Vedete care suferă de boli grave cronice. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari de soare

  • Publicat:
Vedete care suferă de boli grave cronice. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari de soare
Vedete care suferă de boli grave cronice / Foto; Instagram

Nimeni nu este ferit de boli. Poate că vedetele sunt frumoase, de succes și bogate, însă sunt tot oameni până la urmă, ceea ce înseamnă că au aceleași șanse ca oricine să se îmbolnăvească. Unele persoane celebre trăiesc cu boli grave cronice care le afectează viața de zi cu zi, cum ar fi epilepsia, boala Parkison, scleroza multiplă sau lupus.

SiaBoala Graves. Cântăreața australiană suferă de o afecțiune numită boala Graves, care poate duce la scădere în greutate, tremurături și poate face ca ochii să pară mai ieșiți din orbită. În 2010, ea a scris pe Twitter: „Nu sunt nebună! Am boala Graves! Tremurăturile, nervii. Nebunia! La revedere, tiroidă. O să te neutralizez cu radioactivitate”.

George Clooney – Durere cronică. suferă de durere cronică după ce a suferit o lovitură puternică, în timpul filmărilor „Syriana”, din 2005.Chiar dacă s-a operat la momentul acela, actorul a rămas cu dureri cronice.

Bella HadidBoala Lyme. Aceasta presupune simptome incurabile precum oboseala,  simptome asemănătoare gripei. Boala Lyme se crede că apare după mușcătura de căpușă.

Selma Blair suferă de scleroză multiplă

Selma Blair – Scleroză multiplă. Actrița suferă de scleroză multiplă, fiind diagnosticată în 2018. Scleroza multiplă este boală autoimună cronică ce atacă sistemul nervos central. Aceasta poate duce la probleme motorii și de vorbire.

Michael J. FoxBoala Parkinson. Actorul a fost diagnosticat încă de la 30 de ani. De atunci el duce o campanie de conștientizare despre ce presupune boala cruntă care se manifestă prin probleme de mișcare și tremurături.

Lil WayneEpilepsie. Rapperul suferă de epilepsie, care se manifestă prin crize convulsive. El a mărturisit că a fost nevoit de câteva ori să-și anuleze spectacolele din această cauză.

Foto; Shutterstock

BonoGlaucom. Solistul de la U2 suferă de glaucom, o afecțiune a ochilor care îl face să fie foarte sensibil la lumină, motiv pentru care cântărețul apare întotdeauna cu ochelari de soare la ochi.

Selena Gomez a suferit un transplant de rinichi

Selena Gomez – Lupus. Artista suferă de boala autoimună lupus, care apare atunci când sistem imunitar atacă propriul țesut sau organe. Ea a trecut printr-un transplant de rinichi din cauza acestei afecțiuni.

Foto; Instagram

Nick Jonas – Cântărețul suferă de diabet tip 1. A fost diagnosticat atunci când avea 16 ani și face parte dintr-o organizație caritabilă pentru alți pacienți cu această boală.

Jack Osbourne – Scleroză multiplă. Fiul lui Ozzy Osbourne suferă de scleroză multiplă. A fost diagnosticat în 2012, când avea doar 26 de ani. El vrea să promoveze că cei cu această boală pot duce o viață sănătoasă și fericită.

David BeckhamAstm. Sportivul a dezvăluit că are această boală respiratorie, într-o formă ușoară, de când era copil. El folosea deseori inhalatorul după meciuri.

Foto: Instagram

Sarah HylandDisplazie a rinichilor. Actrița din „Modern Family” a vorbit deschis despre lupta cu boala cronică la rinichi, care îi cauzează chisturi dureroase.

Charlie Sheen trăiește cu HIV

Charlie SheenHIV. Actorul de dezvăluit diagnosticul în 2015, la câțiva ani de când îl primise. El duce o viață normală datorită tratamentului care există pentru a ține sub control acest virus.

Alec Baldwin – Boala Lyme. Actorul se luptă cu boala după ce a fost mușcat de căpușă de două ori, la câțiva ani distanță.

Foto: Instagram

Pete DavidsonBoala Crohn. Membru al celebrei emisiuni Saturday Night Live a vorbit prima oară despre lupta cu această boală în 2016. El se confruntă cu dureri severe de stomac din cauza tulburării inflamatorii a intestinului.

Lena DunhamEndometrioză. Actrița din „Girls” a fost nevoită să-și scoată uterul și colul uterin din cauza hemoragiei interne și a complicațiilor care au apărut cu boala.

Tom Hanks suferă de diabet

Tom Hanks – Diabet tip 2. Actorul spune că dieta necorespunzătoare și alegerile nesănătoase din tinerețea lui ar fi contribuit la diagnosticul de diabet din anul 2013.

Dan ReynoldSpondilită anchilozantă. Solistul trupei „Imagine dragons” a început să aibă dureri de spate debilitante în urmă cu 8 ani. El a declarat la un moment dat: „Nu puteam să urc pe scenă. Nu puteam să mă mișc, nu puteam să dorm noaptea”. Se pare că după numeroase tratamente, yoga și alimentația sănătoasă l-au ajutat să se simtă mai bine.

Lady Gaga are dureri în tot corpul

Lady Gaga – Fibromialgie. Artista a mărturisit că suferă de această boală într-un documentar lansat în 2017. Afecțiunea se manifestă prin durere a mușchilor din tot corpul, epuizare, insomnie și probleme cu memoria.

Gigi HadidBoala Hashimoto. Fotomodelul a dezvăluit să suferă de această boala în februarie, 2018, care se manifestă prin inflamații și reneție de apă.

Foto: Instagram

Venus WilliamsSindromul Sjogren. „Epuizarea e greu de explicat până nu te confrunți cu ea”, a spus sportiva în 2011, pentru The New York Times. Sindromul Sjogren este o boală autoimună rară.

Halle Berry – Diabet. „Aveam 19 ani. Am urmat un stil de viață mult mai sănătos pe măsură ce am învățat să gestionez diabetul”, a spus actrița în 2015.

Missy Elliott trăiește cu boala Graves

Missy Elliott – Boala Graves. „Trăiești cu ea tot restul vieții”, a declarat actrița în 2011. Boala Graves este o boală autoimună care atacă tiroida si cauzează hipertiroidism.

Foto; Instagram

Morgan Freeman – Fibromialgia. Actorul suferă la rândul lui de dureri cronice în tot corpul.

Zoe Saldana – Boala Hashimoto. Actrița a dezvăluit diagnosticul în 2016,

Gisele BundchenAtacuri de panică. Fotomodelul a mărturisit că suferă de atacuri de panică și gânduri sinucigașe în cartea ei. „Am avut o poziție minunată în cariera mea, am fost foarte apropiată de familie și mereu m-am considerat o persoană pozitivă. Simțeam că nu am voie să mă simt rău. Eram însă neputincioasă. Lumea ta devine din ce în ce mai mică și nu poți respira, iar asta e cea mai neplăcută stare pe care am avut-o”, a scris ea.

Mariah CareyTulburare bipolară. Această afecțiune e caracterizată prin schimbări bruște de dispoziție. „Până nu de mult am trăit în negare și izolare și o frică constantă că cineva ma va expune”, a spus ea în 2018.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan