Deep Heat Rub, cremă

Producător: The Mentolatum Company Limited
Substanță activa
salicilat de metil, mentol, ulei de eucalipt, ulei de terebentină
Clasa ATC
M02AC
Format
cremă
Afecțiuni
pentru ameliorarea durerii
Producător
The Mentolatum Company Limited
Acțiune terapeutică
combinaţie intre preparate cu acid salicilic şi derivaţi, care asigură ameliorarea eficace a dureri, şi preparate cu acţiune revulsivă, determinând o senzaţie de calmare a durerii

Ce este Deep Heat Rub şi pentru ce se utilizează

Deep Heat Rub conţine salicilat de metil, mentol, ulei de eucalipt şi ulei de terebentină. Salicilatul de metil aparţine grupului de medicamente denumite preparate cu acid salicilic şi derivaţi, care asigură ameliorarea eficace a durerii. Mentolul, uleiul de terebentină şi de eucalipt au acţiune revulsivă, determinând o senzaţie de calmare a durerii.

Deep Heat Rub este o cremă nongrasă care trebuie aplicată pe piele pentru ameliorarea durerii. Este utilizat pentru ameliorarea: durerii şi rigidităţii musculare, incluzând durerea lombară, lombosciatica, fibromiozită, durerilor de origine reumatică, degerăturilor, contuziilor şi luxaţiilor, incluzând pe cele datorate traumatismelor sportive minore.

Înainte să utilizaţi Deep Heat Rub

Nu utilizaţi Deep Heat Rub

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la salicilat de metil, mentol, ulei de eucalipt, ulei de terebentină sau la oricare dintre celelalte componente ale Deep Heat Rub;
 • dacă aţi avut în trecut reacţii alergice sau crize astmatice declanşate de acid acetilsalicilic sau de alte medicamente care ameliorează durerea, cunoscute sub denumirea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), incluzând pe cele pe care le utilizaţi pe cale orală;
 • dacă aveţi leziuni, infecţii sau inflamaţii ale pielii;
 • la copii cu vârsta sub 12 ani;
 • dacă aplicaţi alte medicamente topice pe aceleaşi zone ale pielii.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Deep Heat Rub

 • dacă aveţi astm bronşic asociat cu rinită cronică, sinuzită cronică şi/sau polipoză nazală;
 • dacă aveţi o afecţiune la nivelul rinichilor;
 • dacă aveţi sau aţi avut ulcer gastric sau duodenal, inclusiv după tratament cu medicamente care ameliorează durerea;
 • dacă aveţi boli hemoragice.

Trebuie să aplicaţi crema întotdeauna întâi pe suprafeţe mici ale pielii. Acest medicament este indicat numai aplicării pe piele. Nu îl înghiţiţi.

Dacă, în mod accidental înghiţiţi crema, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau să mergeţi imediat la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Evitaţi aplicarea Deep Heat Rub pe mucoase, ochi sau pe alte zone sensibile. Dacă în mod accidental se întâmplă acest lucru, clătiţi-vă cu multă apă.

Spălaţi-vă pe mâini imediat după utilizare.

Dacă apare iritaţie intensă a pielii sau alte reacţii adverse, întrerupeţi utilizarea Deep Heat Rub. Nu trebuie să acoperiţi pielea cu bandaje, plasturi sau alte pansamente. Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului în special dacă utilizaţi medicamente care împiedică formarea cheagurilor de sânge (anticoagulante).

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Informaţi-l pe medicul dumneavoastră înainte de utilizarea medicamentului dacă sunteţi gravidă sau credeţi că puteţi fi gravidă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Deep Heat Rub nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Deep Heat Rub

Deoarece Deep Heat Rub conţine propilenglicol, poate provoca iritaţie cutanată.

Cum să utilizaţi Deep Heat Rub

Utilizaţi întotdeauna Deep Heat Rub exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi, adolescenţi şi vârstnici

Deep Heat Rub este indicat numai pentru aplicare pe piele.

Aplicaţi un strat subţire din Deep Heat Rub la nivelul zonei afectate şi masaţi uşor până când crema este absorbită în piele.

Aplicaţi Deep Heat Rub de 2-3 ori pe zi.

Puteţi utiliza Deep Heat Rub înaintea eforturilor fizice susţinute – pentru relaxarea musculaturii ce urmează a fi solicitată.

Puteţi utiliza Deep Heat Rub imediat după eforturi fizice susţinute – pentru reducerea durerii. Întotdeauna spălaţi-vă pe mâini după fiecare utilizare a cremei.

Dacă după 10 zile de tratament nu observaţi ameliorarea durerii, inflamaţiei şi umflăturilor sau acestea se agravează, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Deep Heat Rub

Dacă, în mod accidental, extrageţi o cantitate de cremă mai mare decât cea recomandată, îndepărtaţi excesul cu un şerveţel.

Dacă uitaţi să utilizaţi Deep Heat Rub

Aplicaţi Deep Heat Rub încă o dată când vă amintiţi, asigurându-vă că nu utilizaţi crema mai des de 3 ori pe zi.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Deep Heat Rub poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Întrerupeţi imediat utilizarea Deep Heat Rub şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă prezentaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse:

 • apariţia inexplicabilă a respiraţiei şuierătoare (wheezing);
 • scurtarea respiraţiei;
 • apariţia de erupţii trecătoare sau vezicule pe piele;
 • mâncărimi, înroşirea sau învineţirea pielii;
 • inflamarea feţei.

Pot să apară înroşiri temporare ale pielii sau senzaţie de arsură, în special la pacienţii cu sensibilitate la nivelul pielii sau dacă crema este utilizată pe vreme călduroasă sau după baie.

Trebuie să întrerupeţi utilizarea Deep Heat Rub dacă apare iritaţie intensă pe piele sau alte reacţii adverse.

Rar, pot să apară dureri de stomac sau indigestie. La pacienţii cu boli renale pot să apară tulburări renale.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Deep Heat Rub

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Deep Heat Rub după data de expirare înscrisă pe pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Deep Heat Rub

 • Substanţele active sunt: salicilat de metil, mentol, ulei de eucalipt şi ulei de terebentină. Un gram cremă conţin: salicilat de metil 0,128 g, mentol 0,0591 g, ulei de eucalipt 0,0197 g, ulei de terebentină 0,0147 g.
 • Celelalte componente sunt: acid stearic, carboximetilceluloză sodică, propilenglicol, trietanolamină, lanolină anhidră, parafină lichidă, apă purificată.

Cum arată Deep Heat Rub şi conţinutul ambalajului

Deep Heat Rub se prezintă sub formă de cremă omogenă, de culoare albă, cu miros de mentol şi salicilat de metil.

Este ambalat în cutii cu un tub din Al închis, conţinând câte 15, respectiv 35, 67 şi 100 g cremă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

The Mentolatum Company Limited

1Redwood Avenue, Peel Park Campus, East Kilbride

G74 5PE, Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2008

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă