Fervex „pentru copii”, Granule pentru soluţie orală

Substanță activa
paracetamol
Clasa ATC
N02BE
Format
Granule pentru soluţie orală
Afecțiuni
Tratamentul simptomatic al răcelilor comune, rinitelor alergice şi vasomotorii, stărilor gripale (pentru ameliorarea strănutului, secreţiei nazale apoase, inflamaţiei mucoaselor nazală şi sinusală, febrei, durerilor de cap şi musculare).
Producător
BRISTOL-MYERS SQUIBB
Acțiune terapeutică
analgezice antipiretice

Ce este Fervex „pentru copii” şi pentru ce se utilizează?

Deţinător al autorizaţiei de punere pe piaţă

BRISTOL-MYERS SQUIBB Kft. 1024 Budapesta, Lövöhäz u. 39, Ungaria

Producător

BRISTOL-MYERS SQUIBB 304, avenue du Dr. Jean Bru 47000 Agen, Franţa

BRISTOL-MYERS SQUIBB 979, avenue des Pyrénées 47720 Le Passage, Franţa

Compoziţie

1 plic cu granule pentru soluţie orală conţine paracetamol 280 mg, acid ascorbic 100 mg, maleat de feniramină 10 mg şi excipienţi: Zahăr, citrat de magneziu anhidru, fosfat monosodic de riboflavină, aspartam, aromă de banană-caramel (sorbitol, maltodextrină, gumă arabică).

Grupa farmacoterapeutică: analgezice antipiretice; anilide; combinaţii.

Ambalaj

Cutie cu 8 plicuri a câte 3 g granule pentru soluţie orală.

Cutie cu 12 plicuri a câte 3 g granule pentru soluţie orală. Cutie cu 16 plicuri a câte 3 g granule pentru soluţie orală.

Indicaţii terapeutice

Tratamentul simptomatic al răcelilor comune, rinitelor alergice şi vasomotorii, stărilor gripale (pentru ameliorarea strănutului, secreţiei nazale apoase, inflamaţiei mucoaselor nazală şi sinusală, febrei, durerilor de cap şi musculare).

Tratamentul cu antibiotice poate fi necesar în cazul apariţiei infecţiilor bacteriene.

Înainte de a utiliza Fervex „pentru copii”

Nu utilizaţi Fervex „pentru copii” în cazul în care copilul dumneavoastră:

Este alergic la paracetamol, fenacetină sau alte antiinflamatoare, feniramină sau alte antihistaminice sau la oricare dintre componenţii produsului Are un deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază

Suferă de insuficienţă renală severă (riscul de efecte nedorite renale poate fi crescut în cazul administrării prelungite de doze mari)

Are tulburări uretro-prostatice cu risc de retenţie urinară

Suferă de glaucom cu unghi închis sau predispoziţie la glaucom cu unghi închis; glaucom cu unghi deschis

Suferă de insuficienţă hepatocelulară

Este în tratament concomitent cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) non-selective Suferă de litiază renală oxalocalcică (doze mari – 1 g acid ascorbic pe zi, timp îndelungat) Suferă de fenilcetonurie (datorită conţinutului său în aspartam). Are vârsta 6 ani

Acordaţi atenţie utilizării produsului Fervex „pentru copii”

Nu depăşiti dozele indicate şi consultaţi medicul dacă acest lucru s-a întamplat accidental. Dacă apar reacţii alergice, tratamentul va fi întrerupt imediat.

Nu combinaţi Fervex „pentru copii” cu alte medicamente (de exemplu, barbiturice, carbamazepină, hidantoină, rifampicină, sulfinpirazonă, contraceptive estro-progestative, antifungice, doxorubicină, izoniazidă, mercaptopurină, metotrexat, săruri de aur, barbiturice, primidonă, anticoagulante cumarinice, antiinflamatoare nesteroidiene, ciclosporină, agonişti morfinici, antiacide, cărbune activat, anticolinergice, fenicoli, sultopridă, IMAO, deprimante ale SNC, atropină, fenitoină, deferoxamină) fără să vă consultaţi medicul sau farmacistul. Pentru a evita potenţiale interacţiuni între diferitele medicamente, trebuie ca dumneavoastră să informaţi precis medicul sau farmacistul dacă copilul a luat sau ia şi alte medicamente. Nu folosiţi Fervex „pentru copii” în cazul în care copilul dumneavoastră suferă de boli renale, fără să aveţi avizul medicului.

Nu lăsaţi Fervex „pentru copii” la îndemâna copiilor.

Vă rugăm să întrebaţi medicul dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteţi sau aţi fost în una dintre aceste situaţii.

Utilizarea Fervex „pentru copii” cu alimente sau băuturi:

Aveţi grijă să nu se consume medicamente sau alimente ce conţin alcool, în timpul tratamentului cu Fervex „pentru copii”.

Sarcina

Nu este cazul.

Alăptarea

Nu este cazul.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este cazul.

Informaţii importante privind excipienţii din Fervex „pentru copii”

Acest medicament conţine 2,4 g de zahăr pe plic, cantitate ce trebuie luată în calcul la consumul zilnic. Datorită conţinutului în zahăr, acest medicament neccesită o atenţie deosebită în cazul în care copilul dumneavoastră suferă de diabet, intoleranţă la fructoză, glucoză sau malabsorbţia galactozei, deficienţă de de zaharază-izomaltază (o boală genetică rară). Datorită conţinutului în sorbitol, pacienţii cu intoleranţă la fructoză trebuie atenţionaţi.

Utilizarea altor medicamente cu Fervex „pentru copii”

Informaţi medicul sau farmacistul în cazul în care copilul dumneavoastră ia sau a luat recent orice alt medicament, chiar şi din cele eliberate fără prescripţie medicală.

Cum se utilizează Fervex „pentru copii”

Copii cu vârsta între 6 şi 10 ani: 1 plic Fervex „pentru copii” de 2 ori pe zi.

Copii cu vârsta între 10 şi 12 ani:1 plic Fervex „pentru copii” de 3 ori pe zi.

Copii cu vârsta între 12 şi 15 ani: 1 plic Fervex „pentru copii” de 4 ori pe zi.

Intervalul între administrări trebuie să fie de cel puţin 4 ore.

Plicurile se administrează cu o cantitate suficientă de apă rece sau fierbinte.

Pentru tratamentul stărilor gripale, este preferabilă administrarea acestui medicament cu apă fierbinte, seara, din momentul apariţiei primelor simptome.

Informaţi medicul sau farmacistul dacă starea de rău a copilului dumneavoastră continuă şi după 5 zile de tratament. Medicul vă va informa cât va dura tratamentul cu Fervex „pentru copii”. Dacă aveţi impresia că efectul Fervex „pentru copii” este prea puternic sau prea slab întrebaţi medicul sau farmacistul.

Dacă aţi utilizat mai mult Fervex „pentru copii” decât ar trebui:

Dacă aţi utilizat mai mult Fervex „pentru copii” decât trebuie, anunţaţi imediat medicul sau farmacistul.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Fervex „pentru copii”

Nu daţi copilului o doză dublă pentru a compensa doza pe care aţi uitat să i-o administraţi. Daţi-i doza următoare când vă amintiţi şi continuaţi tratamentul.

Posibile efecte nedorite cu Fervex „pentru copii”

Ca toate medicamentele, Fervex „pentru copii” poate provoca efecte nedorite:

–          Sedare, somnolenţă, uscăciunea gurii, tulburări urinare, tulburări de acomodare a vederii la distanţă), stare confuzională, agitaţie la pacienţii vârstnici, tensiune arterială scăzută la poziţia „stat în picioare”, ameţeală, scăderea memoriei şi capacităţii de concentrare.

–          Rare cazuri de trombocitopenie (scăderea sub nivel normal al unor elemente sanguine- plachete, care au rol în procesul de coagulare a sângelui manifestată prin sângerări neobişnuite şi apariţia de hematoame), anemie hemolitică (scăderea sub nivel normal al unor elemente sanguine- hematii, manifestată prin stare de oboseală şi slăbiciune neobişnuite), agranulocitoză (manifestată prin febră cu sau fără frisoane, ulceraţii sau pete de culoare albă la nivelul buzelor sau mucoasei bucale, ulceraţii la nivelul faringelui);

–         în cazuri mai rare, mâncărime la nivelul pielii, roşeaţa pielii, urticarie, când trebuie oprit tratamentul şi anunţat medicul.

Informaţi medicul sau farmacistul despre orice alte efecte nedorite care au apărut în cursul tratamentului, şi nu au fost menţionate în acest prospect.

Cum se păstrează Fervex „pentru copii”?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Data ultimei verificări a prospectului

Martie, 2008

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal