Cyclo 3 Fort, capsule

Substanță activa
Extract uscat de ruscus aculeatus titrat în heterozide sterolice / hesperidin metil calconă / acid ascorbic
Clasa ATC
C05CX
Format
capsule
Afecțiuni
tratamentul simptomelor cauzate de insuficienţa venolimfatică, tratamentul simptomelor funcţionale legate de crizele hemoroidale
Producător
Pierre Fabre Medicament Production
Acțiune terapeutică
sistem cardiovascular, vasoprotectoare, medicaţia capilarelor (capilarotonice), alte medicamente capilarotonice

Ce este Cyclo 3 Fort şi pentru ce se utilizează

CYCLO 3 FORT face parte din grupa: sistem cardiovascular, vasoprotectoare, medicaţia capilarelor (capilarotonice), alte medicamente capilarotonice.

Cyclo 3 Fort este un agent vascular protector. Creşte tonicitatea venoasă şi rezistenţa capilară şi reduce permeabilitatea capilară redusă.

Cyclo 3 Fort – indicaţii pentru utilizare:

-Tratamentul simptomelor cauzate de insuficienţa venolimfatică (sindrom de picioare cu edeme, dureri, iritaţie).

-Utilizat în tratamentul simptomelor funcţionale legate de crizele hemoroidale.

Înainte să utilizaţi Cyclo 3 Fort

Nu utilizaţi CYCLO 3 FORT

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la oricare dintre componentele medicamentului. -tulburări de depozitare a fierului (talasemie, hemocromatoză, anemie sideroblastică)- datorită prezenţei acidului ascorbic în compoziţia medicamentului.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi CYCLO 3 FORT

In cazul în care apare diaree, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dvs. In cazul în care fragilitatea şi/sau disconfortul vascular nu s-au ameliorat după două săptămâni de tratament, adresaţi- vă medicului. În cazul în care simptomele tulburărilor hemoroidale persistă după câteva zile de tratament, este esenţial să vă adresaţi medicului.

Acest medicament este foarte eficient când este asociat cu un stil de viaţă sănătos. A se evita expunerea la soare, căldura, statul în picioare o perioadă îndelungată de timp, obezitatea. Mersul pe jos şi eventual purtarea ciorapilor elastici îmbunătăţesc circulaţia vasculară.

În cazul existentei unei predispoziţii de apariţie a calculilor renali, administrarea de doze mari de vitamina C creşte riscul de formare a calculilor de oxalat de calciu. Pacienţii cu urolitiază recurentă nu trebuie să ia zilnic mai mult de 100 -200 mg de vitamina C (acid ascorbic).

La pacienţii cu insuficienţă renală severă sau în fază terminală (pacienţi cu dializă) nu trebuie depăşită doza zilnică de 50-100 mg de vitamina C (acid ascorbic), din cauza riscului de creştere a oxalaţilor în sânge şi de formare de cristale de oxalat în rinichi. La pacienţii cu insuficienţă renală severă se recomandă medicamente cu doze mai mici de acid ascorbic.

Din cauza prezenţei agentului de colorare „galben amurg” FCF (E 110), acest medicament poate produce reacţii alergice.

În caz de greaţă sau dureri gastrice, produsul trebuie administrat înainte de masă.

Datorită conţinutului de acid ascorbic, se recomandă evitarea administrării produsului după ora 16.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Acidul ascorbic poate creşte absorbţia intestinală a fierului şi a aluminiului.

Utilizarea CYCLO 3 FORT cu alimente şi băuturi

În caz de greată sau dureri gastrice, se recomandă a se administra produsul la începutul mesei. Din caauza prezenţei acidului ascorbic, evitaţi administrarea după ora 16.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Acidul ascorbic este excretat în laptele matern şi traversează bariera placentară prin mecanism de difuzie simplă. Nu se cunosc efectele dozelor mari asupra fătului. Deoarece datele clinice sunt insuficiente, medicamentul se poate administra (fără depăşirea dozei recomandate) în timpul sarcinii sau alăptării numai dacă este absolut necesar, la indicaţia medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost raportate efecte asupra capacitaţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale CYCLO 3 FORT

Cyclo 3 Fort conţine colorantul „galben amurg” (E 110) vezi secţiunea „Aveţi grijă deosebită când utilizaţi CYCLO 3 FORT”.

Cum să utilizaţi Cyclo 3 Fort

Utilizaţi întotdeauna CYCLO 3 FORT exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este de 2-3 capsule CYCLO 3 FORT pe zi. Pentru tratamentul crizelor hemoroidale: 4 – 5 capsule pe zi. Capsulele vor fi înghiţite cu un pahar cu apă.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din CYCLO 3 FORT

La administrarea a mai mult de 3 g acid ascorbic s-a observat ocazional, diaree osmotică temporară (cu simptome abdominale specifice); aceasta apare aproape invariabil la doze > 10 g. Se recomandă întreruperea tratamentului şi dacă este necesar tratament simptomatic.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, CYCLO 3 FORT poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Tulburări gastrointestinale; uneori diaree severă ce se ameliorează repede la întreruperea tratamentului, stări de vomă, gastralgie.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Cyclo 3 Fort

A se păstra la temperaturi sub 30°C A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi CYCLO 3 FORT după data de expirare înscrisă pe ambalaj după exp.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine CYCLO 3 FORT

  • Substanţele active sunt: extract uscat de Ruscus aculeatus, titrat în heterozide sterolice 150 mg, hesperidin metil calconă 150 mg, acid ascorbic 100 mg.
  • Celelalte componente sunt: talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, macrogol 6000, galben amurg FCF (E 110), dioxid de titan (E 171), gelatină, galben de chinolină (E 104).

Cum arată CYCLO 3 FORT şi conţinutul ambalajului

CYCLO 3 FORT se prezintă sub formă de capsule gelatinoase tari nr. 1 cu capac portocaliu şi corp galben, ce conţin o pulbere de culoare galben-maronie.

Cutie cu 3 blistere PVC-clorotrifluoroetilen/Al a câte 10 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Pierre Fabre Medicament,

45 place Abel Gance, 92 100, Boulogne, Franţa

Producătorii

PIERRE FABRE MEDICAMENT PRODUCTION

Etablissement Progipharm

Rue du Lycee B.P. 77, 45502 Gien, Cedex, Franţa

PIERRE FABRE MEDICAMENT PRODUCTION

Etablissement Simaphac

Zone Industrielle 45220, Chateaurenard, Franţa

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal