoscopice: „Sunt multe paciente care cer la câteva ore după să plece acasă, pentru că nici nu se simt operate”