Realitatea șocantă a femeilor cu endometrioză. Cum „arată” durerea lor

Poate fi extrem de greu să trăiești cu o boală pe care nimeni nu o vede – aceasta este realitatea a milioane de femei ce suferă de endometrioză, o afecțiune cronică care apare atunci când țesutul din mucoasa uterului se află în afara uterului, în ovare, trompe uterine, abdomen și vezică urinară.
11.03.2021

Foto: Pinterest

O britanică ce suferă de endometrioză a decis să lanseze o campanie de conștientizare a ceea ce înseamnă această boală, printr-o serie de imagini puternice și explicite.

„E destul de traumatizant să avem de-a face cu durerea, nu mai avem nevoie să simțim de parcă am minți legat de suferința noastră”, a spus Andrea Baines, autoarea campaniei, potrivit Health.

„Te simți destul de izolat să trăiești cu o afecțiune pe care nimeni nu o vede. Eu simt durerea ca un ac ascuțit și fierbinte ce răzuie organele interne  și de parcă organele mele ar fi smulse”, adaugă femeia.

Machiaj realistic care simulează durerea în endometrioză

Femeia a realizat un machiaj realistic pe corpul modelului ei Rachel Berwick – o altă pacientă ce suferă de această boală.

„M-a ales pe mine pentru că își dorea pe cineva care poate da viață ideii și, din moment ce și eu sufăr de endometrioză, știu cum se simte durerea”, a spus Berwick.

Imaginile, surprinse de Emma Wilson, sunt șocante și exprimă realitatea femeilor cu această suferință, exact ce și-a dorit Baines să transmită. Ea a vrut să arate că durerea provocată de endometrioză este diferită de cea de la menstruație și nu trebuie neglijată pentru simplul fapt că face parte din ceea ce înseamnă să fii femeie.

Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări:
Avortul ar putea fi considerat ilegal în jumătate din statele americane
Avortul ar putea fi considerat ilegal în jumătate din statele americane
De ce nu e bine să consume alcool pacienții supraponderali sau obezi
De ce nu e bine să consume alcool pacienții supraponderali sau obezi