Daleron C, granule pentru soluţie orală

Producător: KRKA, d.d., Novo mesto
Substanță activa
paracetamol, acid ascorbic
Clasa ATC
N02BE
Format
granule pentru soluţie orală
Afecțiuni
simptome ale răcelii şi gripei
Producător
KRKA, d.d., Novo mesto
Acțiune terapeutică
inhibă sinteza de prostaglandine la nivelul sistemului nervos central, creşte capacitatea naturală de apărare a organismului, contribuie la o recuperare mai rapidă şi în acelaşi timp ameliorează gustul medicamentului

Compoziţie

Ce conţin granulele DALERON C?

Un plic (5 g granule) conţine paracetamol 500 mg şi acid ascorbic 20 mg. Excipienţi: zaharină sodică, ciclamat de sodiu, aromă de grapefruit 82009, aromă de lămâie (tetrarome citron 100%), amidon de porumb, Quinoline Yellow (E 104), povidonă, acid citric anhidru, zahăr.

Ce sunt granulele DALERON C?

Pe lângă catar, tuse şi inflamaţia mucoasei bucale, simptomele răcelii şi gripei includ disconfort, dureri şi febră.

Granulele Daleron C conţin paracetamol şi acid ascorbic (vitamina C). Paracetamolul inhibă sinteza de prostaglandine la nivelul sistemului nervos central, scăzând astfel febra şi ameliorând durerea. Deoarece paracetamolul nu irită mucoasa gastrică, este adecvat şi pentru pacienţii cu afecţiuni gastrice, ulcer gastric sau duodenal.

De asemenea, Daleron C conţine vitamina C care creşte capacitatea naturală de apărare a organismului, contribuie la o recuperare mai rapidă şi în acelaşi timp ameliorează gustul medicamentului.

Medicamentul, sub formă de soluţie caldă, este adecvat în special pentru pacienţii cu inflamaţia mucoaselor bucală şi faringiană, la care administrarea medicamentelor solide se face cu dificultate.

Indicaţii şi contraindicaţii

Pentru ce sunt indicate granulele DALERON C?

Daleron C este indicat pentru:

  • scăderea febrei asociată diferitelor infecţii bacteriene sau virale (viroze),
  • ameliorarea durerilor musculare şi articulare din răceală şi gripă,
  • ameliorarea durerilor de intensitate uşoară până la moderată, de cauze neinflamatorii (dureri de cap, dureri dentare), în special la pacienţii cu afecţiuni gastrice,
  • ameliorarea durerilor apărute după leziuni şi intervenţii medicale.

Cine nu trebuie să utilizeze granule DALERON C?

Nu utilizaţi granule Daleron C dacă:

  • aveţi hipersensibilitate la paracetamol, acid ascorbic sau la oricare dintre excipienţii medicamentului,
  • aveţi afecţiuni hepatice sau renale severe.

Ce trebuie urmărit în timpul tratamentului cu granule Daleron C?

Dacă aveţi insuficienţă renală uşoară până la moderată sau insuficienţă hepatică, puteţi utiliza granule Daleron C numai sub supraveghere medicală. Nu depăşiţi dozele recomandate.

Nu se recomandă administrarea granulelor Daleron C împreună cu alte medicamente care conţin paracetamol.

Nu consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu paracetamol. Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 3 zile, decât la recomandarea medicului. Dacă starea dumneavoastră generală nu se ameliorează sub tratament sau chiar se înrăutăţeşte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Se recomandă prudenţă la administrarea medicamentului la pacienţii debilitaţi, slăbiţi, precum şi la pacienţii alcoolici.

La copiii cu vârsta între 2 şi 12 ani, se recomandă utilizarea granulelor Daleron C junior, care conţin paracetamol în doze corespunzătoare vârstei.

Dacă aveţi diabet zaharat trebuie să aveţi în vedere că un plic Daleron C conţine 3,9 g zahăr.

Datorită conţinutului de zahăr, acest medicament nu este recomandat pacienţilor cu intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei şi galactozei, deficit de sucrază- izomaltază.

Sarcină şi alăptare

Siguranţa utilizării acestui medicament în sarcină şi alăptare nu a fost stabilită cu certitudine. Femeile însărcinate şi mamele care alăptează la sân pot utiliza acest medicament numai la recomandarea medicului, pentru o scurtă perioadă de timp şi, pe cât posibil, în doză unică.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Daleron C nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Care sunt medicamentele care pot interacţiona cu granulele Daleron C?

Dacă urmaţi concomitent un tratament polimedicamentos, consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă urmaţi tratament cu medicamente care conţin metoclopramidă, domperidonă, colestiramină sau warfarină.

Nu utilizaţi concomitent cu granulele Daleron C medicamente antiepileptice, barbiturice, rifampicină şi cloramfenicol.

Cum se administrează granulele DALERON C?

Adulţi şi copii peste 12 ani: doza recomandată este de un plic cu granule Daleron C de 4 – 6 ori pe zi. Intervalul dintre doze trebuie să fie de cel puţin 4 ore. Nu utilizaţi mai mult de 8 plicuri pe zi.

Goliţi conţinutul unui plic într-un pahar, turnaţi peste granule 150 ml apă caldă sau ceai, amestecaţi bine şi beţi conţinutul cât timp este cald.

Ce se întâmplă dacă se administrează mai mult decât doza recomandată?

Dacă aţi luat o doză foarte mare de medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, chiar dacă vă simţiţi bine. Semnele de intoxicaţie pot să apară doar după câteva zile.

Dozele de paracetamol mai mari decât cele recomandate pot determina greaţă, vărsături şi insuficienţă hepatică severă, în special la pacienţii cu afecţiuni renale sau hepatice preexistente.

Ce reacţii adverse pot să apară în urma tratamentului cu granule DALERON C?

Dacă medicamentul se utilizează în dozele recomandate, reacţiile adverse sunt rare şi uşoare. Ocazional, pot să apară greaţă şi reacţii cutanate de hipersensibilizare (erupţii cutanate, urticarie, mâncărimi ale pielii).

Dacă apar reacţii adverse, întrerupeţi administrarea mendicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 10 plicuri din hârtie-aluminiu-polietilenă a 5 g granule pentru soluţie orală.

Producător

KRKA, d.d., Novo mesto, Slovenia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

KRKA, d.d., Novo mesto

Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Data ultimei verificări a prospectului Iunie 2005

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica