Totul despre tulburarea bipolară VIDEO by CSID

Un interviu aparte cu un pacient diagnosticat cu tulburare bipolară, un pacient care a creat o asociaţie şi un grup de sprijin pentru cei diagnosticaţi cu aceeaşi boală.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Tulburarea bipolară, numită şi psihoză maniaco-depresivă, (PMD) determină schimbări extreme de dispoziţie caracterizate prin repetarea acceselor de depresie şi de exaltare patologică (accese maniacale).

Am stat de vorbă cu Andrei Nistor, pacient diagnosticat cu tulburare bipolară despre drumul greu de la episoadele maniacale la acceptare, diagnostic, tratament şi, cu multă muncă şi disciplină la o viaţă cât de cât normală. Pentru a le veni în ajutor şi celorlalţi pacienţi cu astfel de tulburare, Andrei a înfiinţat Asociaţia Equilibrium unde oferă informaţii, dar şi un grup de sprijin, astfel încât aceste perosane să nu îşi mai dorească să se izoleze, ci să înţeleagă că pot avea o viaţă normală cu sprijin şi disciplină.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult