Béres Drops Plus, picături orale, soluţie

Producător: Beres Pharmaceuticals Co. Ltd.
Substanță activa
diverse
Clasa ATC
V06DE
Format
picaturi orale
Afecțiuni
lipsă de aport, diete de slăbire, vegetarien, boli osteo-articulare
Producător
Beres Pharmaceuticals Co. Ltd.
Acțiune terapeutică
adjuvant în stările de răceală sau gripă

Ce este Béres Drops Plus sirop şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

Un ml picături orale, soluţie (echivalent cu 18 picături) conţine molibden 0,1902 mg sub formă de molibdat de amoniu. 4 H2O 0,35 mg, vanadiu 0,1219 mg sub formă de vanadat de amoniu 0,28 mg, bor 0,1049 mg sub formă de acid boric 0,60 mg, cobalt 0,0248 mg sub formă de clorură de cobalt (II). 6 H2O 0,10 mg, cupru 0,2545 mg sub formă de sulfat de cupru (II). 5 H2O 1 mg, fer 2,009 mg sub formă de sulfat de fer(II). 7 H2O 10 mg, magneziu 0,4044 mg sub formă de sulfat de magneziu. 7 H2O 4,10 mg, mangan 0,3055 mg sub formă de sulfat de mangan. H2O 0,94 mg, nichel 0,1087 mg sub formă de sulfat de nichel (II). 6 H2O 0,4865 mg, fluor 0,0904 mg sub formă de fluorură de sodiu 0,20 mg şi zinc 1,1370 mg sub formă de sulfat de zinc. 7 H2O 5 mg şi excipienţi: glicerol 87%, edetat disodic.2 H2O, glicină, acid succinic, acid ascorbic, acid tartric, tartrat de potasiu şi sodiu. 4 H2O, acid sulfuric 96%, apă purificată.

Grupa farmacoterapeutică: alte preparate nutritive; diverse Indicaţii terapeutice

  • Menţinerea şi refacerea rezistenţei organismului, adjuvant în stările de răceală sau gripă şi convalescenţa acestora, perioade de efort fizic intens;
  • Prevenirea şi tratarea malnutriţiei (lipsă de aport, diete de slăbire, vegetarieni);
  • Prevenirea şi tratarea asteniei, fatigabilităţii, anorexiei, insomniei;
  • Adjuvant în convalescenţa şi recuperarea postoperatorie;
  • Adjuvant în tratamentul neoplaziilor (asociat terapiei postoperatorii cu citostatice);
  • Adjuvant în bolile osteo-articulare.

Înainte să luaţi Béres Drops Plus

Contraindicaţii

  • Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi,
  • Insuficienţă renală severă,
  • Perturbări ale metabolismului cuprului şi ferului (Boala Wilson, hemocromatoză, hemosideroză),
  • Copii cu greutatea sub 10 kg.

Precauţii

Nu este recomandată administrarea Beres Drops Plus cu lapte sau cafea, deoarece acestea pot diminua absorbţia substanţelor active.

În amestec cu unele ceaiuri, soluţia poate deveni închisă la culoare dar acest fapt nu îi modifică proprietătile.

Interacţiuni

Se recomandă o pauză de cel puţin o oră între administrarea Beres Drops Plus şi a altor medicamente. Beres Drops Plus nu trebuie administrarat concomitent cu alte preparate ce conţin oligoelemente pentru a evita apariţia supradozajului acestora şi a unor reacţii adverse.

Atenţionări speciale

Copii

La copii cu greutate cuprinsă între 10 şi 20 kg Beres Drops Plus se va administra numai la recomandarea medicului pediatru.

Sarcina şi alăptarea

Beres Drops Plus se administrează în perioada de sarcină şi alăptare numai la recomandarea medicului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Beres Drops Plus nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Béres Drops Plus

Doze şi mod de administrare

Profilactic

pacienţi cu greutate între 10 şi 20 kg: 2 x 5 picături zilnic pacienţi cu greutatea între 20 şi 40 kg: 2 x 10 picături zilnic pacienţi cu greutatea peste 40 kg: 2 x 20 picături zilnic

Terapie adjuvantă:

pacienţi cu greutatea între 10 şi 20 kg: 2 x 10 picături zilnic pacienţi cu greutatea între 20 şi 40 kg: 2 x 20 picături zilnic pacienţi cu greutatea peste 40 kg: 3 x 20 picături zilnic

Se recomandă administrarea preparatului în timpul mesei, cu cel puţin 50 ml de lichid (de exemplu: apă, suc de fructe, ceai), însoţit de preferinţă de vitamina C 50 mg care determină o mai bună absorbţie a substanţelor minerale.

În scop profilactic, preparatul trebuie administrat minim 6 săptămâni pentru a fi eficace. Eficacitatea se menţine prin administrarea picăturilor orale pe toată durata perioadei critice (de exemplu: în timpul iernii, când riscul răcelii sau îmbolnăvirii de gripă este mult mai mare). În cazul terapiei adjuvante preparatul poate fi administrat fără întrerupere până la dispariţia simptomelor bolii. Tratamentul poate fi reluat dacă simptomele reapar.

În cazul pacienţilor neoplazici durata tratamentului va fi individualizată de la caz la caz în funcţie de starea pacienţilor şi schema terapeutică de bază

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Administrat înaintea mesei sau cu o cantitate insuficientă de lichid, Beres Drops Plus poate provoca temporar tulburări gastro-intestinale de intensitate medie care însă nu necesită tratament medical.

Supradozaj

Rezultatele din studiile privind siguranţa şi toleranţa în administrare au dovedit că Beres Drops Plus, administrat la voluntari sănătoşi, nu produce nici o modificare semnificativă a stării generale sau a

rezultatelor analizelor de laborator chiar la o doză de 3 x 120 de picături zilnic. Această doză e de şase ori mai mare decât doza maximă recomandată. După ingestia acestor doze mari (60 picături sau 120 picături deodată) pot apare senzaţii de greaţă, vărsături sau dureri abdominale. Aceste simptome nu necesită intervenţie medicală.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A nu se utiliza mai mult de 6 luni de la prima deschidere a flaconului. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă brună prevăzut cu picurător din PEJD a 30 ml picături orale, soluţie Cutie cu un flacon din sticlă brună prevăzut cu picurător din PEJD a 100 ml picături orale, soluţie

 

Producător

Beres Pharmaceuticals Co. Ltd.,

1037 Budapest, Mikovinyi ut 2-4, Ungaria

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Beres Pharmaceuticals Co. Ltd.,

1037 Budapest, Mikovinyi ut 2-4, Ungaria

 

Data ultimei verificări a prospectului Mai 2006

 

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică