Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

Caută în:

Acid alendronic Accord, comprimate, 10 mg

Companie: Accord Healthcare Limited
Cuprins
Ce este Acid alendronic Accord comprimate şi pentru ce se utilizează
Înainte să luaţi Acid alendronic Accord comprimate
Cum să luaţi Acid alendronic Accord comprimate
Reacţii adverse posibile
Cum se păstrează Acid alendronic Accord comprimate
Informaţii suplimentare
sus

Ce este Acid alendronic Accord comprimate şi pentru ce se utilizează

Acidul alendronic aparţine unui grup de medicamente nonhormonale, denumite bifosfonaţi. Acidul alendronic previne pierderea de substanţă osoasă, care apare la bărbaţi, la femeile aflate în perioada de postmenopauză şi la pacienţii trataţi cu glucocorticoizi cum sunt prednisolon şi metilprednisolon. De asemenea, s-a demonstrat faptul că acidul alendronic ajută la reconstituirea masei osoase şi face oasele mai puţin vulnerabile la fracturi, la femeile aflate în perioada de postmenopauză şi la bărbaţii cu osteoporoză.

Pentru ce se utilizează Acid alendronic Accord comprimate
Medicul dumneavoastră v-a prescris acid alendronic fie pentru că aveţi osteoporoză, fie pentru că aveţi risc de a dezvolta această boală. Osteoporoza reprezintă o subţiere şi slăbire a oaselor. Aceasta este frecventă la femei, după menopauză. Menopauza apare atunci când ovarele nu mai produc hormonii feminini, estrogeni sau atunci când ovarele sunt scoase. Estrogenii ajută la menţinerea sănătăţii scheletului femeilor. După instalarea menopauzei, apare pierderea de substanţă osoasă, iar oasele devin mai fragile. Cu cât menopauza debutează mai devreme la o femeie, cu atât riscul de osteoporoză este mai mare. De asemenea, osteoporoza poate să apară la bărbaţi, din cauze multiple, incluzând îmbătrânirea şi/sau o concentraţie mică de hormon masculin, testosteron. În toate aceste cazuri, osul se distruge mai repede decât se formează, astfel încât apare pierderea de substanţă osoasă, iar oasele devin mai fragile. De asemenea, o clasă de hormoni steroizi (corticosteroizi) poate produce osteoporoză, la ambele sexe.

În stadiile de început, în mod obişnuit, osteoporoza nu are simptome. Cu toate acestea, dacă nu este tratată, poate determina fracturi (rupturi ale oaselor). Deşi, de regulă, fracturile produc dureri, fracturile vertebrelor pot trece neobservate, până la momentul în care determină scădere în înălţime.
Fracturile (rupturi ale oaselor) pot să apară în timpul activităţii obişnuite, de zi cu zi, cum este ridicarea unor greutăţi sau prin traumatisme minore, care. în mod normal. nu sunt suficiente pentru a fractura un os normal. Fracturile (rupturi ale oaselor) apar, de obicei, la nivelul şoldului, coloanei vertebrale sau al pumnului şi pot determina nu numai apariţia durerii, ci şi deformări marcate (care produc probleme) şi la invaliditate (cum sunt postura aplecată sau “cocoşată” şi pierderea mobilităţii).

Cum poate fi tratată/prevenită osteoporoza?
Este important de reţinut faptul că dacă aveţi deja osteoporoză, aceasta poate fi tratată şi niciodată nu este prea târziu pentru începerea tratamentului.
Medicul dumneavoastră v-a prescris aceste comprimate pentru tratamentul osteoporozei sau pentru prevenirea dezvoltării acestei boli. Acidul alendronic nu numai că previne pierderea substanţei osoase, ci şi ajută la refacerea osului, făcând oasele mai puţin vulnerabile la fracturi. În plus faţă de tratamentul cu acid alendronic pe care îl urmaţi, medicul dumneavoastră s-ar putea să vă recomande unele schimbări în stilul de viaţă, care vă pot ajuta pentru combaterea bolii. Acestea sunt:

Oprirea fumatului: fumatul pare să crească viteza pierderii osoase şi, ca urmare, poate să vă crească riscul de fracturi.

Exerciţii fizice: similar muşchilor, oasele au nevoie de exerciţii fizice pentru a se menţine puternice şi sănătoase. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe orice program de exerciţii fizice.

Alimentaţie echilibrată: medicul dumneavoastră vă poate sfătui cu privire la alimentaţie sau dacă trebuie să utilizaţi suplimentele alimentare.

sus

Înainte să luaţi Acid alendronic Accord comprimate

Nu luaţi Acid alendronic Accord comprimate
- Dacă aveţi anumite tulburări la nivelul esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac)
- Dacă nu puteţi să staţi în picioare timp de cel puţin 30 minute
- Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul alendronic sau la oricare dintre celelalte componente ale Acid alendronic Accord comprimate
- Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi o concentraţie mică de calciu în sânge

Dacă credeţi că vreuna dintre acestea se aplică în cazul dumneavoastră, nu luaţi comprimatele. Mai întâi adresaţi-vă medicului dumneavoastră şi urmaţi-i recomandările.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Acid alendronic Accord comprimate
Este important să-i spuneţi medicului dumneavoastră, înainte de a lua Acid alendronic Accord comprimate
- Dacă suferiţi de tulburări ale rinichilor
- Dacă aveţi orice fel de alergii
- Dacă aveţi dificultăţi la înghiţire sau tulburări digestive
- Dacă aveţi o concentraţie mică a calciului în sânge
- Dacă aveţi boli ale gingiilor
- Dacă aveţi planificată o extracţie dentară

Dacă aveţi vreuna dintre afecţiunile de mai jos trebuie să luaţi în considerare o examinare stomatologică, înainte de a începe tratamentul cu acid alendronic comprimate.
- Dacă aveţi cancer
- Dacă nu beneficiaţi de îngrijiri stomatologice de rutină
- Dacă urmaţi un tratament cu chimioterapice sau radioterapie
- Dacă luaţi steroizi
- Dacă aveţi boli ale gingiilor

În timpul tratamentului trebuie urmat un program adecvat de îngrijire stomatologică preventivă, aşa cum a fost recomandat de către medicul dentist.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Acest medicament poate interacţiona cu alte medicamente, pe care le luaţi pe cale orală, şi este important să respectaţi recomandările cuprinse la punctul ‟‟Cum să luaţi Acid alendronic Accord comprimate‟‟.

Utilizarea Acid alendronic comprimate cu alimente şi băuturi
Acest medicament poate interacţiona cu alimentele şi băuturile.
Este important să respectaţi recomandările cuprinse la punctul ‟‟Cum să luaţi Acid alendronic Accord comprimate‟‟.

Copii şi adolescenţi
Acid alendronic Accord nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor.

Sarcina şi alăptarea
Nu trebuie să luaţi acid alendronic comprimate dacă credeţi că sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acid alendronic Accord comprimate nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Acid alendronic Accord comprimate
Acid alendronic Accord comprimate conţine lactoză 0,039 g. Când este administrat în dozele recomandate, fiecare doză aduce până la 0,039 g lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

sus

Cum să luaţi Acid alendronic Accord comprimate

Luaţi întotdeauna Acid alendronic Accord comprimate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru a vă asigura că beneficiaţi de pe urma utilizării acid alendronic comprimate trebuie să să urmaţi acţiunile următoare. Este foarte important să respectaţi paşii 1, 2, 3 şi 4 pentru a ajuta ca fiecare comprimat să ajungă rapid în stomac şi să reduceţi potenţialul de iritaţie a esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac).

1. Dimineaţa, după trezire, înghiţiţi comprimatul de acid alendronic numai cu un pahar plin cu apă (nu mai puţin de 200 ml) − nu apă minerală− nu cafea sau ceai− nu suc.
2. După ce aţi înghiţit comprimatul de acid alendronic nu vă
culcaţi – staţi drept (în şezut sau în picioare), timp de cel puţin 30 minute şi până după micul dejun. Nu mestecaţi comprimatul, nu lăsaţi comprimatul să se dizolve în gură.
3. Nu luaţi comprimatul de acid alendronic seara sau înainte de a vă da jos din pat, după trezire.
4. Dacă prezentaţi dificultăţi sau dureri la înghiţire, dureri în piept sau arsuri în capul pieptului nou apărute sau agravate, opriţi administrarea de acid alendronic comprimate şi adresaţi-vă medicului.
5. După ce aţi înghiţit comprimatul, aşteptaţi cel puţin 30 minute înaintea primului consum de alimente sau băuturi sau de prima administrare a altor medicamente din zi, incluzând antiacide, suplimente de calciu şi vitamine. Acid alendronic Accord comprimate este eficace numai dacă este administrat atunci când stomacul dumneavoastră este gol.
6. Trebuie să luaţi acid alendronic comprimate exact cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Este important să continuaţi administrarea comprimatelor atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Cât de multe comprimate de acid alendronic este necesar să luaţi, depinde de boala pentru care se utilizează şi de celelalte medicamente pe care le utilizaţi.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Acid alendronic Accord comprimate
Dacă luaţi din greşeală prea multe comprimate, beţi un pahar plin cu lapte şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Nu vă provocaţi vărsături şi nu vă aşezaţi în poziţie culcat.

Dacă uitaţi să luaţi Acid alendronic Accord comprimate
Dacă uitaţi să luaţi o doză, nu luaţi un comprimat în plus, doar continuaţi normal, începând cu următoarea doză.

Dacă încetaţi să luaţi Acid alendronic Accord comprimate
Este important să continuaţi administrarea acid alendronic comprimate atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Acid alendronic Accord comprimate vă poate trata osteoporoza numai dacă utilizaţi continuu comprimatele.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Acid alendronic Accord comprimate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Majoritatea pacienţilor nu prezintă reacţii adverse în timpul tratamentului cu acest medicament; cu toate acestea, ca orice alt medicament, Acid alendronic Accord comprimate poate provoca reacţii nedorite sau reacţii adverse.

Pentru a descrie cât de frecvent au fost raportate reacţiile adverse se utilizează următorii termeni.

Reacţii adverse foarte frecvente (la 1 sau mai mult de 1 din 10 pacienţi)
Reacţii adverse frecvente (la mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienţi)
Reacţii adverse mai puţin frecvente (la mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienţi)
Reacţii adverse rare (la mai puţin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi),
Reacţii adverse foarte rare (la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi).

Reacţii adverse frecvente (la mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienţi):
- arsuri în capul pieptului;
- dificultăţi la înghiţire;
- durere la înghiţire;
- ulceraţii ale esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac), care pot determina dureri în piept;
- dureri osoase, musculare şi/sau articulare;
- dureri abdominale;
- disconfort abdominal sau eructaţii după masă;
- constipaţie;
- senzaţie de plenitudine sau de balonare;
- diaree;
- flatulenţă;
- durere de cap.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (la mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienţi):
- greaţă;
- vărsături;
- iritaţie sau inflamaţie la nivelul esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac) sau la nivelul stomacului;
- scaune negre sau închise la culoare;
- erupţii trecătoare pe piele;
- mâncărimi;
- înroşirea pielii.

Reacţii adverse rare (la mai puţin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi):
- reacţii alergice cum sunt urticarie, edem al feţei, buzelor, limbii şi/sau gâtului, care pot detemina dificultăţi la respiraţie sau înghiţire;
- simptome ale concentraţiei mici de calciu în sânge, incluzând crampe musculare sau spasme şi/sau senzaţie de amorţealăla nivelul degetelor sau în jurul gurii;
- ulcer gastric sau ulcer peptic (uneori severe sau cu sângerare);
- îngustarea esofagului (tubul care face legătura între gură şi stomac);
- tulburări la nivelul osului maxilar, asociate cu vindecare tardivă şi infecţii, adesea după extracţii dentare;
- vedere înceţoşată, durere sau înroşirea ochilor;
- erupţii trecătoare pe piele agravate de expunerea la lumina soarelui;
- dureri osoase, musculare şi/sau articulare severe;
- ulceraţii la nivelul gurii, atunci când comprimatele au fost mestecate sau supte;
- simptome asemănătoare gripei, trecătoare, cum sunt dureri musculare, senzaţie generală de rău şi, uneori, febră, de obicei la începutul tratamentului.

Reacţii adverse foarte rare (la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi):
- reacţii severe pe piele.

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului despre aceste simptome sau orice alt simptom neobişnuit. Ar fi util să vă notaţi când au apărut simptomele şi cât au durat.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus

Cum se păstrează Acid alendronic Accord comprimate

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Acid alendronic comprimate după data de expirare, înscrisă pe cutie şi blister, după „EXP‟. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

sus

Informaţii suplimentare

Ce conţine Acid alendronic Accord comprimate
Substanţa activă este acidul alendronic (sub formă de alendronat sodic).
Fiecare comprimat conţine 10 mg acid alendronic (sub formă de alendronat sodic).
Celelalte componente sunt lactoză anhidră, celuloză microcristalină (E 460), croscarmeloză sodică şi stearat de magneziu.

Cum arată Acid alendronic Accord şi conţinutul ambalajului:
Acid alendronic Accord 10 mg comprimate este disponibil sub formă de comprimate ovale, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, inscripţionate cu „10‟ pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă.
Acid alendronic Accord 10 mg, comprimate este disponibil în cutii cu blistere albe, opace din PVC/Al care conţin 14, 28, 30, 50, 56, 84, 90 sau 98 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul
Accord Healthcare Limited,
Sage House, 319 Pinner Road, North Harrow HA1 4HF, Middlesex, Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2008
Data ultimei verificări a prospectului Septembrie 2009

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.Fecioară Fecioară 23 august - 21 septembrie

Sunteţi plin de optimism. Şefii vă vor da undă verde pentru a vă pune în aplicare proiectele la care munciţi. Este posibil ca intervenţia cuiva din anturajul vostru apropiat să vă creeze o mică...citește mai departe

×

Zf.ro
Atenţie! De astăzi, plăţile cu carduri ”sar în aer”.Schimbări majore pentru posesorii de carduri Atenţie! De astăzi, plăţile cu carduri...
O resursă EXTREM de valoroasă, pe care...
O marcă premium a dat lovitura! Cum a reuşit...
BusinessMagazin.ro
Incredibil ce a făcut un sofer român cu toţi banii de la nuntă: "Toţi au zis că sunt nebun!" Acum e căutat de oameni din afara ţării Incredibil ce a făcut un sofer român cu...
Ce SALARIU ARE şi câţi bani a câştigat...
Povestea tristă a unui tânăr care a MERS...
Mediafax.ro
Interviul integral. Marius Tucă Show. Dana Gîrbovan: Cazul Caracal este vârful aisbergului şi ar fi important, dacă tot a ieşit, să-l dezvăluim Interviul integral. Marius Tucă Show. Dana...
Dana Gîrbovan: Nu am avut discuţii şi...
Teodor Meleşcanu, al doilea om în stat....
Gandul.info
După 15 ani de emisiune, Mircea Badea face un anunţ incredibil: „Mi-a zis azi producătorul. M-am gândit că ne bagă CU EXECUTARE” / Ce planuri de viitor are jurnalistul După 15 ani de emisiune, Mircea Badea face...
Jurnalul lui „Anne Frank din Polonia”,...
Părinţii şi-au trimis copiii la şcoală...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Nu-şi revine din şoc! I-au dat să-l doară: ce a păţit Radu Banciu, după ce a făcut-o maimuţă pe Serena Williams! Nu-şi revine din şoc! I-au dat să-l doară:...
DRAMATIC. Organele lui Mario Iorgulescu...
Ana Maria, blonda care a blocat traficul!...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
IPHONE 11 este cel mai puternic telefon? Cum se compară cu SAMUSNG şi HUAWEI IPHONE 11 este cel mai puternic telefon?...
HUAWEI cedează presiunilor! Este dispusă...
Cum răspunde HUAWEI la noua lansare IPHONE...
ProMotor.ro
Povestea Godzilei româneşti. Era o centrală nucleară pe roţi - VIDEO Povestea Godzilei româneşti. Era o centrală...
Poliţia are un RADAR care nu ratează nicio...
GESTUL care a intrigat INTERNETUL. De ce...
Descopera.ro
Aventurile nebune ale DESFRÂNATEI Letitia, mama lui Napoleon. O făcea şi în prezenţa fiului Aventurile nebune ale DESFRÂNATEI Letitia,...
Cea mai mare ORGIE din istorie. 50 de TINERE...
Povestea care i-a UMILIT pe toţi soldaţii...
ULTIMA ORĂ
ULTIMA ORĂ Delta Dunării, cuprinsă de FLĂCĂRI puternice. Pompierii NU pot interveni | FOTO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.