Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Caută în:

ELOSALIC 1 mg + 50 mg/gram unguent

Companie: MERCK SHARP & DOHME ROMANIA SRL.
Cuprins
Ce este Elosalic şi pentru ce se utilizează
Înainte să utilizaţi Elosalic
Cum să utilizaţi Elosalic
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Elosalic
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Elosalic şi pentru ce se utilizează

Elosalic face parte din grupa: corticosteroizi de uz dermatologic, glucocorticoizi potenţi în alte combinaţii. Acest medicament se prezintă sub formă de unguent.

Elosalic conţine o combinaţie a două substanţe active: furoatul de mometazonă (un glucocorticoid), care ameliorează inflamaţia şi pruritul (senzaţia de mâncărime) de la nivelul pielii şi acidul salicilic, care favorizează eliminarea crustelor uscate, scuamoase, de pe piele.

Elosalic unguent este utilizat în tratamentul iniţial al psoriazisului moderat până la sever cu excepţia plăcilor întinse.

sus

Înainte să utilizaţi Elosalic

Nu utilizaţi Elosalic

-                dacă sunteţi alergic (hipersensibil) sau aţi avut în trecut reacţie alergică (de hipersensibilitate) la furoat de mometazonă, acid salicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;

-                dacă prezentaţi o boală infecţioasă cutanată netratată, cum ar fi o infecţie bacteriană (piodermită, sifilis, tuberculoză), infecţie virală (herpes, varicelă, vezicule, veruci, condiloame acuminate externe, molluscum contagiosum), infecţie fungică la nivelul pielii (dermatofite, ciuperci) sau infecţie parazitară.

-                dacă aveţi o reacţie sau o inflamaţie a pielii de pe faţă (dermatită periorală), roşeaţă, cruste sau alte schimbări ale pielii feţei (acnee rozacee), alte forme de acnee sau atrofie cutanată (fragilizarea pielii), reacţii după administrarea unui vaccin.

-               pentru tratamentul mâncărimilor în zona anală sau genitală, a dermatitelor de contact la scutece, a nevilor.

-                dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru de sarcină.

Elosalic nu trebuie, în general, să fie utilizat în timpul sarcinii şi al alăptării, decât în cazul în care medicul vă face o astfel de recomandare.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Elosalic

Utilizaţi acest medicament numai pe piele.

-                Evitaţi contactul medicamentului cu tegumentele feţei, ochii sau mucoasele (interiorul cavităţii bucale sau al nasului) sau cu plăgile deschise, vergeturile, ulceraţiile sau zonele de frecare (la nivel axilar sau inghinal) deoarece ar putea avea un efect iritant.

-                Evitaţi acoperirea zonelor tratate, cu bandaje, tampoane, pansamente sau îmbrăcăminte impermeabilă.

-               Nu opriţi brusc tratamentul cu acest medicament; de obicei, după ce se observă apariţia unei ameliorări, doza de medicament este redusă progresiv.

-               Nu utilizaţi Elosalic pentru aplicare pe suprafeţe mari, decât în cazul în care medicul dumneavoastră vă face o astfel de recomandare.

-                Evitaţi să utilizaţi Elosalic în tratamentul psoriazisului pustulos sau a psoriazisului gutat.

-                Dacă apare iritaţie sau uscăciune severă a pielii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

-                Glucocorticoizii pot să mascheze, să activeze sau să agraveze o afecţiune cutanată infecţioasă. Dacă în cursul utilizării Elosalic, apare o afecţiune cutanată infecţioasă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a vă prescrie tratamentul potrivit împotriva infecţiei bacteriene sau fungice. Dacă tratamentul antiinfecţios nu este eficace, vă rugăm să întrerupeţi Elosalic, până la dispariţia infecţiei.

Tratamentul ar putea fi întrerupt şi un alt tratament adecvat v-ar putea fi prescris.

-                Dacă urmaţi concomitent tratament cu ultraviolete (UV), îndepărtaţi unguentul de pe piele înainte de fiecare expunere. Puteţi să aplicaţi din nou Elosalic, imediat după tratamentul UV. Acidul salicilic poate acţiona ca ecran de protecţie contra radiaţiilor UV. De aceea trebuie ca în timpul expunerii la soare sau la radiaţii UV să nu fie aplicat Elosalic.

-                Elosalic nu este recomandat pentru utilizare la copii cu vârsta sub 12 ani datorită insuficienţei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se cunosc interacţiuni ale Elosalic cu alte medicamente.

Utilizarea Elosalic cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni cu alimente sau cu băuturi.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu este recomandată utilizarea Elosalic în cursul primelor două trimestre de sarcină, decât în cazul în care medicul dumneavoastră vă face o astfel de recomandare. Utilizarea acestui medicament este contraindicată în cursul ultimului trimestru de sarcină.

Dacă în timpul tratamentului descoperiţi că sunteţi gravidă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră; numai acesta va putea să decidă continuarea tratamentului.

In timpul alăptării, nu este recomandată utilizarea Elosalic, cu excepţia situaţiei în care medicul vă recomandă să îl folosiţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Elosalic unguent nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Elosalic

Elosalic conţine monostearat de propilenglicol, care poate determina iritaţia pielii.

sus

Cum să utilizaţi Elosalic

Utilizaţi întotdeauna Elosalic exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza şi durata tratamentului va fi stabilită de către medicul dumneavoastră. Aplicaţi uşor un strat subţire de Elosalic unguent pe leziunile de pe piele, o dată sau de două ori pe zi (dimineaţa şi seara).

Spălaţi-vă mâinile cu apă şi săpun după ce aţi aplicat medicamentul.

Doza maximă zilnică este de 15 g unguent.

Nu aplicaţi medicamentul pe o mare parte din suprafaţa corporală sau pe o perioadă mai lungă decât dacă v-a recomandat medicul dumneavoastră.

După obţinerea unui răspuns favorabil, se recomandă ca întreruperea aplicărilor să se facă treptat. Dacă nu apar ameliorări ale simptomelor sau dacă acestea se înrăutăţesc, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Elosalic

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Elosalic

Dacă aţi uitat să aplicaţi o doză, aplicaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Elosalic

Nu întrerupeţi tratamentul brusc. Ca în cazurile tuturor steroizilor, tratamentul trebuie oprit în mod gradat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Elosalic poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

-                foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

-                frecvente (apar la mai mult de 1 din 100 persoane dar la mai puţin de 1 din 10 persoane);

-               mai puţin frecvente (apar la mai mult de 1 din 1000 persoane dar la mai puţin de 1 din 100 persoane);

-                rare (apar la mai mult de 1 din 10000 persoane dar la mai puţin de 1 din 1000 persoane);

-                foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 persoane);

-                cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Frecvente: senzaţie de arsură la locul aplicării, mâncărime şi atrofie locală la nivelul pielii.

Mai puţin frecvente: vergeturi, inflamaţia pielii, asemănătoare acneei rozacee (la nivelul feţei), vânătăi, infecţie.

Rare: creşterea excesivă a părului, decolorarea pielii, deprimarea funcţiei glandelor suprarenale, reacţii de hipersensibilitate (alergie)la componentele produsului.

Cu frecvenţă necunoscută: iritaţia pielii, macerarea pielii, uscarea pielii, inflamaţia pielii asemănătoare acneei, inflamaţia pielii, inflamaţia pielii apărută la contactul cu substanţe, exfolierea pielii, pete de culoare roşu-închis, produse de dilatarea vaselor mici de la nivelul pielii, foliculita (inflamaţia foliculilor piloşi), erupţie la nivelul pielii însoţită cu senzaţia de mâncărime.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Elosalic

Nu utilizaţi Elosalic după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A se utiliza în maxim 6 săptămâni după prima deschidere a tubului A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Elosalic

-                Substanţa activă este furoatul de mometazonă şi acidul salicilic. Un gram unguent conţine furoat de mometazonă 1 mg şi acid salicilic 50 mg.

-                Celelalte componente sunt: hexilenglicol, monostearat de propilenglicol, ceară albă, vaselină albă şi apă purificată.

Cum arată Elosalic şi conţinutul ambalajului

Elosalic se prezintă sub formă de unguent omogen, de culoare albă până la aproape albă. Este disponibil în cutii cu tub din aluminiu a 1,8 g, a 15 g şi respectiv a 45 g unguent.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

MERCK SHARP & DOHME ROMANIA SRL. Bucharest Business Park, Şos. Bucureşti-Ploieşti Nr.lA Clădirea C1, Etaj 3, Sector 1, Bucureşti, România

Producători

SCHERING-PLOUGH LDA

Casal do Colaride-Agualva 2735 Cacem, Portugalia

SCHERING-PLOUGH SA Carretera Nacional 1, Km. 36 San Agustin del Guadalix 28750 Madrid, Spania

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2012

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Sursă: Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

Este posibil ca în luna martie să faceţi o deplasare pe nepregătite. Dacă nu plecaţi într-o călătorie propriu-zisă, cu siguranţă veţi visa toată ziua la o escapadă. Conjuncturile sunt deosebit...citește mai departe

×

Zf.ro
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante Englezii închid uşa „instalatorilor...
S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de...
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul...
BusinessMagazin.ro
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce acesta a decedat. Cine a moştenit si se bucură de averea acumulată de omul care a fost cel mai bogat român Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde...
Declaraţie şocantă a preşedintelui Chinei,...
Mediafax.ro
Efectul pozitiv neaşteptat pe care îl are, pentru întreaga lume, epidemia de coronavirus din China Efectul pozitiv neaşteptat pe care îl...
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Gandul.info
Ce se întâmplă cu copiii născuți din mame care sunt infectate cu coronavirus. Adevărul a ieșit acum la iveală Ce se întâmplă cu copiii născuți din...
El este Cesare E, italianul infectat cu...
De ce copiii nu iau coronavirus! Ce ascunde...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
Pot fi telefoanele la fel de dependente ca drogurile? Ce spun, de fapt, oamenii de ştiinţă Pot fi telefoanele la fel de dependente...
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în...
NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor...
ProMotor.ro
Dacia Logan, filmată la 200 de km/h pe autostradă. Video cu RACHETA din Mioveni Dacia Logan, filmată la 200 de km/h pe...
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul...
Care sunt piesele care pică cel mai des...
Descopera.ro
PEDEAPSA sexuală pe care PUTERNICUL Ginghis Han le-o aplica femeilor care îl enervau PEDEAPSA sexuală pe care PUTERNICUL Ginghis...
Cu un singur BĂRBAT se poate REPOPULA planeta...
PROBLEMA de matematică pe care doar o persoană...
ULTIMA ORĂ
Transhumanţa răspunderii. Marea oilor moarte îi aşteaptă pe turişti de 1 Mai

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.