Tulburarea maniaco-depresivă, boala actriței Catherine Zeta-Jones

  • Publicat:
Tulburarea maniaco-depresivă, boala actriței Catherine Zeta-Jones
Sursa foto: instagram @catherinezetajones

Catherine Zeta-Jones, actrița care a cucerit o lume întreagă cu frumusețea ei, a mărturisit în urmă cu câțiva ani că suferă de tulburare bipolară. Vedeta a și vorbit public despre problema sa de sănătate.

Catherine Zeta-Jones a avut tulburare maniaco-depresivă

Îndrăgita actriță a fost la un moment dat internată într-un spital de psihiatrie, moment în care presa a început să speculeze cu privire la boala cu care aceasta se confrunta.

„M-am săturat să vorbesc despre acest lucru pentru că niciodată n-am vrut să fiu tratată că un exemplu pentru această afecţiune. N-am vrut să fac public acest lucru, ci doar s-a aflat. Da, am această boală şi sunt sprijinită foarte mult”, a declarat Catherine Zeta-Jones la acea vreme.

Tulburarea afectivă bipolară, mai cunoscută sub denumirea maniaco-depresivă, este unul dintre cele mai des întâlnite diagnostice în spitalele de psihiatrie.

Adesea, boala este declanșată sau agravată de perioadele stresante, cum s-a întâmplat și în cazul actriței.

Citește și: Mariah Carey, diagnosticată cu o boală psihică: „Până recent am negat realitatea. Într-un final, am căutat şi am primit tratament”

Tulburarea maniaco-depresivă: simptome și tratament

Simptomatica bolii este descrisă că o alternanță între mânie, exuberanță sau iritare și depresie, ambele stări duse la extrem și fără o cauza precisă.

Tratamentul tulburării urmărește în primul rând garantarea siguranței pacientului. De asemenea, pentru un tratament corect se efecteaza o evaluare completă pentru stabilirea diagnosticului.

Întrucât este o afecțiune cronică, principalul scop al tratamentului este diminuarea simptomelor asociate cu tulburarea bipolară și creșterea stării de bine. Forma optimă de tratament prevede combinarea tratamentului medicamentos cu psihoterapia.

Citește și: Tulburarea bipolară, o afecțiune des confundată cu depresia. Cum se manifestă episoadele maniacale versus cele depresive și ce soluții există

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân